A jednak wartościowy wątek w którym również publikowałaś swoje wypowiedzi zniknął. Na szczęście posiadam kopie które mogę ponownie opublikować tutaj, a jeśli to nie pomoże i treść ponownie zostanie skasowana (w mojej ocenie to powinna zostać zwyczajnie przywrócona) to na szczęście są również inne media, fora, portale. Pozdrawiam Akcjonariuszy
Mógłbym dodać kilka innych, równiez wartościowych konkluzji jak np:
nic nie trwa wiecznie
każdy kij ma dwa końce
W kontekscie zarówno zachowań które były przedmiotem dyskusji, jak i ich wpływu na kurs.
Wątek nazywał się:
"Alicja1992 Kosiarz i reszta gangu.... "biedroniaków""
Jedną z wartościowych treści którą chcę się z Wami podzielić był wpis użytkownika: "tetet" o treści:
"Święta racja. Wygląda na to, że za część z tych wpisów może odpowiadać zorganizowana grupa działająca pod różnymi nickami i z różnych adresów IP, której celem jest zniechęcanie inwestorów oraz manipulacja kursem poprzez fikcyjne zlecenia w arkuszu. Rozmawiałem na ten temat z moim bliskim przyjacielem,z którym jestem w bardzo ciepłych relacjach i który prowadzi znany kanał w mediach społecznościowych poświęcony walce z różnymi formami nadużyć (m.in. wykroczeniami drogowymi, zastawianiem chodników czy ścieżek rowerowych, psychozą niektórych kierowców oraz zaniedbaniami funkcjonariuszy straży miejskiej, policji). Zgodził się pomóc w nagłośnieniu sprawy jako działacz społeczny znany z nagłaśniania nadużyć i wyłumaczył, że zgłoszenie takich działań do odpowiednich instytucji (np. KNF, GPW, prokuratury) nie jest trudne i wystarczy rzetelny opis sytuacji i zebranie materiałów dowodowych. Warto wiedzieć, że organy ścigania mają możliwość ustalenia użytkownika forum na podstawie kontroli krzyżowej hustorii konta maklerskiego, danych operatora telekomunikacyjnego lub dostępu do sieci Wi-Fi w miejscach publicznych gdzie jest monitoring. Każdy przypadek manipulacji rynkiem jest poważnie traktowany i może zakończyć się sankcjami finansowymi, a nawet karnymi. Kluczem to postawienia werdyktu jest ustalenie kto osiągnął rzeczywistą korzyść finansową w wyniku takich działań. Zachęcam wszystkich, aby nie reagować emocjonalnie na wpisy o charakterze manipulacyjnym, nie dawać się prowokować. Nasz rynek kapitałowy zasługuje na przejrzystość i uczciwość ponieważ żyjemy w kraju w którym prawo i sprawiedliwość są najważniejsze."
Ostatnia wiadomość należała do "Alicja1992" której nie zdążyłem odpisać że czas na dyskusje już się skończył
Masz tu czarno na białym. Ja niżej podpisana Alicja1992 uważam,, że nie jest to normalne zachowaniem kursu spółki Drago, kurs spada pomimo tzw dobrych informacji, przedstawionych głównie przez maslarza z forum bankiera. Domniemam, że może być tzw trup w szafie lub ktoś gra przeciwko wzrostom i tym samym zarobkowi dla małego inwestora. Ponadto uważam, że wg AT rozgrywa się tu formacja RGR z zasięgiem nawet 20zl. Coś pominęłam ?
Dodam, że czuję się obrażana przez maslarza i domniemam, że pokrzyżowałam mu plany ubrania małego inwestora w drogie akcje, tak hak wg mojej oceny zrobił to na innej spółce czyli Duality.
Nie zamierzam wikłać się w przepychanki słowne ani próby rozwadniania przekazu. Mleko się wylało Choroba nowotworowa nauczyła mnie rzeczy których nie da się zignorować ani udawać że nie istnieją. Nauczyła mnie niezłomności. Tego że w życiu są momenty w których nie można się cofnąć, niezależnie od kosztów. W moim podejściu do świata inwestycji i rynków finansowych nie chodzi o impulsywność. Robię to by móc przekazać coś dzieciom. Chodzi o konsekwentne działanie w oparciu o wartości, które naprawdę się liczą: prawo, sumienie, rodzina, odpowiedzialność. Kiedy widzę, że coś jest ważne, reaguję zdecydowanie, w granicach tych wartości. Nie idę na kompromisy kosztem prawa ani sprawiedliwości.
Chodzi o to że maślarz i ja reprezentujemy inne stanowiska. On że w górę, ja że nie koniecznie. Przy czym ja szanuję jego zdanie a on mnie straszy przyjacielem, z którym ma bardzo ciepłe relacje... hmmm.... no tego ... hmmm... tenże przyjaciel jest specjalistą od źle zaparkowanych samochodów, z tego co zrozumiałam i generalnie tropi afery w straży miejskiej. I oni wszyscy chcą na mnie napisać skargę do wielu instytucji że nie reprezentuje linii strategii maslarza. Bardzo ciekawa sytuacja