Olek.... cos chyba Twoj konwoj z infem nawalil a moze bylo tyle warte ze ukradli? hmm.... :))
P.S.
ktos tu liczyl ze cos bedzie? w przyszlosci na pewno i na pewno bank da tez zarobic... na razie jakos za duzo nerwowego akcjonariatu wiec musi pelna wymiana nastapic oprocz twardzieli :)))
no byl jakis taki przymusowy... dziwnie rozgrywany, ale chyba prezes9 pozostajesz na pokladzie? przeca perelka Boryszew te niezle jazdy miala jak pamietam
cały czas jestem, moja lokomotywa to Boryszew reszta to wagoniki - ale tu będzie ok tylko trzeba czasu i cierpliwości, hossa potrwa parę lat a do tego czasu to hoho i jeszcze troche
no, nie mialem czego innego wymienic na Beefsana bo chetnie tez bym trzymal dalej Borka (jak na razie pozytywna wymiana) ale BeefBank tak mysle bedzie moja lokomotywa jakis czas a pozniej sie zobaczy...
Akcjonariusze Boryszewa zdecydowali o podwyższeniu kapitału o 75,2 mln zł w drodze emisji akcji serii F. Emisja 752.2 mln akcji serii F o wartości 10 groszy nastąpi w formie subskrypcji zamkniętej z zachowaniem prawa poboru dla obecnych akcjonariuszy.
Kapitał zakładowy spółki zostaje podwyższony z kwoty 37.611.928,20 zł o kwotę 75.223.856,40 do kwoty 112.835.784,60 w drodze emisji 752.238.564 akcji zwykłych spółki na okaziciela serii 'F' o wartości nominalnej 0,10 zł. akcje serii F mogą zostać objęte wyłącznie w zamian za wkłady pieniężne - czytamy w uchwale.
Dniem określenia akcjonariuszy, którym przysługuje prawo poboru akcji serii F (dzień prawa poboru) jest 8 października 2010 r., podano także.
Dotychczasowym akcjonariuszom spółki będzie przysługiwało prawo poboru akcji serii F. Biorąc pod uwagę liczbę emitowanych akcji serii F, każde jedno prawo poboru uprawnia do objęcia 2 akcji serii F. Biorąc pod uwagę liczbę emitowanych akcji serii F, każde jedno prawo poboru uprawnia do objęcia 2 akcji serii F - czytamy dalej.