ja to się dziwię ze to juz nie spada - przy takich spadkach na giełdach to juz tu 29 zl powinno być - coś się nie starają pytanie czy to dno ? czy pułapka i za chwile runie
Ważne że nie leci jak kamień w wodę. Ostatnie reakcje kursu były słabsze niż szerokiego rynku. Teraz trzeba poczekać aż wszyscy zniecierpliwieni oddadzą papier i wtedy powinno odreagować. Do ilu? Zobaczymy.
Nie liczył bym na jakieś odbicie choć pewnie wszyscy by go chcieli ale 02 kwietnia ważne kpi za 4 kwartał więc będzie czekanie na impuls a to będą informacje po których już coś powinno być widać co z akwizycją klientów i sprzedażą text app no i to ostatni kwartał więc coraz bliżej dywidenda,jak w kwietniu nic nie powiedzą optymistycznego to dopiero czerwiec,moim zdaniem trzeba czekać bo przyszłe dwa kwartały będą kluczowe dla spółki i dla nas,sprzedawanie teraz mija się z celem, chyba że ktoś coś wie i szykuje się jeszcze jakaś panika przed odbiciem.
Przecież powiedzieli ostatnio że nie ma poprawy jeśli chodzi o wyniki , akwizycje a text app nie wpłynie w najbliższym czasie na wyniki bo jest w fazie rozwoju (czy jakoś tak to powiedzieli)
Takie czekanie na dywidendy i to tyle z tej spółki co można wycisnąć…
Tak powiedzieli bez zmian w wynikach, ciekaw jestem konferencji po kpi niż samych wyników, przyszłe dwa kwartały i będziemy wiedzieć co i jak, ja w najgorszym układzie oczekuje stabilnych co rocznych wyników 120-130mln i dywidendy 4,50zł-5zł i kursu 60-70z ale dopiero w 2027r nie wcześniej.
To tak nie działa , dywidenda może i zostanie , ale jak nie poprawią wyników to nici z wyższego kursu , napewno nie na tych poziomach … niestety zrobili nas na szary w zeszłym roku .
No niestety, co uważasz że nie ustabilizują zysków w przedziale 120-130mln rocznie, nie muszą zbytnio poprawiać wyników tylko ustabilizować je, i rynek to zobaczy nie prędko ale zobaczy ja już po nich więcej nie oczekuję, ale przyjdzie poprawa sentymentu i na text trzeba zaczekać niestety.
Ja myślę że jeśli dolar zostanie na tych poziomach co teraz to zyski się ustabilizują, ale nie liczyłbym na jakieś super wzrosty . Napewno pozytywny byłby wzrost kursu dolara lub pozytywna informacja na temat text app , do dolara sentyment jest jaki jest , text app też narazie pływa po mieliźnie . Jeśli wycena wróci w okolice 50 zł to się ewakuuje, inaczej poczekam na dywidendy i mam nadzieje że kurs zostanie w tych lub wyższych rejonach . Październik tego roku to taki deadline i jeśli nie będzie poprawy to trzeba uciekać bo przy takim tempie utraty klientów to za dwa lata może być krucho z zyskami .