udany debiut dla banków - indywidualni inwestorzy zarobili grosze w stosunku do włożonego kapitału : mój przykład ( inwestuje od kilku lat i nigdy nie brałem udziału w forum, bo uważam ze pisanie i tak nikomu na dobre nie wyjdzie (jest to poprostu totolotek) teraz dane : 100000 zł bez kredytu - zarobek 414 zł ( sprzedane na poczatku)minus jeszcze podatek Belki ( około 80 zł) kolegatakże 100000 zł tylko z kredytem (x10) minus 46 zł.
Dlaczego Polacy tak dają się robić, na czym to wszystko polega, że wszyscy wiedzą , że będzie potęzna redukcja a biorą kredyty i nabijają kasę i tak już bogatym prezesom
nie rozumiem przeciesz zakup akcji był max po 23 zł wiec jak sprzedałes po 25,5zł to masz 2,5 zł minus prowizje i belke wydaje mi sie ze z 8 tys masz na luzie liczac w pamieci
a ja dostalem kredyt pod zastaw portwela nie angazujac ani zlotowki 2 zeta zarobil bank 1 zeta ja na kazdej sztuce sprzedalem wszystko tj.2359szt w przedziale 26- 26,15
a teraz mój przykład
zapisałem się na 100 sztuk i kupiłem 3 akcje
dzisiaj dokupiłem na otwarciu 497 sztuk po 25,95
------------------
sprzedałem wszystkie 500 po 26,19
i zarobiłem aż 56,18 zł
to efekt niskiej prowizji
------wnioski
1. nie kupować po cenie otwarcia -czekac na spadek
2.szkoda ,że oddałem po 26,19 max był po 26,75
3. NIE KUPOWAĆ NA KREDYT przy ogromnym redukowaniu!!!
Gratuluje, ryzyko jeden milion, zysk 1,4 tys. Brawo, masz sie czym pochwalic, ci wszyscy, co brali lewary, zrobili dobry uczynek dla bankow, wzieli na siebie ryzyko, a banki zaronily, oni tez jakies marne grosze, ja zapisalem sie za 10100, zamiast 4384 akcji dostalem 153, ustawilem sie na 26,50, zarobilem jakies 454zl, minus 15 prowizja, minus belka, wow robi wrazenie, starczy na waciki, gdybym zarobil 10tys, ba nawet 5tys, to jest zarobek, przy zamrozeniu 100tys, smiech na sali, nie mowice tu o zarabianiu, zarobily banki na lewarach, doradcy i same pge i tyle w tym temacie...