Zawarcie istotnej umowy
Zarząd Sobet S.A. ("Spółka", "Emitent") informuje, że w dniu 30 września 2010 r. zawarta została istotna umowa z instytucją finansową, na podstawie której Spółka pozyska finansowanie bieżącej działalności. Środki przeznaczone zostaną głównie na realizację rozpoczętych budów, m.in. projektu "Budowa kanalizacji sanitarnej grawitacyjnej i rurociągu tłocznego z przepompowniami dla miasta Lewin Brzeski", którego zamawiającym jest Gmina Lewin Brzeski. Spółka informowała o tym kontrakcie w raporcie bieżącym 19/2010.
Postanowienie umowy, w tym oprocentowanie, nie odbiega od warunków rynkowych dla tego typu transakcji.
W ocenie Emitenta zawarcie ww. umowy jest zdarzeniem istotnym ze względu na możliwość efektywniejszej realizacji kontraktów. To z kolei pozwoli na szybsze zwolnienie zasobów w postaci kadry oraz sprzętu i przeniesienie ich na inne inwestycje. Według Zarządu Emitenta działanie takie przyniesie pozytywny efekt w postaci możliwości realizacji większej ilości inwestycji w danym roku obrotowym, co przełoży się na wyniki finansowe.
Podstawa prawna:
§ 3 ust. 2 pkt 2 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect"
witam, sowa ma racje także wg. mnie to dobre info! nie chce mi się czytać że jestem naganiaczem więc nie będę się rozpisywał. Poczytaj o spółce, jej komunikaty, a szczególnie te o pozyskanych zleceniach, potem zastanów się nad sytuacja spółki i jej finansami i sam wyciągnij wnioski. Myślę że jak ja i sowa wyciągniesz podobne. Natomiast jeżeli chodzi i walne to najważniejsze rzeczy wkleiłem na forum. Jest także korekta raportu która rozwiewa wątpliwości co do akcji serii A
Zwołanie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia na dzień 29.10.2010 r.
Zarząd Sobet S.A. zwołuje Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie, które odbędzie się dnia 29 października 2010 r. w kancelarii notarialnej Notariusz Katarzyny Opczyńskiej znajdującej się przy ul. Podwale 62, 50-020 Wrocław. Pełna treść ogłoszenia wraz z innymi niezbędnymi dokumentami znajduje się w załącznikach.
Podstawa prawna:
§ 4 ust. 2 pkt 1-3 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect"
UCHWAŁA NR …………..
Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia
spółki Sobet Spółka Akcyjna z siedzibą w Brzegu
z dnia 29.10.2010 r.
w sprawie zmiany statutu Spółki
Mając na uwadze przewidywaną wysoką dynamikę rozwoju Spółki, Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie - w celu zapobiegnięcia sytuacji, w której nieproporcjonalnie niski udział kapitałów własnych w sumie pasywów Spółki wymuszałby ograniczenie rozwoju lub prowadzenie działalności osiągając nieatrakcyjne marże spowodowane koniecznością posiłkowania się kapitałem zewnętrznym - uchwala co następuje:
§1
W §6 Statutu Spółki po ust. 1 dodaje się ust. 1.1, 1.2 i 1.3 o treści:
„1.1 W terminie do dnia 28.10.2013 r. Zarząd upoważniony jest do podwyższenia kapitału zakładowego Spółki o kwotę nie wyższą niż 2 095 500,00 zł (słownie: dwa miliony dziewięćdziesiąt pięć tysięcy pięćset złotych 00/100) (kapitał docelowy).
1.2 W granicach kapitału docelowego Zarząd upoważniony jest do dokonania kolejnych podwyższeń kapitału zakładowego Spółki w drodze kolejnych emisji akcji dokonywanych w ramach ofert prywatnych lub publicznych. Akcje emitowane w ramach kapitału docelowego nie będą miały formy dokumentu a Zarząd upoważniony jest do zawarcia umów o ich dematerializację z podmiotem prowadzącym depozyt papierów wartościowych zgodnie z przepisami o obrocie instrumentami finansowymi. Zarząd jest również upoważniony do ubiegania się o wprowadzenie akcji emitowanych w ramach kapitału docelowego do zorganizowanego obrotu.
1.3 Zarząd, za zgodą Rady Nadzorczej, może w całości lub w części wyłączyć prawo poboru dotyczące każdego podwyższenia kapitału zakładowego w granicach kapitału docelowego.”
§2
Upoważnia się Radę Nadzorczą do ustalenia jednolitego tekstu Statutu Spółki uwzględniającego zmiany wprowadzone niniejsza uchwałą.
§3
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
UCHWAŁA NR …………..
Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia
spółki Sobet Spółka Akcyjna z siedzibą w Brzegu
z dnia 29.10.2010 r.
w sprawie zmiany w składzie Rady Nadzorczej
Działając na podstawie art. 385 §1 Kodeksu spółek handlowych oraz §15 ust. 2 Statutu Spółki, Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie uchwala co następuje:
§1
Odwołuje się członka Rady Nadzorczej w osobie …………………….
§2
Powołuje się do pełnienia funkcji obecnej kadencji członka Rady Nadzorczej w osobie………………, PESEL: …………………………
§3
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
Korekta raportu bieżącego nr 41/2010
Zarząd Sobet S.A. ("Spółka", "Emitent") informuje, iż w opublikowanym dnia 1 października 2010 r. raporcie bieżącym nr 41/2010 nastąpiła omyłka. W dołączonym załączniku pn. "NWZ_29_10_2010_akcjonariat.pdf" zawierającym informację o ogólnej liczbie akcji w Spółce i liczbie głosów z tych akcji oraz o podziale akcji na poszczególne rodzaje i liczbie głosów z akcji poszczególnych rodzajów, nie uwzględniony został split akcji oraz podział akcji serii A na akcje serii A1 i A2. O wydarzenia tych Emitent informował poprzez raporty bieżące nr 34/2010 i 38/2010.
W załączeniu Emitent przekazuje poprawną wersję ww. załącznika.
To kolejne dni zbierania, ale jak ktoś ma słabe nerwy to oddaje.
Gruby jak nazbiera nisko, to zgarnie prawą stronę tylko czeka na większą ilość sprzedających.