Rekomendacja Zarządu w sprawie podziału zysku za rok obrotowy 2025 oraz wypłaty dywidendy
Podstawa prawna
Art. 17 ust. 1 Rozporządzenia MAR - informacje poufne
Treść raportu:
Zarząd NOVITA S.A. z siedzibą w Zielonej Górze (dalej "Spółka"), mając na uwadze obecną sytuację finansową Spółki oraz interes jej Akcjonariuszy informuje, iż w dniu dzisiejszym podjął decyzję w sprawie rekomendacji Zwyczajnemu Walnemu Zgromadzeniu Spółki (dalej "ZWZ") podziału zysku netto Spółki za 2025 rok w wysokości 20.013.130,93 zł (słownie: dwadzieścia milionów trzynaście tysięcy sto trzydzieści złotych 93/100) w następujący sposób: 1. zysk netto w kwocie 20.000.000,00 zł (słownie: dwadzieścia milionów złotych) przeznaczyć na wypłatę dywidendy dla akcjonariuszy Spółki, tj. kwotę 8,00 zł (słownie: osiem złotych) na jedną akcję, 2. zysk netto w kwocie 13.130,93 zł (trzynaście tysięcy sto trzydzieści złotych 93/100) przeznaczyć na kapitał zapasowy Spółki. Powyższy wniosek zostanie jednocześnie przedłożony Radzie Nadzorczej celem jego oceny zgodnie z art. 382 § 3 Kodeksu spółek handlowych. Ostateczne decyzje dotyczące podziału zysku netto za rok obrotowy 2025 oraz wypłaty dywidendy dla akcjonariuszy Spółki, w tym ustalenia dnia dywidendy oraz terminu jej wypłaty podejmie Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki.
Od 13 czerwca do dziś oglądałem co godzinę w godzinach sesyjnych by zobaczyć ten komunikat :) cud bo od początku dzisiejszej sesji zacząłem ssać akcje :) mysle ze do 114 doleci na lozie. Z resztą kupie jak coś sie pojawi jeszcze w dużej promocji :) nie zachęcam ale polecam :) moze dami Ed tez cos złapaliście dzisiaj ? Ponad połowa obrotu dzisiejszego dnia jest moja
Jestem, jestem i powiem ci tak, wczoraj przed 8:00 rano, nie uwierzysz, chciałem napisać s/komunikat, że nie ma przypuszczalnie przeciwwskazań do wypłaty dywidendy i dalej idąc za tą myślą powinienem patrzeć na rekomendacje ale paradoksalnie nie zrobiłem tego po pierwsze dlatego ,że nie miałem i tak kasy a po drugie była dostawa sprzętu. A gdy otworzyłem to już było 105. Wszystko za 99 zł żeś wykupił więc nie było sensu sprzedawać innych akcji i brać, No ale i tak jeszcze zobaczę. No i na zakończenie oczekuję od Grzegorza, jak dotychczas, piramidy minusów za te nietrafne swoje posunięcia, ha ha ha
Tak jak ciągnąłem kurs... zgadza sie. Fakt nie ukrywam ze miałem ochotę pociągnąć jeszcze wyżej ale zostawiłem już w spokoju ... temat pozdrawiam. Liczę ze zobaczymy sie na walnym....
Janusz pociągnął do 120 więc już na zapas czuł pismo nosem Ale czy to znaczy ,że zatrzymamy się np. na 125? Trudno powiedzieć, jeśli tak to tylko na chwilę, na ile "ulica" tu trafi a później jest nico długiej przerwy, tak jak to u nas..