ja sie zastanawiam na kupnem tylko niewiem w jakiej cenie warto brac w okolicach 13 czy czekaj jescze jak sadziecie ,jaki potecjał ma ta firma mi po analizie sie podoba i mysle ze cena 17-18 złotych w tym roku jesy mozliwa Prosze o opinie
Ale nic się nie martw . Właśnie odkupiłem , co prawda nie tak tanio jak myślałem , ale zjazdu na 12.10 chyba się nie doczekamy , dlatego zebrałem po 12.65 3200 akcji . Więc jak zebrałem , no to w górę he he
Witam ,
jestem dalej szczęśliwy :-)
Inwestuję długoterminowo, spodziewam się, że SGR dojdzie do ponad 20 zł w krótkim czasie. Jej zachowanie jest zupełnie normalne. Wczorajszy zjazd kursu spowodował tylko dokupienie papieru. Jestem spokojny i wierzę w sukces. Wam też się przyda.
Pozdr.
I słusznie. Ja dziś dokupiłam za 12 i też jestem szczęśliwa. Ustawiłam się też na 11. Mogę trochę poczekać, ale jak się uda, będę jeszcze szczęśliwsza :))
Piotrze, nie przejmuj się złośliwcami. Za rok będą się zabijać, żeby je za 26 kupić.
Jak trochę pograsz na giełdzie, to też kiedyś będziesz wiedział. Wycenia się zwykle ostrożnie. A jeśli to dla ciebie marny zarobek to idź na ulicę. Podobno tam się zarabia więcej. (albo kup sobie balon z NC, ale chyba lepiej zarobisz na ulicy, nawet jeśli nie jesteś zbyt atrakcyjny)
Ja też kupiłem za 13,80 i chociaż latka lecą i wiedzę na temat giełdy mam małą to zwieracze mają się (dzięki Bogu) dobrze. Pochodzę ze Ślaska więc wongiel darzę sentymentem
Dnia 2011-01-18 o godz. 14:32 ~pyza napisał(a):
> Jak trochę pograsz na giełdzie, to też kiedyś będziesz
> wiedział. Wycenia się zwykle ostrożnie. A jeśli to dla
> ciebie marny zarobek to idź na ulicę. Podobno tam się
> zarabia więcej. (albo kup sobie balon z NC, ale chyba
> lepiej zarobisz na ulicy, nawet jeśli nie jesteś zbyt
> atrakcyjny)
Hahaha dawno sie tak nie usmialem:) Co Ty tak o tej atrakcyjnosci, masz jakies kompleksy?;p Pisanie na forum gieldowym schodzi czasem na rozne poboczne tematy:P Chyba jak komus brakuje argumentow to wlasnie sie tak dzieje i zaczyna atakowac bez sensu... No ale sie nie znam. Ty grasz dluzej. A na przyszlosc, to kultury nie ucza na ulicy...
Odpowiadam stosownie do zawartości komentowanego postu - złośliwej i aroganckiej. A na ulicę nie po kulturę Cię wysyłam, bo na to już za późno, tylko doradzam, jak możesz zarobić pieniądze, które Cię usatysfakcjonują.
Czytałam Twoje wcześniejsze posty i jesteś kompletnie zielony. To nie jest problem, bo każdy kiedyś zaczynał. Dziwi mnie tylko, że chociaż nie bardzo masz pojęcie o czym piszesz, próbujesz pouczać innych. Powinieneś raczej sam się uczyć. Na tym forum nie spodziewaj się litości.
A słowo "atrakcyjność" nie jest zakazane. Jakoś szczególnie Cię uwiera?
Dnia 2011-01-18 o godz. 23:44 ~pyza napisał(a):
> Odpowiadam stosownie do zawartości komentowanego postu -
> złośliwej i aroganckiej. A na ulicę nie po kulturę Cię
> wysyłam, bo na to już za późno, tylko doradzam, jak możesz
> zarobić pieniądze, które Cię usatysfakcjonują.
Czytałam
> Twoje wcześniejsze posty i jesteś kompletnie zielony. To
> nie jest problem, bo każdy kiedyś zaczynał. Dziwi mnie
> tylko, że chociaż nie bardzo masz pojęcie o czym piszesz,
> próbujesz pouczać innych. Powinieneś raczej sam się uczyć.
> Na tym forum nie spodziewaj się litości.
A słowo
> "atrakcyjność" nie jest zakazane. Jakoś
> szczególnie Cię uwiera?
No nie, znowu sie usmialem hahaha. Ok nie mam zamiaru wiecej polemizowac... Co do "tej" ulicy to mialem na mysli ze nie wiem skad Ty sie uczylas kultury... Ok niewazne, nie bylo tematu. Jesli moja odpowiedz byla arogancka i zlosliwa to chyba... a szkoda pisac
KGHM juz nie chce wegla brunatnego w Polsce ale kupuje kopalnie ukrainskie a wiec moze wezwania na nasza spółke..bo srednioa niska
wtedy nawet jesli sie nie uda to mamy bitwe na skale godna Parkietu i Pulsu Biznesu...
a naprawde to ktos sie do tego dobrze zabiera...
Te przechwalania są pocieszne , no i szyderstwa.
Oczywistym jest ,że nie da się idealnie kupić i sprzedać
Reszta to zwyczajne przechwalanie.
Pozdrawiam szopenfeldziarzy
fajnie pogadac jak kazdy wniesie cos do tematu i mozna sie czegos dowiedziec i posmiac :)
dzisiaj sesja na zielono i ciekawe co jutro bedzie zielen czy dalej korekta
wynik 9:4
9 zielonych sesji i 4 czerwone
ja obstawiam korekte jeszcze kilka dni, tak do 10 gora i potem pod gore odbicie
Niestety-staty nie macie racji z korektą obniżająca kurs. To już przeszłośc.
Robotnicy faktycznie wyjechali na Australaxy (czyt. Saxy), na kontynent dawnych zbiegow angielskich, by tam uruchamiać zalane kopalnie i zacząć wydobycie, nim zostaną pracować kupione nowe maszyny i zregenerowane stare ones.
To uratuje światowe hutnictwa. Ale wynagrodzenie np. dla Sadovaya, to niebywale sumy ,na dodatek, w porozumieniu wejścia czasowego na rynki australijscie dla zniweczenia potencjalnych i realnych już strat.
Martwi to, że te miliony dolarów sa tylko tymczasowe ale i tak podreperują to stan kasy firmy ukrainskiej.
Zatem to, że część załogi wyjechala - jedzie ( ztego co napisałes kolego) to nic złego! Nie martw sie kolego. Jeśli wiesz, ze już wyjechali to musialem Ci wyjaśnić tego przyczyny.
A o twoje zdrowie też zadbam.
mecenas, dr od znerwicowanych padalców, czyli padających, węzopodobnych niejadowitych osobników pod kursem opadajacych poprzednio akcji firmySadowaya.
zatem optymisci -tak jak zaloga Sadowaya juz wyjechali do Australii.
wyjechali
zaklinajcie zaklinajcie a kontrakty same wszystko zalatwią.
gonienie kursu po takim ogromnym spadku bedzie fascynujace, tylko kwestia czy jutro czy za tydziec czy za rok...haha
Tylko KGHM i jego adepci nie chca zwiekszać szans zaprzepaszczenia dobrych zyskow i trzymaja akcje.....tez druga firma (poza PKN Orlen)...nie traci czasu.
mecenas
Po dzisiejszym otwarciu notowań i b. niskich obrotach na SGR nie mam "tęgiej miny".
Brak zainteresowania papierem. To martwi, mimo to dobrałem mały pakiet.
Dobrego dnia :-)
Ja rozwolnienie z przed paru dni mam juz za soba. Trzymam ogromny pakiet i z nadzieja patrze w przyszlosc. Na sadovaya jeszcze sporo mozna zarobic. To mega atrakcyjny papier. Nie ma co wyprzedawac cennego papieru. A NWR tylko zaciera rece..
Chyba wiekszosc kupila po tej cenie oferta sprzedazy bylo po 200; 300; akcju roznie ciezko bylo kupic 3000 akcji odrazu wiec trzeba byl czekac az ktos te 3000 zaoferuje jak ktos chce sie bawic w dokupywanie jego sprawa ,a jak popatrzy sie na wykres to zawsze jest mega otwarcie a pozniej mega zjazd nie ma szans na zakup wiekszej ilosci od reki tylko ,,drobnice,, mozna kupic od reki