Czy ktoś może to sensownie wyjaśnić??? Zarówno Immoeast jak i Immofinanz są dziś poważnie w plecy w Wiedniu. Rozumiem że Wielcy wypychają swoje papierki Immoeast przed definitywnym zniknięciem z GPW - na to wskazuja obroty i wolumen. Zastanawiam się tylko skąd wiara że po przejściu na notowania wyłącznie w wiedniu będzie juz tylko kierunek PÓŁNOC. Wszyscy prognozuja że spadki na Immo zakończą sie w okolicach 13 zł. Super - tylko co będzie jeśli owe 13 zł to tylko przystanek ku większej przecenie - gdzie wtedy bedzie wsparcie. Czy jest zatem sens inwestowania jeszcze w lutym w Immo??? Będę wdzięczny za odpowiedz. Pozdrawiam
nikt tego nie wie tak na serio..wszystko to pobożne życzenia ....ja jestem na stracie , znajomy twierdzi, że zasięg spadków moze byc nawet do 9 złotych do konca gry w Wawie..wyszło mu tak z kresek ...
Dzis rano zadzwoniono do mnie z biura maklerskiego z informacja,ze immo po fuzji prawdopodobnie zniknie z gieldy i beda problemy ze sprzedaza akcji. Zastanawiam sie czy ta informacja byla dzis przypadkowa. `szkoda,ze nie poinformowali o tym wczesniej tylko akurat na dolku. Czyzby wyczerpywaly sie zasoby akcji do sprzedazy?
Twoje biuro maklerskie wychodzi z zalozenia ze GPW jest pepkiem swiata i obrot papierami na innych gieldach nie istnieje.... Jesl wysuniemy nasze nosy poza GPW to z pewnoscia otworza sie nowe perspektywy dla iea po polaczeniu z immofinanz a tym samym nie oddamy tanio papierkow.
a co to znaczy problemy ze sprzedaża...skoro zanikają akcje z giełdy warszawskiej a ja jestem posiadaczka, to moje akcje nie znikają..mam je nadal i nie sadzę , zeby zadne biura maklerskie w polsce nie chciało podjąc sie sprzedaży akcji w Wiedniu.
Najłatwiej powiedziec klientowi- sprzedaj nawet ze strata bo potem problem..moze i bedzie wiekszy kłopot- bo trzeba bedzie sledzic notowania w Wiedniu ale iles tam nas osob jest i na bieżąco bedzie mozna pisac o kursie.
Dobre i duze biura maklerskie beda miec opcje sprzedazy w Wiedniu immo...