Cześć, czy ktoś posiada jakieś informacje dlaczego dzisiaj MIRBUD leci już od ponad 3% przy sporym wolumenie? Nie widziałem żadnych informacji co mogło spowodować taki ruch. Czy ktoś może to rozsądnie wytłumaczyć?
jaka znowu spekula? wielcy inwestorzy z mlekiem pod nosem, banda amatorow. Zwykla sprzedaz faktow, nic nowego. To nie spekulani, a inwestorzy. Spekulantem to niestety jestes ty.
Od strony technicznej wyglada ciekawie bo jest w trendzie bocznym z zawezajacym sie kanalem. Ciekawe z ktorej strony wyjdzie... ja mimo wszystko obstawiam polnoc
Wiecznie nic nie rośnie. Obecnie po szybkich wzrostach spadło AŻ do poziomu...sprzed tygodnia. Ogłosili też że Backlog jednak nie przekroczy w tym roku 10 mld. Nie tragedia, ale byłoby lepiej gdyby ogłosili że lekko przekroczy, a nie że trochę zabraknie. Ja MirBud mam na radarze od miesięcy i dzisiejsze spadki wykorzystałem do wejścia. Czas pokaże czy nie za wcześnie :).
Może dla tego że spółka mało płynna dla "grubszych" inwestorów? Może nie widać dla nich perspektywy na godny podział zysków? Może dla tego że nie dowozi kolokwialnie mówiąc?
Od miesięcy na radarze i wszedł po wzrostach a teraz zastanawia się czy nie za w wcześnie. Hahaha co za gość. Gracz roku. Dobrze że nie napisałeś ile za kupiłeś bo całkiem była by klapa.
rekomendacje anali skupione były na rentowności kontraktów kolejowych a te uznali , że bedą na marnej rentowności rynek o tym zapomniał albo spekuła chciała żeby zapomniał , ale dzisiejsze wyniki pekabeksu i komentarz do nich przypomniał o tym problemie to według mnie przyczynek do zjazdu plus technika - małe korpusiki z 3 , 4 ostatnich sesji i brak przebicia ok 15,3
Możliwe że na Torpolu w większości instytucjonalni lubiący przytulić dywidendę? A tu raczej juhas najchętniej by jej nikomu nie wypłacał? Rynek jest wielki każdy ma swoją odpowiedź.