chyba toche kopii sprzedali bo przez caly tydzien po obnizce lords utrzymywal sie w okolicach 70 - 80 miejsca na steam globals, a to juz dobry wynik, zerknalem wtedy na wiedzmina dla porownania ktory byl w normalnej cenie 99 zl i oscylowal w okolicach 700 pozycji na steam globals w tym samym czasie
Wiedźmin ma już swoje lata i sprzedał się w mln.sztuk. Porównanie bez sensu. Czysta głupota. Dajcie już spokój Lof już się nie zwróci. Od ceny sprzedaży odlicza się podatek opłaty itp. a przecena jest tylko po to aby zareklamować bądź uświadomić gracza o nowszej wersji, która wyjdzie tylko w Epicu. I to będzie gwóźdź do trumny. Ps. Nie liczcie na nowego snajpera itp. opowiadają wam bajki a wy słuchacie jak dzieci. Pozd.
Dnia 2025-12-21 o godz. 21:19 ~1umba1 napisał(a): > Wiedźmin ma już swoje lata i sprzedał się w mln.sztuk. Porównanie bez sensu. Czysta głupota. Dajcie już spokój Lof już się nie zwróci. Od ceny sprzedaży odlicza się podatek opłaty itp. a przecena jest tylko po to aby zareklamować bądź uświadomić gracza o nowszej wersji, która wyjdzie tylko w Epicu. I to będzie gwóźdź do trumny. Ps. Nie liczcie na nowego snajpera itp. opowiadają wam bajki a wy słuchacie jak dzieci. Pozd.
Chciałbym Ci w imieniu wszystkich akcjonariuszy i swoim jakoś podziękować za poświęcanie Twojego najcenniejszego zasobu jakim jest czas. Ostrzegasz akcjonariuszy o 21:19 w niedzielę 3 dni przed świętami :) Czy możesz utworzyć jakąś zbiórkę i wkleić tu linka? Powodzenie gwarantowane. Mam dużo akcji i tak zerknąłem wieczorem co tu piszą i nie spodziewałem się tak bezinteresownej postawy i poświęcenia, to godne pochwały w tych czasach. Nie masz wpływu, i tak urośnie ale czekamy na zbiórkę, pomożemy Ci się pozbierać.
Spokojnie, gra nadal niezle sie sprzedaje poruszanie sie w okolicach 250 pozycji na steam global jest naprawde dobrym wynikiem , prez pierwszy ydzien bylismy w przedziale 70 - 80 miejsca ) dla porownania dyin light techlandu w cenie promocyjnej jest obecnie na 300 miejscu w globalu )
Gra ktora nie tylko nie zarabia na siebie ale UWAGA po ponad dwoch latach nawet sie nie zwraca jest absolutna porazka. Ala ta spolka miala wiecej porazek. Powazni inwestorzy dawno nie zwracaja uwagi na kolejne barwne opowiesci zlotych ust. Tu lapie sie tylko narybek ktory daje sie naiwnie nabierac i ten narybek w 80% traci Finalnie duza czesc kapitalu. Zyja jak w klasycznym syndromie sztokholmskim.
I teraz jak nagle ogłoszą zwrot kosztów i gra nagle juz bedzie zarabiac to zmienisz narrację o 180 stopni ?
Marek pisał, ze jesteśmy blisko zwrotu, a po tych patchach jesteśmy jeszcze bliżej. Gra jest w top 300, a jak wiemy obecnie wszystkie gry sa na promocjach w tym okresie... wiec to świetny wynik
Widac ze nie masz pojecia o rynku gier.
Hity zwracaja sie w dwa, trzy tygodnie od premiery. Mniejsze hity w dwa do trzech miesiecy juz generuja zysk.
Tu masz dwa lata i dwa miesiace.
Jezeli to nie jest porazka tej gry to co moze nia byc ?
Skoro gra nie zwrocila sie na Steam to jak ma sie zwrocic kolejna tylko na Epic. Gdzie Epic generuje w porywach moze do 10% tego co Steam ???
Poczytaj sobie zapowiedzi przed premiera a co wyniklo. Dlaczego teraz ma byc inaczej ? Bo ty tak chcesz ?
A kto Ci nagadal, ze Lotf pierwszy ma byc jeszcze hitem xd Gramy pod druga czesc, a z pierwszej chcemy wycisnac jak najwiecej, dlugi bestseller jest juz pewny... i o to chodzilo
Dnia 2025-12-22 o godz. 11:15 ~rat napisał(a): > A kto Ci nagadal, ze Lotf pierwszy ma byc jeszcze hitem xd Gramy pod druga czesc, a z pierwszej chcemy wycisnac jak najwiecej, dlugi bestseller jest juz pewny... i o to chodzilo
Nie mial byc hitem w 2023 roku? To pod co byl ten optymistyczny wzrost do 7zl? Pod naiwnosci i wiare. I co wyszlo z tych zapowiedzi ? a no wtopa. Nic juz sie nie da wycisnac z gry w ktora wladowano okolo 300 mln i ktora nie przyniosla ani zlotowki czystego zysku. Bestseller ktory nie zwraca sie po ponad 2 latach to jest bestseller na papierze i w glowach amatorow gieldowych. A kolejna czesc jak pisalem. Brak sprzedazy na steam wyklucza w zasadzie wszelkie watpliwosci
Kolego Holland, może dodasz jednak , żeby zachować chociaż mierne pozory obiektywizmu w swej wypowiedzi ,że za brak sprzedaży nowej gry na steam EPiC zapłaci firmie cigames bardzo wysoką rekompensatę finansową !!??
Dnia 2025-12-22 o godz. 16:48 ~Sd napisał(a): > Nie no , jakieś wynagrodzenie dla cigames jest w tym wszystkim . Przecież nie produkują tej gry za friko. Ogarnij się kolego
Ty sobie to wymyśliłeś.Nie friko… Cig nie był w stanie finansowym kontynuować samodzielnie gry Lotf2 dlatego niejako sprzedał się za wyłączność gry na PC dla Epic. Dla siebie będą mieli wersje na konsole oraz jakiś procent od zysku z Epic jeżeli to nastąpi. I tyle w temacie
Dnia 2025-12-22 o godz. 17:21 ~Sd napisał(a): > No właśnie. I tak a propos to ten jakiś procent przy tego typu umowach jest nie od zysku tylko od wolumenu sprzedazy...
Patrząc w jakiej słabej pozycji znalazła się spółka bo premierze i jak szybko podjęto decyzję o sprzedaniu się dla epic. Można domniemywać że umowa nie jest zbyt dobra dla cig. Inaczej nie pozbyliby się sprzedaży na steam. Przypomnę że Lotf1 sprzedał się na Steam w ilości grubo ponad milion sztuk. Na epic to raczej nie realne patrząc na ich pozycję. Gdyby nie pozbycie się gry dla epic lotf2 by nie powstał wogóle. Podejrzewam, że te duże kredyty idą na produkcje na platformy. Czy współpraca z epic wyjdzie ok? No trudno powiedzieć. To gigant. I to oni dyktują warunki.
Podejrzewam, ze Epic troche posmarowal gotowki za wylaczonosc. Na bank nie jest to tak, ze chca sie tylko na Epicu wystawiac. Podejrzewam, ze maja wylacznosc czasowa na pare mies. po premierze. Steam to nie jest 100% sprzedazy, podejrzewam, ze wersja na konsole pewnie jest odpowiedzialna za wiekszosc sprzedazy.
Jeszcze przed premiera, mysle ze CIG wymysli cos i da swoja gre za Free w Epic/PSN abo na Game Pass'ie. Zachecajac ludzi do ogrania 2 czesci. Jest tutaj duzy potencjal w takiej akcji. Mam nadzieje, ze 2 cz. bedzie bardziej wspierana i wyjdzie jakies platne DLC. Bo tez jest tutaj mozliwosc pojawienia sie po roku na Gamepassie/PSN itp. i upsellowac DLC.
Ale fakt, ze slabo im sprzedaz idze. Czesto jednak 2 czesci sprzedaja sie lepiej. Jednak troche za duzo tych soulslike gier wychodzi i moze byc lekkie przemeczenie tematu.
Miałem duży wpływ na kurs, ponieważ przez dłuższy czas sprzedawałem powoli aby za bardzo nie zbijać kursu. Sprzedałem prawie wszystko. Ja zarobiłem i zarabiam ty trzymasz stresujesz się i wierzysz w bajki. Ps. Porównujcie gre do dziesięcioletniego Wiedźmina 3.
Cos dla ciebie sd W 2025 r. Steam miał około 74–75 procent udziału w rynku dystrybucji cyfrowej na PC, podczas gdy Epic Games Store posiadał około 3 procent, jeśli mierzyć je przychodami od stron trzecich.