juz po pierwszym zdaniu tego podsumowania widać, że to bzdury pisane na kolanie, to dzięki FP2 przychody w 2024 były takie wysokie, również w Q3 2024, a w tym pseudo podsumowaniu jest napisane "Despite launching two major titles (The Alters and Frostpunk 2), 11 bit studios posted a 21% YoY decline in net profit—from 47.5M PLN in Q1–Q3 2024 to 22.0M PLN in 2025.", prawda jest taka że wyszło po jednym tytule w 2024 i 2025, a nie 2 tytuły w 2025, a wiemy że wikszosć przychodu z FP2 przypada na 2024, amortyzacji i innych wywodów szkoda komentować
Nawet jeśli są tam jakieś nieścisłości to trudno polemizować z faktami: - raport jest przyzwoity jedynie księgowo - zysk R/R spadł o ponad 40% - koszty są wysokie - zyski z ostatnich produkcji są średnie - Alters się (prawdopodobnie) nie zwróciło do tej pory i sprzedaje się słabo (680 w top sellers) - FP2 sprzedał się dobrze tylko na początku, teraz też sprzedaje się słabo (1500 w top sellers!) - nadchodzące premiery są małymi niszowymi grami, które przyniosą może kilka milionów zysku - nadchodzące dodatki - tworzenie dodatku też kosztuje, a jak podstawka się słabo sprzedaje to jakie będą zyski z dodatku?
Ogólnie 2026 to będzie kiszonka, a liczenie tutaj na 300zł do końca roku to mrzonki. Nie wiem co tam naściemniają na konferencji ale mocno się rozczarowałem tą spółką.
prównujesz zyski r/r wiedząc, że w Q3 2024 wyszedł FP2 i zrobili 75mln przychodu, ciekawe czy porównasz zysk za cały 2025 do 2024, dasz znać ile Ci wtedy wyjdzie R/R? FP2 zoebił 20mln przychodu w Q3 25, to jest według Ciebie słabo? lepiej niż TA, który zrobił 17mln, dajcie sobie już spokój z tym naganieniem, też chcę kupić jak najtaniej, ale tego nie da się czytać
Jeśli ktoś tutaj nagania to raczej Ty all. FP2 sprzedał się dobrze na początku, na fali oczekiwań po FP ale okazał się rozczarowaniem i zobacz sobie jak się sprzedaje teraz. Żeby utrzymać zysk r/r muszą mieć co roku dużą dobrą premierę albo stabilny przychód. Niestety The Alters rozczarował i nie widzę w najbliższej perspektywie pozytywnych wydarzeń na horyzoncie. Najbliższa duża premiera FP 1886 będzie może w 2027. A co do tego czasu?
Wsparcie sprzedazy tytułów własnych dodatkami. Promocja FP1886. Moonlighter 2 1.0. Może jeszcze z czymś wyskoczą (może jakies This War of Mine 2? 2026 zapowiada sie spokojniej niz 2025 ale bez problemu mogą wyciagnąć przyzwoity wynik.