Bocian zakladajacy gniazdo na twoim domu to przepowiednia szczęścia bocian o tej porze roku to wyjątkowe szczęście.
Minęło bardzo dużo czasu od ostatniego sygnału kupna na MACD dziś został ten sygnał wygenerowany. Potwierdzeniem tego sygnału będzie wybicie z ATR 200% (1,79).
O innych wskaznikach narazie nie pisze - bardziej szczegolowa analiza po zamknięciu sesji.
Jato pozdrawiam i pisze o kupnie jak było obiecane.
Witam
Papier ten jest taki sam jak i cała ta gówniana giełda.
Uważajcie uczeni i mądrale na Mostku i zastanówcie się ,czy nie lepiej pozostać z pieniędzmi , aniżeli wpychać się w te papiery.
Piszecie, że według AT może dojść do odbicia , a więc wzrostu na którym można zarobić. Przykro mi , ale ja nigdy NIE wierzyłem i NIE uwierzę w wypociny AT i tych którzy je stosują . Patrzę tu też na obroty i można się tylko uśmiechnąć.
A Ty bocianie Czarny lepiej zastanów się dwa razy, czy można opierać decyzje inwestycyjne na jakiś bliżej nie określonych przesłankach typu MACD, RSI i inne gówniane wskaźniki - ŚMIECZNOŚCI TY MOJE.
Mimo wszystko pozdrawiam w nowym tygodniu.
jato
AT to świetna metoda.Tyle że niekoniecznie dobra dla pojedyńczych małych spółek.
Ale w stosunku do trendu na całym rynku bardzo dobra.
A co do Mostka to obroty dziś wyraźnie większe, i to po zielonej stronie.
Drogi Jato AT to metoda spekulacyjna i trzeba się liczyć ze stratami. AT wyklucza w pewnym stopniu ryzyko błędów w spekulacji a jak zapewne się domyslasz tutaj chodzi o to żeby ilość % w błędnych decyzjach była mniejsza niż w tych decyzjach trafionych. Ja spekuluje tylko wg AT i ta dała mi sygnał K stopy ustawione teraz już mogę je jedynie podnieść. Jak się skończy przygoda s msx nie wiem dwa razy straciłem w ostatnim kwartale może do trzech razy sztuka. Kupiłem po 1,75. Nie jestem typem który obraża się na rzeczy a akcja to rzecz - wierze jednak ze metoda trzymania się własnych ścisłe określonych zasad przynosi skutek.
I do końca dnia się obsunie. Tak jak wcześniej pisałem. Nie mam żadnego w tym interesu żeby pisać , że spadnie bo sam posiadam sporo msx-a. Siedze na nim już 2 lata i jestem sporo w plecy. Nie wiem czy tyle pieniędzy to przez 5 lat odbije. Pozdrawiam wszystkich utopionych na tym papierze. Trzymajcie się :(
Mostek po wynikach zdolowany - kurs utrzymywal sie juz dosc dlugo ponizej 2 zeta, zniecierpliwieni odeszli ... i to chyba chodzilo...
wymeczyc malutkich.. jak mostek ruszyl dupsko .. to ruszy dalej, niekoniecznie dzis i teraz ale juz ruszy :)
tylko za duzo niepiszcie by niezapeszyc.
Tak tak budowlanka w okresie zimowym zawsze nabiera rozpedu no i jeszcze ta niewielka szansa na korekte swiatowych indeksow po ostatnim szalenczym rajdzie. Nic tylko brac i sie nie bac. Co z tego ze zagle dobrze ustawione przez AT skoro moze wiac w innym kierunku juz nawet nie wspomne ze chcecie zeglowac na jeziorze ktore lubi zima zamarznac.
jaki rozped w zimie budowlanki????... chyba rozped do spania... w przypadku mostka to moze byc wzrost po nowego inwestorka... co jakis czas jest o nim glosno...
Największym błędem w inwestycji spekulacji i graniu jest brak umiejętności w cieciu strat. Ja kupując papier okreslam ryzyko/zysku i kupuje. Pierwsza rzeczą po zakupie jaka robię jest ustawienie zlecenia ochronnego na poziomie ryzyka jakie dopuszczam a rynek kręci dalej tym kołem fortuny - rynek bo ja tak naprawdę nie mam na to żadnego wpływu. Cięcie strat nie jest łatwe i ja o tym wiem ale pewien pan zapytany jak to jest ze wygrywa odpowiedział "nauczyłem się przegrywac".
mądrze napisane.
cała prawda o spekulacji.
dla tych co znają angielski i wiedzą kto to jest Ed Seykota polecam:
http://www.youtube.com/watch?gl=BR&hl=pt&v=LiE1VgWdcQM
Dlatego wymyslono cos takiego jak Stop-Loss. Podejmujesz decyzje na sucho a reszte robi automat. I tu nie ma miejsca na blad w wyniku emocji. Ale Leszcz nigdy sobie nie da okrasc stopow i zamias stracic akceptowalne 7-15% traci 20 30 50 70%. Cala Budowlanka/Deweloperka pikuje od szczytu z sierpnia (z nielicznymi wyjatkami) wiec nie ma co zaklina rzeczywistosci . Pozdrawiam trzezwo myslacych.
Daj spokój z jato.Przeciez on i bankier94 są nawiedzeni ( by nie rzec psychicznie chorzy)
Niewykluczone zresztą że to jedna i ta sama osoba.Styl w każdym razie podobny.
Są jak anale wiosną - " Za chwilę korekta wzrostów"
Ostry mam 5 spółek w porfelu ale jednej nie znam i choć wielki ch... mnie to interesuje co ma w fundamentach to pozwolę się zapytać co myślisz o jednej z nich mianowicie o DROZAPOLU
Do ponoć ostrego.
Ty nie jesteś ostry .TYJESTEŚ TEMPY
Serdecznie cię witam w gronie psychicznych.Mamy dla ciebie wolne miejsce w Tworkach. Swoją drogą to skąd tu się biorą takie kmioty.Tacy idioci nie muszą być wcale psychiczni Oni psychicznym przynieśli by wstyd.Oni są wszędzie.
jato
Od kiedy pamietam a jestem juz na parkiecie długo to Drozd był zawsze do niczego.
I teraz tez tak sądzę, w dodatku cała własciwie stalówka ma się kiepsko,a w dodatku teraz w tym segmencie pojawili sie wyłudzacze vatu którzy psują rynek.( duzy artykuł na ten temat w dzisiejszym Parkiecie)
Nie bardzo widzę możliwość jakiegos rajdu do góry ale przyznam szczerze że nie śledzę uważnie tej spółki w tej chwili.
Miałem na chwilę spekulacyjnie jak wybił się ponad 2 zeta po pozytywnej analizie AT na Stooq.pl ale zaraz sprzedałem bo czułem w kościach ze wyniki będą słabe.
Cóż , skoro piszesz " Mamy dla ciebie miejsce w Tworkach " to wiem juz skąd się biorą u ciebie codzienne posty typu Śmiesznie i Straszno.Mam nadzieję że masz tam dobre towarzystwo - pewnie twoich Leśnych Dziadków.
Z przykrością muszę ci napisać że nie wybieram się tam by ci potowarzyszyć bo z moją psychiką wszystko jest w porządku.
Powtarzasz się już chyba za często. Nick również jest mi znany od dawna. Specjalnie na Twoje życzenie i tylko dla Ciebie:
ŚMIESZNOŚCI TY MOJE.
jato
PS więcej mojej odpowiedzi na tak idiotyczne zaczepki nie będzie.jesteś zwycięzcą wymuślonej przez siebie PYSKÓWKI.
Bocianie Czarny,
pomyliły ci się pory roku. Do wiosny jeszcze daleko, dopiero początek zimy.
Wracaj do ciepłych krajów, bo na MSX możesz tylko stracić.
Chodzik Księżycowy
Chodzik to twoja wersja i jest ona wygenerowana twoja metoda inwestowania moja daje szanse na wybicie. Zreszta ja nie inwestuje tylko gram - spodziewam sie zysku niewielkiego ale zysku.
Myślę, że mamy punkty wspólne, mianowicie tniemy straty od razu i to jest pierwszy klucz do sukcesu.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
W zasadzie to już obecnie orientacyjnie co prawda, ale mógłbym ci napisać do jakiego poziomu spodziewam się spadku na tym papierze.
Jeżeli grasz na kilka % i liczysz stosunek zysku/ryzyka np. 3/1, to na ile % w dół ustawiasz SL? Bo w tym przypadku wynika SL na 1-2 % od twojej ceny zakupu, a takie bywają wahania dzienne. Czyli liczysz się z tym, że może Cię wywalić nawet na tej samej sesji. Idzie tak pograć?
Czarny bocianie , sytuacja na tym papierze wyglada czarno jak twoje skrzydła.
Za wczesnie przyleciałeś jestem tego pewny. Do wiosny kawał czasu, przezimuj w jakiejś komóce.
CK
Dlatego napisałem co powyżej - dziś niestety na otwarciu musiałem pożegnać LCC i chyba czas na odpoczynek od agresywnej gry do wiosny lub do widocznych chęci wysokich lotów. A tak w temacie zarobków masz chodziku coś ciekawego do objęcia za pieniążki bociana. Co prawda chce odebrać swoje kwity na ferrum ale musi być chęć a takiej narazie nie ma. Chyba muszę poszukać Twoich postów bo obecnie nic ciekawego nie widzę - no trochę rubikonu mam i drozapolu ale ten drugi tez zmierza do stopa wiec zostanę z porfelem pieniędzy.
Bocianie Czarny,
Trzymanie obecnie gotówki uważam za bardzo rosądne. Mostostal Export spadnie straszliwie sam się przekonasz . Poczytaj moje wypowiedzi na Hydrobudowie Polskiej.
Chodzik Księżycowy
Nigdy nie dojdzie do 1 zł
Zatrzyma się 1,45 +/- i tu trzeba będzie pakować ile wlezie to będzie podwójne dno i zasięg wzrostu do 6 zł. To będzie szczyt hossy 2012. Oczywiście jasnowidzem nie jestem to tylko moje AT.