Troll ignorowany umiera. Mam propozycję w ogóle. Co sądzicie, żeby na X zrobić wątek giełdowy PKP Cargo, puścić sygnał do Wojewódki, tam dyskutować, żadnego śmiecenia, trollowania. Oni nie wychodzą dalej niż tutaj do płotu, bo kończy się anonimowość. Niedobrze mi się robi jak tutaj zaglądam, widzę te bzdury, a fajnie byłoby podyskutować czasem w większym gronie.
Oj Panowie...
Błędnie zakładacie że trole robią to dla atencji i jak nie będziecie odpisywać to się znudzą.
Oni to robią bo są zadaniowani do straszenia ulicy i zniechęcania małych inwestorów którzy tu wchodzą zapoznać się z opiniami o spółce. Nie ma znaczenia jak będziemy ich traktować, odpisywać czy ignorować, oni tu mają swoją robotę do wykonania.
niestety zgadzam się z tą opinią; trole robią zadaniówkę, która polega w dużym stopniu na tworzeniu wrażenia, że cały rynek pisze o PKPC w negatywny sposób. Więc tworzą co chwilę nowe wątki, gdzie wałkują dokładnie te same puste opinie, jak w poprzednich przez siebie tworzonych wątkach. Generalnie pewnie zgodzimy się, ze wątków i całego pisania na PKPC jest ponadnormatywnie dużo w stosunku do tego, jakie są tu obroty i zainteresowanie tzw ulicy. Zwłaszcza że wg mnie pewne jest, że te obroty też są napompowane sztucznie (przynajmniej niekiedy). No ale wracając do liczby wątków, gdybyśmy usunęli te trolowe, to aktywność na forum wyglądałaby zupełnie inaczej, a jakość dyskusji znacząco by wzrosła. No ale nie my administrujemy - wiec jak mam czas i chęć to czasem próbuję negować bzdury, choć mam świadomość że to walka z wiatrakami, bo oni robią to dla literówki.
Może jest tak, że przestaną dopiero, jak na pierwszej stronie przeglądarki nie będzie żadnych sensownych wpisów, może wtedy zrobią sobie przerwę :) Werka wtedy upiecze szarlotkę, o którą do niej apeluję, Lu... będzie czuł mniejszą urazę do Wojewódki i będzie mniej nam wklejał obrazków, elementów z literatury i filmu, a wszystkie kanałowe trole (choć pewnie jest jeden, tylko w kilku osobach boskich) uśmiechną się w końcu pod nosem, że wygrały:)
1-2/11 Święto zmarłych/Zaduszki Najwięcej nowych wątków ze wszystkich spółek na GPW, a płynność srednioterminowa końcówka pierwszej 100. Co to za ludzie?