• Spokojnie Autor: ~Mario77 [188.146.148.*]
    Chcą zebrać jeszcze akcje po taniości i wiedzą że może jakaś część będzie robić optymalizację. Więc zachęcają :). Sprzedaż na tych poziomach przy takich wynikach i perspektywach na 2026 to ..... niemądry ruch
  • Re: Spokojnie Autor: ~Leo [31.60.111.*]
    Nikt tutaj nie będzie robił optymalizacji, to jest oczywiste. Ten argument to zasłona dymna dla graczy zaniżających kurs transakcjami pomiędzy swoimi kontami, by nie stracić akcji, a obniżyć kurs. Jedyna sensowna obrona to podbierać im te akcje. Akcja w stylu GameStop byłaby zaś ideałem, by dać im nauczkę.
  • jay Autor: ~jay [83.29.151.*]
    Pytanie w jakim celu to robią. Bo obecnie w szorty nie wierzę, zbyt duże ryzyko. Choć tak to wygląda. Po dobrej konferencji i dobrych wynikach kurs spada codziennie. A w zasadzie jest zbijany sukcesywnie.

Faktem jest również to, że nie ma popytu aby odbierać rzucane do zbijania kursu akcje. Bardzo dziwne zachowanie kursu, ale jest jakie jest i trzeba się uzbroić w dalszą cierpliwość.
  • Re: jay Autor: ~Mario77 [188.146.148.*]
    Zgodnie z ortex już dawno nie ma krótkich pozycji. Obecnie spokojna akumulacja a kto niecierpliwy oddaje. Mnie zachęcili po dywidendzie jak kurs zjechał i dobrałem 150% tego co miałem. Jak dają to trzeba brać. Od piątku np fajna akcja na diagnostyce. Super wyniki i kurs powinien wywalić +10% no ale nie trzeba było zrealizować AT. I sypali akcjami których nie byli w stanie odkupić a efekt mizerny. Taka to giełda
  • Re: Spokojnie Autor: ~jay [83.29.151.*]
    Moja opinia jest także taka że to próba odebrania jak największej ilości akcji przed dlugo oczekiwanym wzrostem kursu. Czy mam rację zobaczymy. Mnie się udało dokupić ok 3000 szt po ok 90 zł średnio przed konferencja, i jeszcze trochę za całą dywidendę. Czekam na wyniki q4 , skalowanie woh I Th, no i w końcu na jakieś efekty poprawek w fc /hc lub chociaż utrzymanie status quo
  • Re: Spokojnie Autor: ~Lychy [83.7.142.*]
    Ja też brałem po 90 za dywidendę która leżała na koncie i dorzuciłem trochę grosza do tego. Zachowanie kursu po konferencji zupełnie irracjonalne, TH to pierwsza gra od kilku lat która została wydana przez TEN i kurs w żaden sposób nie reaguje. Ok, aktualnie więcej wydali na marketing, ale jeżeli koszty marketingu zostały utrzymane w Q4 to gra już powinna wyjść na plus po q4. Szczególnie patrząc na przychody Hunting Snipera, a moim zdaniem TH jest lepszą grą. Pożyjemy zobaczymy co z tego będzie
[x]
TSGAMES 1,80% 90,70 2025-12-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.