• MSX zakładam gniazdo Autor: ~BocianCzarny [217.144.223.*]
    Bocian zakladajacy gniazdo na twoim domu to przepowiednia szczęścia bocian o tej porze roku to wyjątkowe szczęście.
    Minęło bardzo dużo czasu od ostatniego sygnału kupna na MACD dziś został ten sygnał wygenerowany. Potwierdzeniem tego sygnału będzie wybicie z ATR 200% (1,79).
    O innych wskaznikach narazie nie pisze - bardziej szczegolowa analiza po zamknięciu sesji.

Jato pozdrawiam i pisze o kupnie jak było obiecane.

Wasz
    BocianCzarny
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~ostry jak przecinak [83.27.115.*]
    Ostry też już na papierze.Zapakowałem w piątek i resztę dzisiaj.Zobaczymy co z tego wyniknie.
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~kgh [217.153.216.*]

to jest nas trzech :))

ukyte K na 1,78 pln

na widly dziada..

:))
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~japato [217.97.178.*]
    Również przyłaczam się po 1,80pln

Pozdrawiam
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~antyubek [83.3.242.*]
    a co sie ma tutaj dziać ?? czyzby nie byla to zwykła korekta spadków?
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~BocianCzarny [217.144.211.*]
    Sygnał zmiany trendu kierunku na ADX. Momentum pozytywne dywergencje brak potwierdzenia dolkow. Jeszcze tylko RSI jakis taki niewyrazny troche.
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~jato [195.74.37.*]
    Witam
    Papier ten jest taki sam jak i cała ta gówniana giełda.
    Uważajcie uczeni i mądrale na Mostku i zastanówcie się ,czy nie lepiej pozostać z pieniędzmi , aniżeli wpychać się w te papiery.
    Piszecie, że według AT może dojść do odbicia , a więc wzrostu na którym można zarobić. Przykro mi , ale ja nigdy NIE wierzyłem i NIE uwierzę w wypociny AT i tych którzy je stosują . Patrzę tu też na obroty i można się tylko uśmiechnąć.
    A Ty bocianie Czarny lepiej zastanów się dwa razy, czy można opierać decyzje inwestycyjne na jakiś bliżej nie określonych przesłankach typu MACD, RSI i inne gówniane wskaźniki - ŚMIECZNOŚCI TY MOJE.
    Mimo wszystko pozdrawiam w nowym tygodniu.
    jato
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~ostry jak przecinak [83.4.187.*]
    AT to świetna metoda.Tyle że niekoniecznie dobra dla pojedyńczych małych spółek.
    Ale w stosunku do trendu na całym rynku bardzo dobra.
    A co do Mostka to obroty dziś wyraźnie większe, i to po zielonej stronie.
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~zaciekawiony [77.253.86.*]
    a co ma się na rzeczy z tym gniotem ?
    jeden bocian nie czyni wiosny,

• Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~BocianCzarny [217.144.223.*]
    Drogi Jato AT to metoda spekulacyjna i trzeba się liczyć ze stratami. AT wyklucza w pewnym stopniu ryzyko błędów w spekulacji a jak zapewne się domyslasz tutaj chodzi o to żeby ilość % w błędnych decyzjach była mniejsza niż w tych decyzjach trafionych. Ja spekuluje tylko wg AT i ta dała mi sygnał K stopy ustawione teraz już mogę je jedynie podnieść. Jak się skończy przygoda s msx nie wiem dwa razy straciłem w ostatnim kwartale może do trzech razy sztuka. Kupiłem po 1,75. Nie jestem typem który obraża się na rzeczy a akcja to rzecz - wierze jednak ze metoda trzymania się własnych ścisłe określonych zasad przynosi skutek.

Pozdrawiam
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~ciekawy [77.112.194.*]
    I do końca dnia się obsunie. Tak jak wcześniej pisałem. Nie mam żadnego w tym interesu żeby pisać , że spadnie bo sam posiadam sporo msx-a. Siedze na nim już 2 lata i jestem sporo w plecy. Nie wiem czy tyle pieniędzy to przez 5 lat odbije. Pozdrawiam wszystkich utopionych na tym papierze. Trzymajcie się :(
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~Miras [83.19.61.*]
    Mostek po wynikach zdolowany - kurs utrzymywal sie juz dosc dlugo ponizej 2 zeta, zniecierpliwieni odeszli ... i to chyba chodzilo...
    wymeczyc malutkich.. jak mostek ruszyl dupsko .. to ruszy dalej, niekoniecznie dzis i teraz ale juz ruszy :)
    tylko za duzo niepiszcie by niezapeszyc.
    ... i tak sie zastanawiam czy staruszek prezio nie bedzie nas karmil nowinkami na temat nowego inwestora....
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~Gracz [83.29.114.*]
    Tak tak budowlanka w okresie zimowym zawsze nabiera rozpedu no i jeszcze ta niewielka szansa na korekte swiatowych indeksow po ostatnim szalenczym rajdzie. Nic tylko brac i sie nie bac. Co z tego ze zagle dobrze ustawione przez AT skoro moze wiac w innym kierunku juz nawet nie wspomne ze chcecie zeglowac na jeziorze ktore lubi zima zamarznac.
    jaki rozped w zimie budowlanki????... chyba rozped do spania... w przypadku mostka to moze byc wzrost po nowego inwestorka... co jakis czas jest o nim glosno...
    Największym błędem w inwestycji spekulacji i graniu jest brak umiejętności w cieciu strat. Ja kupując papier okreslam ryzyko/zysku i kupuje. Pierwsza rzeczą po zakupie jaka robię jest ustawienie zlecenia ochronnego na poziomie ryzyka jakie dopuszczam a rynek kręci dalej tym kołem fortuny - rynek bo ja tak naprawdę nie mam na to żadnego wpływu. Cięcie strat nie jest łatwe i ja o tym wiem ale pewien pan zapytany jak to jest ze wygrywa odpowiedział "nauczyłem się przegrywac".
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~ferdek [76.73.16.*]
    mądrze napisane.
    cała prawda o spekulacji.
    dla tych co znają angielski i wiedzą kto to jest Ed Seykota polecam:
    http://www.youtube.com/watch?gl=BR&hl=pt&v=LiE1VgWdcQM
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~kgh [217.153.216.*]

nadal sporo ukrytego K na 1,78 pln

:))
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~as [87.205.147.*]
    nadal sporo ukrytego K na 1,79 pln
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~Gracz [83.29.114.*]
    Dlatego wymyslono cos takiego jak Stop-Loss. Podejmujesz decyzje na sucho a reszte robi automat. I tu nie ma miejsca na blad w wyniku emocji. Ale Leszcz nigdy sobie nie da okrasc stopow i zamias stracic akceptowalne 7-15% traci 20 30 50 70%. Cala Budowlanka/Deweloperka pikuje od szczytu z sierpnia (z nielicznymi wyjatkami) wiec nie ma co zaklina rzeczywistosci . Pozdrawiam trzezwo myslacych.
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~BocianCzarny [91.94.5.*]
    Bardzo mnie ciekawi przy jakiej cenie podziekujecie bocianowi za to ze was nagonil

Jato naprawdę warto kupić
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~ostry jak przecinak [83.27.111.*]
    Daj spokój z jato.Przeciez on i bankier94 są nawiedzeni ( by nie rzec psychicznie chorzy)
    Niewykluczone zresztą że to jedna i ta sama osoba.Styl w każdym razie podobny.
    Są jak anale wiosną - " Za chwilę korekta wzrostów"
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~BocianCzarny [91.94.150.*]
    Ostry mam 5 spółek w porfelu ale jednej nie znam i choć wielki ch... mnie to interesuje co ma w fundamentach to pozwolę się zapytać co myślisz o jednej z nich mianowicie o DROZAPOLU
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~cierpliwy [83.11.215.*]
    wejdż w ENEĘ (od ENEA ) cena 25 do 27 zł
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~jato [79.184.163.*]
    Do ponoć ostrego.
    Ty nie jesteś ostry .TYJESTEŚ TEMPY
    Serdecznie cię witam w gronie psychicznych.Mamy dla ciebie wolne miejsce w Tworkach. Swoją drogą to skąd tu się biorą takie kmioty.Tacy idioci nie muszą być wcale psychiczni Oni psychicznym przynieśli by wstyd.Oni są wszędzie.
    jato
  • Re: Jato Autor: ~BocianCzarny [91.94.150.*]
    Nie wiem jato dlaczego dajesz się prowokować z forum znam Cię z innej strony - trzymaj fason
  • Re: Jato Autor: ~do bociana [95.160.229.*]
    Od kiedy pamietam a jestem juz na parkiecie długo to Drozd był zawsze do niczego.
    I teraz tez tak sądzę, w dodatku cała własciwie stalówka ma się kiepsko,a w dodatku teraz w tym segmencie pojawili sie wyłudzacze vatu którzy psują rynek.( duzy artykuł na ten temat w dzisiejszym Parkiecie)
    Nie bardzo widzę możliwość jakiegos rajdu do góry ale przyznam szczerze że nie śledzę uważnie tej spółki w tej chwili.
    Miałem na chwilę spekulacyjnie jak wybił się ponad 2 zeta po pozytywnej analizie AT na Stooq.pl ale zaraz sprzedałem bo czułem w kościach ze wyniki będą słabe.
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~do jato [95.160.229.*]
    Cóż , skoro piszesz " Mamy dla ciebie miejsce w Tworkach " to wiem juz skąd się biorą u ciebie codzienne posty typu Śmiesznie i Straszno.Mam nadzieję że masz tam dobre towarzystwo - pewnie twoich Leśnych Dziadków.
    Z przykrością muszę ci napisać że nie wybieram się tam by ci potowarzyszyć bo z moją psychiką wszystko jest w porządku.
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~jato [79.184.163.*]
    Powtarzasz się już chyba za często. Nick również jest mi znany od dawna. Specjalnie na Twoje życzenie i tylko dla Ciebie:
    ŚMIESZNOŚCI TY MOJE.
    jato
    PS więcej mojej odpowiedzi na tak idiotyczne zaczepki nie będzie.jesteś zwycięzcą wymuślonej przez siebie PYSKÓWKI.
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*]
    Bocianie Czarny,
    pomyliły ci się pory roku. Do wiosny jeszcze daleko, dopiero początek zimy.
    Wracaj do ciepłych krajów, bo na MSX możesz tylko stracić.
    Chodzik Księżycowy
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~BocianCzarny [95.49.228.*]
    Chodzik to twoja wersja i jest ona wygenerowana twoja metoda inwestowania moja daje szanse na wybicie. Zreszta ja nie inwestuje tylko gram - spodziewam sie zysku niewielkiego ale zysku.

Pozdrawiam
    Myślę, że mamy punkty wspólne, mianowicie tniemy straty od razu i to jest pierwszy klucz do sukcesu.
    Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
    W zasadzie to już obecnie orientacyjnie co prawda, ale mógłbym ci napisać do jakiego poziomu spodziewam się spadku na tym papierze.
    I CHWALA TYM CO NIE TNA BO DZIEKI NIM MY MOZEMY MIEC MNIEJSZE I KUPIC POZNIEJ OD NICH TANIEJ
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~zyczliwy [89.74.234.*]
    --->1 zł w20 --->1300
    W20 jakos tak ale mostka gram na kilka % zysku wiec sie nie martwie dpuszczam naprawde znikoma strate
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~Góra czy Dół? [92.55.248.*]
    Jeżeli grasz na kilka % i liczysz stosunek zysku/ryzyka np. 3/1, to na ile % w dół ustawiasz SL? Bo w tym przypadku wynika SL na 1-2 % od twojej ceny zakupu, a takie bywają wahania dzienne. Czyli liczysz się z tym, że może Cię wywalić nawet na tej samej sesji. Idzie tak pograć?
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~BocianCzarny [217.144.211.*]
    Stopy ustawiam wg ATR i idzie pograc jezeli pozycje zyskowna zabezpieczasz juz przy zysku 1% po odliczeniu prowizji
    Czarny bocianie , sytuacja na tym papierze wyglada czarno jak twoje skrzydła.
    Za wczesnie przyleciałeś jestem tego pewny. Do wiosny kawał czasu, przezimuj w jakiejś komóce.
    CK
    Dlatego napisałem co powyżej - dziś niestety na otwarciu musiałem pożegnać LCC i chyba czas na odpoczynek od agresywnej gry do wiosny lub do widocznych chęci wysokich lotów. A tak w temacie zarobków masz chodziku coś ciekawego do objęcia za pieniążki bociana. Co prawda chce odebrać swoje kwity na ferrum ale musi być chęć a takiej narazie nie ma. Chyba muszę poszukać Twoich postów bo obecnie nic ciekawego nie widzę - no trochę rubikonu mam i drozapolu ale ten drugi tez zmierza do stopa wiec zostanę z porfelem pieniędzy.
    Wracając do ferrum chyba będzie ramię nr 2 i cyferka 9 musi się pojawić przy kursie i na to bociek czeka.
    Bocianie Czarny,
    Trzymanie obecnie gotówki uważam za bardzo rosądne. Mostostal Export spadnie straszliwie sam się przekonasz . Poczytaj moje wypowiedzi na Hydrobudowie Polskiej.
    Chodzik Księżycowy
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~zyczliwy [83.27.55.*]
    kierunek 1 PLN. Jak ktos lubi mocne straty to niech zostanie na papierku ;)
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~migser [212.160.172.*]
    Nigdy nie dojdzie do 1 zł
    Zatrzyma się 1,45 +/- i tu trzeba będzie pakować ile wlezie to będzie podwójne dno i zasięg wzrostu do 6 zł. To będzie szczyt hossy 2012. Oczywiście jasnowidzem nie jestem to tylko moje AT.
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~do chodzik [77.114.55.*]
    Spadam z tego forum.Nic dobrego nie będzie Tu jest ten co chodzi po księżycu
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: ~rysiul [87.205.144.*]
    Ile musicie stracic aby omijac smiecia nad smieciami?
  • Re: MSX zakładam gniazdo Autor: misiekk [83.25.92.*]
    no i co tam Bocianie? gniazdko nie gnije trochę? Co z tymi sygnałami kupna na MSX?
[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.