Dnia 2025-11-06 o godz. 21:01 ~olo napisał(a): > po co byla ta zmiana krotkotrwala prezesow
Bo ktoś musiał rządzić w tym czasie kiedy Małeckiego musieli zresetować , ma mało pojemny dysk i się zawiesił , teraz wegrali mu nowy program, będzie bardziej fantazjował jak to on tą Spółkę ratuje -:)
Prezesa powołuje WZA na podstawie uchwał. Jeśli się tam pojawił, to z Kazachami na podstawie nieważności uchwał. Biorąc to pod uwagę jeśli zniknął, Kazachów nie powinno być w zarządzie.
Dnia 2025-11-07 o godz. 20:26 ~AdRem napisał(a): > Kazachowie są w Radzie Nadzorczej
---------------- Skora podważona uchwała nie dotyczyła jednocześnie RN, to nikt nie musiał "wprowadzać Kazachów" bo cały czas tam byli są, niezależnie od zmian prezesów.
..... tylko w takim razie nie rozumiem czemu Realista przez lata winił RM za wyrzucenie Kazachów. Jako prezes Małecki nie miał kompetencji żeby ingerować w skład RN.
Czego nie rozumiesz? Uchwały NWZA wraz z liczbą oddanych głosów były dostępne na stronie Petrolinvest zaraz po tych zgromadzeniach i dokumentowały odwołanie dwóch Kazachów (trudno nie zauważyć charakterystycznych nazwisk) z Rady Nadzorczej Oila. Zresztą akcjonariusze, którzy za tym głosowali to potwierdzają. To są udokumentowane fakty, którym jedynie zaprzecza Daniel. Jeśli dla Ciebie manipulant Daniel jest wiarygodny, to nic na to nie poradzę. Zośka potwierdzała moją wersję wydarzeń.
Czyli Małecki wpłynął na zgromadzonych na Walnym, aby odwołali Kazachów z Rady Nadzorczej a zatem, kontynuując wątek, chwilowa zmiana prezesa we wpisie mogła spowodować, że Kazachowie zostali "wprowadzeni" do RN, gdyż uchwała na Walnym dotykała RN. To tylko techniczna myśl, bo wpis zniknął i na pewno jest po staremu co dowodzi obecność RM we wpisie.
Małecki to nie wpłynął na zgromadzenie, lecz cały czas wykorzystuje zdeterminowanych akcjonariuszy, którzy rzucają na jedną szalę być albo nie być, i upoważniają nieudacznika do samodzielnego głosowania a ten robi to co mu do pustostanu mózgowego wpadnie. Ale tu Smerfie to raczej udajesz że jesteś niekompetentny, wiesz że dz..iad odwołał wszystkich łącznie z Kazachami a zebrał z dzieci z piaskownicy mieszkające koło jego bloku, i dla nich jest guru, Kazachy pojawili się tak jak Bertrand, tylko jego usunęli Kazachy zostali, czemu? może nie dopatrzenie, może to celowe działanie.
Dnia 2025-11-08 o godz. 07:23 ~Gamoń napisał(a): > Kazachy pojawili się tak jak Bertrand, tylko jego usunęli Kazachy zostali, czemu? może nie dopatrzenie, może to celowe działanie.
----------- To ciekawe... naprawdę jesteś pewny, że po chwilowym pojawieniu się BLG Kazachy pozostały w RNi teraz tam są?
Dnia 2025-11-08 o godz. 07:23 ~Gamoń napisał(a): > Kazachy pojawili się tak jak Bertrand, tylko jego usunęli Kazachy zostali, czemu?
-------------- A to ciekawe... czy naprawdę jesteś pewien, że po chwilowym pojawieniu się BLG, Kazachy pozostali i teraz w RN tam są? Jest jakiś wpis, dowód na to?
Status aktywna KRS 0000270970 NIP 5861027954 Regon 190829082 Kapitał zakładowy 2 419 394 720,00 ZŁ Forma prawna SPÓŁKA AKCYJNA Adres ul. ŻOŁNIERZY I ARMII WOJSKA POLSKIEGO 10/B6 81-383 GDYNIA POMORSKIE Data rejestracji 2006-12-29 Ostatnia zmiana w KRS 2025-09-26 Reprezentacja ZARZĄD Sposób reprezentacji PREZES ZARZĄDU Z INNYM CZŁONKIEM ZARZĄDU LUB PROKURENTEM ŁĄCZNIE, ALBO WICEPREZES ZARZĄDU Z INNYM CZŁONKIEM ZARZĄDU LUB PROKURENTEM ŁĄCZNIE Sąd SĄD REJONOWY GDAŃSK - PÓŁNOC W GDAŃSKU, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO Sygnatura GD.VIII NS-REJ.KRS/18629/25/449 Podstawowa działalność Działalność usługowa wspomagająca eksploatację złóż ropy naftowej i gazu ziemnego (0910Z)
W 100% zgadzam się z komentarzem Gamonia. Jedynie nie mam pewności, czy nazwiska obecnych Kazachów w RN są te same co tych poprzednich, odwołanych. Po prostu nie pamiętam. Ale i tak mam satysfakcję, że moja wojna - w szczególności z Johnnym - przyniosła jakby zwycięstwo po mojej stronie, chociaż wielu wyśmiewało moją uporczywość w wytykaniu i krytykowaniu tego wyrzucenia Kazachów z Oila.
Dnia 2025-11-08 o godz. 10:31 ~Gamoń napisał(a): > GAINI i ALEXEY to moi kumple -:)
--------------- No brawo Gamoniu, jak to Twoi kumple, to moi :-) Wygląda na to, że tandem prezesów pięknie współpracuje, Małecki wywiódł w pole nie tylko PAM żeby ich uciszyć, ale i tych bogobojnych do dziś wieszających na nim psy. Sam nie wiem dlaczego, choć sam nie mam o RM dobrego zdania bo to człowiek z sufitu i marionetka do tego z tym jego Johnnym, aczkolwiek - ponieważ współpracuje - to jest OK. Koniec się liczy i tyle. Od lat mi to dziwnie pachniało, bo nie podejmuje się uchwał p-ko "wielkiemu wrogowi" z wadami formalnymi, mając u boku radcę prawnego (bo na Walnym zawsze jest).
Tak to widzę: - Bertrand wygrywa w procesie / - pojawia się wpis w KRS z Bertrandem, starym zarządem i starą, przyjazną Bertrandowi Radą Nadzorczą (i Kazachami) / - Bertrand ustępuje Małeckiemu miejsca w taki sposób, że Rada Nadzorcza (ta z Kazachami) wybiera Małeckiego na prezesa, znika wpis w KRS./
Pytanie z początku wątku dlaczego się na krótko pojawił... może jakiś ważny podpis dla Partnera z którym Bertrand się od lat układał? Dalsza gra wobec PAM, żeby były wrzaski radości i triumfu ? Coś innego ważnego?
Smerf napisał ..........No brawo Gamoniu, jak to Twoi kumple, to moi :-)
Widzę Smerfie że masz chęć się wkupić w szeregi szejków -:) mogę ci pomóc , bo polubiłem ciebie, zabiorę tych Kazachów , do Pobierowa na otwarcie Hotelu , tam udamy że przypadkowo się spotkaliśmy , wtedy ich poznasz, oczywiście na Twój rachunek, wkupne kosztuje -:)
No właśnie, trochę to mętnie wygląda, chociaż ciąg myślowy Smerfa jakby logiczny - taka opcja niby możliwa. A z tym Małeckim to może taka przemiana jak niejakiego Szawła w św. Pawła? Kto wie? Niezbadane są wyroki boskie. No ale jeszcze ten Johnny. Też nawrócony?
Dnia 2025-11-08 o godz. 14:49 ~Gamoń napisał(a): > zabiorę tych Kazachów , do Pobierowa na otwarcie Hotelu , tam udamy że przypadkowo się spotkaliśmy , > wtedy ich poznasz, oczywiście na Twój rachunek, wkupne kosztuje -:)
------------ Eh, Gamoń, Tobie to tylko harce i zabawy w głowie :-)