• jak to szacować Autor: ~dziadek [79.184.228.*]
    Oświeci mnie ktoś czy dobrze myślę?
    Z gruba licząc. 330 baniek wpadło z sprzedaży działalności, 135 poszło na skup, 90 na spłaty długów. Zostaje +/- 105, czegoś nie policzyłem?
    Coś będzie przeznaczone na rozwój nowej działalności, pewnie nie mniej niż tej reszty połowa - zostanie na dywidendy max około 50 bań.
    Akcji - nie licząc posiadanych własnych do umorzenia, jest około 9 bań. Max dywi na jaką można liczyć z tytułu nadzwyczajnych "zysków'" szacuję więc +/- 5,5 zł/szt.
    Nie chcę mieszać i trolować, jeśli nie rozumiem to mnie oświećcie.
    Wiele, wiele lat byłem tu akcjonariuszem, pamiętam poprzednie akcje z sprzedażami, było dobrze, extrasy były wypłacone, wyszedłem, nie ja jeden, na swoje z okładem.
    Od 2 lat stoję z boku - udanie wysypałem się w 24r bo nie rozumiałem co oni robią, czekam co z tego wyjdzie, żeby wejść ale nadal nie mogę zrozumieć.
    Inna sprawa - czy kusił się ktoś o oszacowanie przychodów/zysków z jakich firma ma zamiar żyć po sprzedaży większości działalności?
  • Re: jak to szacować Autor: ~Jac [79.162.16.*]
    Szacuj to tak, że trzeba ciąć straty, albo zostać długoterminowym...
  • Re: jak to szacować Autor: ~dziadek [79.184.227.*]
    Czyli tłok przy wyjściu, ratuj się kto może.
    Zakładasz że nie będzie żadnej działalności, nie ma pomysłów? No to chyba już jest taniej niż by wynikało z remanentu likwidacyjnego.
    Spoko, ja czekam niżej, tylko mam zagwozdkę - ile to będzie zarabiać i ma być warte. Nie ma, poza ogólnikami, inf co oni chcą teraz robić. Jeśli chcą się oprzeć teraz tylko na tym czego nie sprzedali to kiepsko.
    Obawiam się że samo nie wiedzą, albo wiedzą ale nie powiedzą póki nie kupią ile mogą po kilka zet/szt.

• Re: jak to szacować Autor: ~Avita [31.183.165.*]
    W tym tempie to już w przyszłym tygodniu zejdziemy poniżej 10PLN
    A myślałem, że 13pln to dobra cena...
    Jeszcze niejednemu urwie ręce ;-)
  • Re: jak to szacować Autor: ~Jac [37.47.252.*]
    I co, trzeba było słuchać, a nie dawać minusy, amatorzy :)
[x]
MCR -1,31% 15,10 2026-05-22 16:34:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.