• Wytłumaczcie mi to INFO - (ale racjonalnie nie sugerując sie ceną 13,3) Autor: ~www [217.172.234.*]

"2010-11-05

15:59:00

(PL)-BUDOWNICTWO-GIEŁDA-SPÓŁKI-KOMUNIKAT-(PL)-1-CERSANIT SA-PLCRSNT00011-CERSANIT

CERSANIT SA zawiadomienie o nabyciu akcji

05.11. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 43/2010

Zarząd spółki Cersanit S.A. (Emitent) informuje, iż w dniu 5 listopada 2010 roku Emitent
    otrzymał zawiadomienie, na podstawie którego Członek Rady Nadzorczej Emitenta informuje, iż w
    dniu 29 października 2010 roku osoba blisko z nim związana, spółka FTF Galleon S.A. z siedzibą
    w Luksemburgu przy Charles de Gaulle 2-8, L-1635 Luksemburg, zarejestrowana w Rejestrze Spółek
    Handlowych w Luksemburgu pod numerem B 154340, w której jednocześnie pełni funkcje
    zarządzające, nabyła akcje zwykłe na okaziciela Cersanit S.A. Nabycie akcji Emitenta nastąpiło
    poza rynkiem regulowanym, w Luksemburgu, w wyniku podwyższenia kapitału zakładowego osoby
    blisko związanej w drodze wniesienia akcji Emitenta jako wkładu niepieniężnego oraz w Polsce w
    wyniku odpowiedniego zapisu na rachunku papierów wartościowych. Akcje Emitenta w ilości
    4.776.020 wniesione zostały aportem według ich wartości rynkowej ustalonej na bazie średniej
    ceny ważonej notowań akcji na
    GPW w Warszawie S.A. z okresu ostatnich 6 miesięcy liczonej do dnia 22 października 2010 roku,
    tj. 13,30 zł za akcję.
    Informujący wniósł o utajnienie danych osobowych powołując się na treść ő3 ust.2
    Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 15 listopada 2005r. w sprawie przekazywania i
    udostępniania informacji, o niektórych transakcjach instrumentami finansowymi oraz zasad
    sporządzania i prowadzenia listy osób posiadających dostęp do określonych informacji poufnych
    (Dz. U. Nr 229 poz. 1950).
    Podstawa prawna: art.160 ust.4 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi z dnia 29 lipca
    2005r. (Dz. U. Nr 183 poz. 1538 z późn. zm.).

kom espi abs"

Czy jest to info neutralne dla kursu akcji, czy może powodować ryzyko wysypania akcji, a może wzrost ich ceny?
  • Re: Wytłumaczcie mi to INFO - (ale racjonalnie nie sugerując sie ceną 13 Autor: rooney [82.210.165.*]
    Jak dla mnie to wzrost. Jeśli ktoś terasz kupuje po cenie średniej ponad 13 PLN to nie po to żeby wywalać poniżej 12 PLN. Długo już czekamy ale chyba właśnie się doczekaliśmy :)

Pozdro,
    R
  • Re: Wytłumaczcie mi to INFO - (ale racjonalnie nie sugerując sie ceną 13 Autor: ~Certa [87.207.60.*]
    To po ile co kupil nie ma znaczenia dla kursu. Moze chodzic o jakies wzajemne rozliczenia itd.
    Pozdr!
  • Re: Wytłumaczcie mi to INFO - (ale racjonalnie nie sugerując sie ceną 13 Autor: ~Władol [88.135.169.*]

Ktoś posłużył sie akcjami Cersanitu jako instrumentem płatniczym . Widocznie uznał ,że kurs jest odpowiedni do tego celu. :-)
  • Re: Wytłumaczcie mi to INFO - (ale racjonalnie nie sugerując sie ceną 13 Autor: ~gg [194.153.115.*]
    "...ich wartości rynkowej ustalonej na bazie średniej ceny ważonej notowań akcji na
    GPW w Warszawie S.A. z okresu ostatnich 6 miesięcy liczonej do dnia 22 października 2010 roku, tj. 13,30 zł za akcję."

3 miesiące temu kurs cersanitu wynosił 15 zł, to teraz 11,5 to średnia wynosi ok. 13,3 :-)
[x]
ROVESE -12,28% 2,00 2016-08-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.