• Prognoza Autor: ~Mopi [77.236.22.*]
    Jak myślicie co czeka 29 , zysk czy strata netto ? Przesunięcie raportu może być niepokojące.
  • Re: Prognoza Autor: ~Andrasz [178.42.40.*]
    1Q nigdy nie jest zbyt dobrym okresem, ale może spółka nas zaskoczy pozytywnym wynikiem :) Optymalizacja kosztów z kwartału na kwartał będzie coraz mocniej wpływała na wynik netto, prezes z małżonką zakupili trochę akcji i jezeli będą kontynuować zakupy po wynikach to oznacza że dla spółki nadchodzi dobry czas. Przesunęli trochę kasy z kapitału zapasowego na dywidende, czyli przepływy pieniężne zakładam że były pozytywne. Ja jestem u.iarkowanym optymistą, ale 29.05 już jest niedługo:))
  • Re: Prognoza Autor: kno [83.10.49.*]
    Dnia 2026-05-20 o godz. 21:50 ~Mopi napisał(a):
    > Jak myślicie co czeka 29 , zysk czy strata netto ? Przesunięcie raportu może być niepokojące.

Ja jestem optymistyczny. Liczę na niezły raport, bo nie sądzę, żeby prezes robił zakupy pod złe wyniki. Nie wiem jednak czy spodziewać się czegoś co wygląda po prostu nieźle, czy tylko 'nieźle jak na Amice' (nie wiem na ile prezes śledzi giełdę, więc nie wiem czy brał pod uwagę jak raport wypada na tle innych spółek).

Samo przesunięcie raportu wytłumaczyłem sobie tym, że jakby nie był przesunięty, to prezes nie mógłby zrobić zakupów (bo na 30 dnie przed raportem ma zakaz). Całkiem możliwe, że to tylko myślenie życzeniowe, ale ta opcja wciąż bardziej mi pasuje niż prezes kupujący akcje przed raportem, który jest tak zły, że potrzebny był dodatkowy tydzień na malowanie trawy na zielono.

• Re: Prognoza Autor: ~Kk [5.173.204.*]
    Gdyby coś było nie halo nie akceptowano by dywidendy w takim wymiarze.wiem że to za zeszły rok ale decyzję w maju podejmuje się na podstawie bieżącej sytuacji,tak jak w normalnym życiu nie patrzysz ile zarobiłeś do grudnia tylko czy cię na to stać.Widocznie tak.Sadzac po fakcie że jest wyższa niż rok temu, wyniki również powinny być wyższe.
[x]
AMICA 0,19% 51,60 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.