Wspomnicie moje slowa ze MSM przejdzie na główny parkiet.
Akurat ta spółka ma dosłownie prawie wszystkie warunki spełnione.
Stabilna sytuacja dochody przepływu finansowe jest na giełdzie od 7 lat.
Brakuje tylko jednego wyceny do poziomu 20 zl za akcje ale to jak widzicie to kwestia dosłownie paru komunikatów oraz byc moze paru miesiecy.
Nie musi nawet robic nowej emisji procedura jest wg nowych przepisów bardzo uproszczona i duzo tańsza.
Teraz chodzi tylko o wycenę.
A sentyment inwestorow jak widzicie bardzo sie zmienia. Wszyscy rzucili sie na zakupy bo uświadomili sobie jedno. Ze w 2019 emisja byla po 7.80 a jednocześnie obecna sytuacja jest duzo lepsza. Rekordowe przychody zamówienia OpenCast prototyp robota. Oraz co wazne historia Synektik z całym szacunkiem bo MSM to młodszy braciszek ale to moze byc podobnie choć na mniejszą skalę. Ale my tu mamy wycenę do niedawna 10 mln a nie .....2.5 mld.
Dla mnie oczywistym i naturalnym jest przejście na główny parkiet. Wspimnicie moje slowa. Ta myśl może będzie jeszcze w tym roku.
Załóżmy ze w wolnym obrocie jest do kupienia max 300 tys akcji ja mysle ze mniej podciągnięcie do poziomu 20 zl to stosunkowo niewielki koszt. A jesli ktos mądry to kupi lub kupil schowa i nie sprzeda. Wtedy te koszty beda naprawde niewielkie a potem moga wejsc fundusze i wtedy trzeba oddać za 40 czy 50
Massmedica ma mocne strony kilka komponentów przychodów w tym kosmetyki. Oraz OpenCast ktory ma kolosalne znaczenie naprawde większość tego nie docenia. Potencjał sprzedaży ogromny. Wyłączność.
Ale to czym nas moze zaskoczyć to Prezentacja Robota i jego innowacyjnosci. Rozpoczecie certufikacji MDR.
Ale moze cos byc jeszcze na rzeczy z umowa z Chunli.
Poza tym jesli ktoś by przejął poza GPW te 10 czy kilkanaście procent należące do Pani EL i to byłoby jakieś znane nazwisko lub firna to by mogło dalej poruszyć kurs.
Wyobrażmy sobie taką hipotetyczna sytuacje ze dostała propozycje sprzedaży 240 tys alcji za 15 zl poza GPW ja bym sie skusił
Widać przebieg ostatnich sesji.
A ja juz 28 stycznia napisałem ze wydaje mi sie ze nastąpił koniec promocji miałem racje
Ja po cichu marzę o sprzedaży projektu robota za kilkaset milionów USD z zapewnieniem sobie prawa do dystrybucji w Europie...
Ech, pomarzyć sobie można
Kilkaset milionów dolarów ?? Miliard dolarów lepiej brzmi hehe ktoś ze 100 tys zł podbił kurs i zaczęliście fantazjować a tu kto mądry to jutro zaczyna się keszowac po 100 % tu nic się nie wydarzyło na plus a nawet po tych wywiadach prezesa to jasno widać że oni dopiero pierwsze wskazanie do operacji robią a gdzie pozostałe 15 jak mówił prezes toż to właśnie ta przewaga robota ma być potem certyfikacja i widać że prezes przejety jak o tym mówił i nie ma co se dziwić bo to niełatwa sprawa a doświadczenia i kapitału na to zero .
Pisałem o tym już o tym tydzień temu dla mnie to logiczne.
Może Prezes czasem czyta nasze forum i sam sprawdził ze zmieniają się przepisy i jest dużo łatwiej przejść
To logiczne. Oczywiscie wszystko wymaga czasu. Mądry człowiek reaguje szybciej wyprzedza rynek. Reszta z opóźnieniem. Będziecie kupować po kilkanaście zlotych.
Po 3.50 też bylo za drogo chcieliście po 2. Nie udało się. Na logikę dzis kurs powinien byc już ponad 10. Ale każdy myśli że ma czas
Nie bez powodu jest tu teraz najazd inwestorów z Synektika gdyż tu i ówdzie przebąkuje się o możliwości przejęcia przez Synektika - MSM. Temu też ma służyć tam podział przez wydzielenie. Osobiście dla mnie to plotki, ale kto wie. Profile spółek bardzo podobne.