Myślę, że to jest ten bank z cudownymi rezultatami pracy z DW, który się ujawni w case study i z dziś mamy też potwierdzenie, że oni za chwilę odnowią licencję na aktaualnym cenniku. No i myślę, że to będzie gruby deal, stawiam na 1szy enterprise a jak nie to przynajmniej wielkość Rabo. O dojrzałości analitycznej tego banku za czasów jak walczyli o tego rocznego pilota z 2024 wypowiadali się panowie z DW w 2023 w taki sposób, że Barcleys przy tym to jakiś warzywniak
pytanie dla starych znawców spółki i osób które się nią dogłębnie interesują. Co to na konfie był na syf wokół projektu na 10 mln USD, którego Socha wyświetlił na prezentacji jako część lejka zakwalifikowanego a potem na pytanie inwestora (nie polaka) czy na prawdę tak duża koncentracja jest na 1 kliencie Socha zaczął się rakiem wycofywać mówiąc, że to nie zakwalifikowana część lejka. Po raz pierwszy od wielu lat widziałem taki poziom amatorki u nich.
A tak przy okazji myślę, że to właśnie Morgan, który przedłuża licencję, upublicznia swój case i to musi się wydarzyć "na dniach"
Kolejna gruba nieścisłość to słowa CEO z konfy, że amazon to inny case niż morgan (u morgana przypomnę tylko, że była roczna licencja z 11.2024 na 1 mln USD na wdrożenie platformy w ich ekosystem i postawienie w gotowości na użycie w wielu obszarach w przyszłości czyli teraz), nie ma co na nich (amazon) liczyć teraz, bo procedura przetargowa u nich trwa grube miesiące i nie ma co oczekiwać z ich strony jakiegoś ruchu w bliskiej przyszłości....bla..bla...bla. Problem jest tylko taki, że na konfie w lutym 2025 powiedział dokładnie co innego, że amazon i MS to dokładnie 2 takie same case'y (20'minuta nagrania).
Także wniosek mam taki - o pierwszej licencji E. dowiemy się nagle z zaskoczenia i nie będzie to w jakikolwiek sposób zapowiedziany temat, będzie odwrotnie - zostanie zbagatelizowany na sesji QnA tak jak to miało miejsce z morganem. Temat morgana został centralnie "zbyty". No i na koniec, jak ja bym był CEO to bym zrobił dokładnie to samo
Jeszcze nie umieścili nagrania, ale tutaj chyba i tak to bez znaczenia, co oni tam gadają, bo rynek już nie łyka ich wizjonerskiego bicia piany, tylko czeka na konkrety.
Dnia 2025-11-17 o godz. 10:37 ~Ederson napisał(a): > Jeszcze nie umieścili nagrania, ale tutaj chyba i tak to bez znaczenia, co oni tam gadają, bo rynek już nie łyka ich wizjonerskiego bicia piany, tylko czeka na konkrety.
konkrety są, mają w tym roku zaklepaną produkcje gotówki na działalność przez 2-3 lata. +60-70% wzrostu przychodu rdr, ale sprawdzian zacznie sie w przyszłym roku bo obecny rok był liczony od tragicznej bazy z 24r.
Jedno nie wyklucza drugiego ....Mówisz jakby w "czasie" oznaczało , ze przelew dostaja za pol roku lub za rok . Po podpisaniu umowy dostają forsę ale nie calosc tylko w transzach. I to ma byc powod do paniki ?
Tu duży kapitał wchodzi widać po automatach. Także z pewnością to jest opłacany Gruby Cygan lub Alicja, różnie się nazywają. Ogólnie szkoda na nich czasu. Ja juz raz dziennie zaglądam na forum a mam ponad 2,5k akcji, a ten bez akcji siedzi cały dzień.
Przy wzrostach obroty były po kilka milionów dziennie, teraz na spadkach jest kilkaset tysięcy. Drobnicy nie stać na takie zabawy kursem, automaty grają i na kupno i na sprzedaż, zapewnie jedna organizacja aby odstraszyć drobnych inwestorów. I stać ich aby opłacić wpisy na forum. Mam firmę i inne firmy zgłaszały się aby dla mojej firmy wystawiać pochlebne komentarze na forach. To proceder bardzo powszechny i opłacalny.
Obroty na wzrostach były wysokie, bo ściągali ludzi z haków po dużej korekcie kursu z ostatnich lat. Bez paliwa w postaci podpisanych kontraktów kurs nie pójdzie do góry i nie zmienią tej optyki żadne konferencje i prezentacje zarządu, na których omawiane jest to co jest planem i życzeniem kierownictwa. Prognoza przychodów bedzie dowiezione na ten rok, ale to już jest odzwierciedlone we wzroście kursu
dobra, nie trafiłem....MS nie wziął w 2025 dużej E licencji. No ale ciekawy jest fakt, że komunikat o przedłużeniu licencji o kolejny rok to niemal kopiuj/ wklej komunikatu sprzed roku, to tak jakby nie było postępu we współpracy. Jest też inna opcja - że ten komunikat i to odnowienie mają na celu zapewnienie ciągłości usługi, a duża licencja jest dyskutowana i precyzowana w szczaegółach i wejdzie z zaskoczenia w trakcie 2026
Jakby nie było w ogóle współpracy, a soft by był bezużyteczny to by nie odnawiali kontraktu. Gdzie jak gdzie ale w Morgan Stanley to pewnie liczyć potrafią i widzą jakies pozytywne perspektyty tej współpracy.