Dnia 2010-09-30 o godz. 10:47 ~Jan napisał(a):
> Dnia 2010-09-17 o godz. 14:07 ~raf napisał(a):
>
> super spółka szkoda ze ja dopiero niedawno zaczałem
> > obserwowac
Jest do wzięcia 646 437 szt. po 3,45 zł. Brak chetnych?
-))) faktycznie tak to wygląda, zawarłem związek w którym jedna strona nie wywiązuje się z wcześniejszych ustaleń, papiery już poszły do adwokata ale wiesz to zawsze trochę trwa -)
Spółka otrzymała rekomendacje "kupuj" z poziomem docelowym 4zl. Chciałbym zapytać co zdaniem spółki powoduje iż rekomendacja ta nijak się ma do wyceny giełdowej ?
W opinii Zarządu rekomendacje domów maklerskich są dobrym sygnałem dla Spółki. W przypadku Ergis-Eurofilms są ponadto odpowiedzią na oczekiwania akcjonariuszy, którzy liczyli na większe zainteresowanie spółką ze strony instytucji finansowych. Z informacji, jakimi obecnie dysponuje Spółka wynika, że poza rekomendacją AmerBrokers są właśnie opracowywane także inne raporty, które - miejmy nadzieję - potwierdzą niedowartościowanie akcji Spółki. Wycena akcji przez giełdę jest reakcją rynku kapitałowego, na którą Spółka nie ma wpływu.
Nawet rekomendacje nie pomagają, nikt nie chce tych akcji -)))
xyz nie jesteś sam!!!!
Ja również czekam ponad 3lata na docenienie tej spółki przez rynek i myślę, że przyjdzie taki dzień w którym posiadane akcje będzie można sprzedać za godziwą cenę, popijając lampkę szampana :))
Pozdrawiam
wiem donek wiem ze widzisz to w czarnych kolorach -)
technicznie patrząc to dochodzimy do dość istotnych poziomów, linia trendu przebiega niewiele niżej od obecnego poziomu, 9 i 14 września była testowana i teraz wygląda to podobnie, do tego dochodzi jeszcze 23% fibo
hmmm jeżeli spadniemy poniżej 3,3 będzie to wyglądało brzydko i wtedy zapewne będzie test 3,2 a może nawet 3,05. Przebicie 3,3 wyraźnie pokarze ze nikt nie broni linii trendu, choć moim zdaniem na to właśnie wygląda bo jedynymi większymi zleceniami są zlecenia sprzedaży przy cofającym się mini popycie. Spadek poniżej 3,05 będzie katastrofą, ale sadze ze raczej do tego nie dojdzie. Ogólnie spółka zachowuje się dziwnie bo była rekomendacja na 4zl a tymczasem my zmierzamy do poziomu 3zl co przy tym kursie jest znaczącym odchyleniem
Dnia 2010-10-08 o godz. 15:30 ~xyz napisał(a):
> hmmm jeżeli spadniemy poniżej 3,3 będzie to wyglądało
> brzydko i wtedy zapewne będzie test 3,2 a może nawet 3,05.
> Przebicie 3,3 wyraźnie pokarze ze nikt nie broni linii
> trendu, choć moim zdaniem na to właśnie wygląda bo jedynymi
> większymi zleceniami są zlecenia sprzedaży przy cofającym
> się mini popycie. Spadek poniżej 3,05 będzie katastrofą,
> ale sadze ze raczej do tego nie dojdzie. Ogólnie spółka
> zachowuje się dziwnie bo była rekomendacja na 4zl a
> tymczasem my zmierzamy do poziomu 3zl co przy tym kursie
> jest znaczącym odchyleniem
dziwna to jest ta rekomendacja, ni z gruchy ni z pietruchy... ale Ci, którzy czytają komunikaty spółki wiedzą o co chodzi.
cała ta spółka jest dziwna, taki trup giełdowy i śmieszny animator kupujący po 3, 2 albo 5 akcji dla podbicia kursu. Nowicki gada o znacznym niedowartościowaniu i nic poza tym