Jeżeli teraz kurs akcji idzie w górę ze względu na Syn2Bio, to czy nie będzie dużego zjazdu ceny już w czwartek, po podziale? Żeby zrekompensować spadek ceny Synektyka o 8% to akcje Syn2Bio musiałyby pójść w górę o 100%.
Chcesz sprzedać za 275zł żeby odkupić za ponad 300zł? Dzisiaj kupowali ci którzy chcą objąć akcje Syn2Bio jutro będą kupować ci którym na Syn2Bio nie zależało.
Skąd wiesz po jakiej cenie otworzy się Synektik? Punkt odniesienia jest ponad -7% i od tego punktu będzie naliczany wzrost albo spadek kursu w tym dniu, a jak się otworzy + 5 ,10 czy 15% ? ...popraw mnie jeśli się mylę?
Laweta napisał: Mi się wydaje, że tu będzie trochę jak z odcięciem dywidendy, dziura będzie bardzo szybko zasypana
Dziura po odcięciu dywidendy nadal niezasypana panie kolego. W dniu przyznania dywidendy był kurs 307zł, po odcięciu dywidendy 10,75 zł bujał się w granicach 296-297zł i tak jest do dnia dzisiejszego. Do zasypania odcięcia dywidendy brakuje nadal 10-11zł.
Dziura w dniu odcięcia była zasypana po paru godzinach, wiem bo jeszcze sprawdzałem specjalnie czy była odcinka w ogóle i nawet rozmawiałem o tym na forum. Obecna sytuacja na kursie ma w cenie wybryki Rzymian i to on powinieneś dziękować za korekty jak i za większość problemów tego świata tak naprawdę. 95% papieru jest niżej niż w styczniu
Teoretycznie może tak być,
że niektórzy inwestorzy myślą sobie, że zdobędą za darmo akcje nowej spółki. Dziś kupią, jutro sprzedadzą - i mają akcje syn2bio prawie za darmo. :-)
Myśleć to sobie mogą co chcą a realia są takie, że giełda jest nieprzewidywalna i nie polega na tym kto co sobie myśli. Gdyby tak właśnie było to każdy z nas byłby już dawno milionerem.