Energa też miała opóźnienie w wycenie względem innych spółek energetycznych a w poniedziałek ładnie podrożała.
Kapitał na GPW ciągle poszukuje skrajnie niedowartościowanych spółek.
Dlatego akcje BOŚ już długo nie będą takie tanie.
Zysk netto w 3Q25 jest wyższy o 15 mln niż w 3Q24.
Jest też więcej pozytywnych informacji: Sprzedaż kredytów ogółem w trzech kwartałach 2025 roku wyniosła 3.688,2 mln zł i była wyższa o 37 proc. rdr. Bank podał, że wzrost sprzedaży nastąpił zarówno w segmencie klientów korporacyjnych, jak i MŚP, MIKRO i detalicznych. Ponad 35 proc. kredytów i pożyczek udzielonych w okresie I-III kwartału 2025 roku stanowiły, zgodnie ze strategicznym priorytetem banku, kredyty proekologiczne. Ich sprzedaż w trzech kwartałach 2025 roku wyniosła 2.055,6 mln zł i była wyższa o 58,1 proc. niż w analogicznym okresie roku poprzedniego BOŚ poinformował, że dominowały tutaj kredyty wspierające zrównoważone budownictwo, termomodernizację, energetykę i gospodarkę komunalną.
Dnia 2025-11-13 o godz. 07:57 ~Inho napisał(a): > Nie jest pozytywnie, raport za 3 kwartał jest słaby, taki słaby że dopiero na 47 stronie można doczytać jaki jest wynik za 3 kwartał.
ale to chyba kazdy kto skonczyl podstawowke moze latwo obliczyc?
skoro poprzednio bylo 79 mln teraz 86 to chyba kazdy sobie policzy ile za ostatni kwartal?
Bzdura kto umie czytać wyniki wie co w poprzednim kwartale zrobiło wynik. Ja liczyłem teraz na 10-20 mln trochę mniej niż się spodziewalem ale i tak zdecydowanie lepiej rdr