Niech Nawrocki odkupi udziały w spółkach energetycznych a potem rozdaje pieniądze. Gdzie jest dywidenda z PGE ?
A no nie ma bo pieniądze są potrzebne na inwestycje. A teraz niby się znalazły???
Rządzi nami banda złodziei.
Uważam , że należy pozwać państwo za to co robi z giełdowymi spółkami.
Populiści za głosy rozkradną to co jeszcze można a lud ruszy na zakupy i znów inflacja wzrośnie. Banda niewyuczalnych ludzi. Brak słów
A kto na PKNa glosowal niech sie przyzna na tym forum...i przestanie narzekac. Z pretensjami do siebie tzw. Pana Slawka co to pomagal PKNowi . I koniec tego watku bo zrobimy z forum drugi Orlen i zaraz zawitaja dewajtisy czuwaje ano i inne pomiotki
Projekt PKN jest tylko projektem. To rząd jest odpowiedzialny za ustawy i od nich zależy w jakiej formie ustawa zostanie przyjęta przez Sejm. Nieudacznicy w 2 lata rozwalili naszą gospodarkę i zadłużyli RP na niebotyczne pieniądze więc można się spodziewać że sięgnie po kasę ze spółek z udziałem SP. W jakiej formie to zrobi przekonamy się w najbliższym czasie. Słowa Tuska że spółki SP nie muszą zarabiać a mają służyć społeczeństwu mogą być ciągle aktualne.
no prosze no prosze - juz sie odzywa czlonek druzyny kamandira dewajtisa. Przeczytaj ze zrozumieniem jakie brednie napisales.... i sam wyciagnij wniosek. Ponadto po co jestes na forum skoro uwazasz ze ski z udzialem SP maja byc instytucjami charytatywnymi? Masz swiadomosc co to oznacza dla GPW? Nie bo nie jestes inwestorem ale zwyklym powolnym narzedziem pispropagi
To u ciebie sława pisane nie docierają do mózgownicy. Oto wypowiedź Twojego idola i formacji którą reprezentujesz
Spółki Skarbu państwa, także notowane na giełdzie, niekoniecznie mają maksymalizować zysk, mają służyć obywatelom - poinformował premier Donald Tusk w trakcie wystąpienia
Ja uważam wręcz odwrotnie. Spółki mają zarabiać możliwie jak najwięcej.
Jedyne na co wyrażam zgodę to gdy jedna ze spółek ma przejściowe kłopoty to inne w miarę możliwości mogą jej udzielić pomocy finansowej. Oczywiście nie za darmo i dotyczy to tylko spółek strategicznych dla RP.
Już spółki energetyczne kupowały kopalnie po 500 mln zł a zaraz odsprzedawały po 1 zł. To zwykła kradzież. Ci co to zrobili powinni iść do więzienia z Ziobro i akolitami.
Jestes niepoprawnym i tepym zolnierzem kibola i nowogrodzkiego eugeniusza w przeciwienstwie do ciebie nie mam idoli politykow. Od dawna jest to warstwa prozniacza a w Polsce czego dowdzi hucpa z nomincjami tak PKN i PDT niedorosli do roli jaka graja. Jeden o drugo ma rodowod kobolski i tak sie zachowuje. Jako kiboc Arki pamietam jak kibole Lechii na gorce rzucal w kibicow Arki ceglami i kamieniami
Najwyraźniej widać że część Twoich synaps szwankuje lub przestało działać. Zamiast skomentować wypowiedź premiera który ma realny wpływ na gospodarkę i spółki z udziałem SP wypisujesz bzdety podszyte niechęcią i wrogością do obozu prawicowego. Żadnego podejścia merytorycznego i argumentów za lub przeciw. Chętnie natomiast komentujesz projekt PKN który nie ma szans być uchwalony przez obóz rządzący i zgody Tuska. Cechą wyróżniającą lemingów lemingów jest agresja gdy argumentów brakuje lub ktoś ma inne spojrzenie na otaczającą nas rzeczywistość. Oby takich ludzi jak najmniej chodziło po ulicach Polski.
Tak to jest AS jak nie umiesz inwestowa i kupujesz badziewie polityczne. Tak juz masz. Obrzydzasz innym na forach spolki, ktorych nie masz, a sam kupujesz syf na gorkach.
Jak czytam te wypociny niejakiego Nowicjusza, to mi się na wymioty zbiera. Ta jego, tępa pisowska propaganda jest taka żałosna. Wszyscy dobrze pamiętamy kto zadłużył Polskę. pis wprowadził w Polsce za swoich czasów kleptokrację i ujadanie takich nowicjuszy nie zakłamie faktów. pis zostawił po sobie ruiny i zgliszcza. Znajdzie się też żurek dla różnej maści pisowskich nowicjuszy.
Po 13 latach bycia akcjonariuszem sprzedałem. Kupowałem dla dywidendy. Historia się powtarza. Jak kurs zaczyna iść do góry to zaczynają mówić politycy. Wybory za 2 lata, a naród potrzebuje taniej energii. Więc da to spółka która ma 42 proc rynku. Elektrownie atomową zbudują za 12 lat. A energetykę dostał PSL. Tu jest pole do dojenia kasy.