Owszem. Nalezy jednak sobie zadac pytanie czy to jest korekta czy ktos spcejalnie doluje kurs aby zbieranko sobie zrobic. Jezeli to korekta to biorac pod uwage wielkosc obrotow jest plytka i nie groznam. Sypie glownie zniecierpliwiona drobnica. Widac tez, ze po lewej stronie pokazuja sie coraz wieksze oferty kupna. Ja na pewno sobie poczekam.
Po dzisiejszej sesji formuje się na AT mały czarny korpus z długim cieniem, teoretycznie powinno nastąpić odbicie, ale uważam, że w obecnym trendzie "spadkowo-bocznym" krótkoterminowo możemy oczekiwać dalszych spadków, nawet do około poniżej 22,60. Wszelkiej maści analitycy na różych portalach w swoich analizach pozytywnie określają perspektywy wzrostu tej spółki umieszczając ją w swoich wirtualnych portfelach. Nie sądzę, żeby komuś specjalnie zależało na dołowaniu kursu, zgadzam się, że zniecierpliwiony detal pozbywa się akcji co widać po ilościach oddawanych i marnych obrotach. Ja trzymam od jakiegoś czasu za 24,70 i mam zamiar dokupić jeśli spadnie poniżej 22,60. Spółka ma spory potencjał wzrostu, przewidywany zgodnie z opiniami analityków do ponad 30zł przy niskim ryzyku inwestycji. Jeśli nic złego się nie wydarzy w terminie 3 kolejnych miesięcy nie zamierzam pozbywać się waloru. W rachubę wchodzi uśrednianie. Pożyjemy zobaczymy ;-)
I tu zgadzam sie z Toba. Dla cierpliwych posiadaczy spolka jest wdziecznym walorem. W ostatnich 12 miesiacach wielokrotnie to udowodnila. Jezeli ktos kupuje ja i liczy na szybki wzrost w 2-3 dni to sie przejedzie niech lepiej gra na petrolach czy innych kolastynach. To jest bezpieczny papier z ktorym mozna spokojnie spac i liczyc na dalsze wzrosty ktorym wszelkie AT, perspektywy i podstawy fudamentalne sprzyjaja.