Tutaj właściwie nie czekamy już chyba na żadne dodatkowe info, tylko na premierę RB3. Jeżeli będzie udana i gra okaże się hitem, to moim zdaniem kurs będzie tutaj w przedziale 5-10 PLN za akcję. Zostaje pytanie z jakiego poziomu na premierę będziemy startować. Raczej z trochę wyższego niż obecny. Czy gra ma szansę zostać hitem? Moim zdaniem zdecydowanie tak, bo akurat Vivid "umie w boks" i szansa, że wydadzą coś słabego jest raczej mała. To jak kształtują się statystki ściągalności oraz ARPU gry, wyklaruje się jednak dopiero w przyszłym roku raczej, bo w przeciwieństwie do gierek na PC, w mobilkach często dopiero po kilku miesiącach (a czasami nawet latach), gry zaczynają osiągać docelowe wyniki. Reasumując, gdy za rok odświeżymy ten wątek, jest spora szansa, że Spółka będzie już na zupełnie innym poziomie przychodów i zysków, a tytuł "jazda na 2 zł" będzie brzmiał jak zabawny żarcik z przeszłości.
Dzięki tom! W końcu ktoś, kto potrafi napisać tutaj kilka słów, które wnoszą cokolwiek. Dopiero uczę się giełdy od tego roku i staram się zrozumieć takie zachowania jak to dzisiejsze. Jak poszło info o premierze to kurs skoczył, potem stopniowo sobie spadał, zatrzymał się 0,82-0,84 i liczyłem na to, że to się utrzyma aż do momentu listopadowego raportu spółki lub do innego info o premierze RB3. Dziś żadnego takiego info, a tu nagle podbitka ceny o 10% i pytam się ja skąd!?
@Maniu - Wydaje mi się, że zainteresowani zaczynają już powoli zajmować swoją pozycję na premierę gry. Czasu coraz mniej (nawet jeżeli premiery nie będzie w grudniu, tylko chwilę później), a kurs wciąż niski. Tak jak napisałem - myślę, że nie będziemy startować z poziomu 1 PLN, ale nie mam pojęcia z jakiego. Osobiście mam nadzieję, że nie będzie to jakiś wysoki poziom, bo wówczas po samej premierze będzie pewnie mocno rzucać w obie strony, pojawi się pełno chętnych na szybkie dzienne podbitki, forum będzie należało do "wujków dobra rada" i ogólnie zrobi się nerwowo, bo może być początkowo ciężko ustalić jak udana jest premiera. Nikogo nie zachęcam do kupna tych akcji bo wiadomo, że giełda to zawsze ryzyko, a ta konkretna spółka wielokrotnie "nie dowoziła" w przeszłości. Niemniej jeżeli nie dojdzie do jakiegoś kataklizmu (typu odwołana premiera lub tryb multiplayer nie będzie w niej działał poprawnie), to nie widzę wariantu, że ktoś kto kupuje te akcje poniżej 1 PLN, nie będzie na nich w stanie zarobić w tym lub najdalej w przyszłym roku.
Kochany, w sierpniu mieliśmy wzrosty o 170% na przestrzeni kilku dni, a żadnego info później nie było. Ktoś tak łapczywie ostatnio zbierał, że dojechał do 1,80 zł i nie przejmował się tym, czy potem spadnie, czy nie. Być może dzisiaj przyszedł nowy kapitał i dobiera dalej.
A co do premiery Real Boxing 3, to przecież prezes jasno powiedział na czacie inwestorskim, że gra powinna być przed końcem roku - czyli zostało parę tygodni:
"Moim celem jest wypuszczenie tej gry z końcem tego roku. Roboczo przyjęliśmy sobie grudzień jako miesiąc wypuszczenia gry w pewnym zakresie. Głównie dotyczy to systemu ligowego, systemu misji real-time multiplayera. Z tej części gry jestem zadowoleni. Patrząc na współczynniki, wskaźniki produktowe, widać, że mamy mocny produkt i tutaj się nie boimy. Patrząc na tryby gry, które są bardziej casualowe, albo takie nazwijmy to single playerowe, to tam wydaje mi się, że jeszcze musimy trochę popracować. To, co planujemy i na to się przygotowujemy, to otworzenie tej gry na cały świat w grudniu. Oczywiście pracujemy nad dalszymi trybami gry partnerstwami, negocjujemy te rzeczy z dużymi platformami, z dużymi graczami z świata sportu i platform streamingowych. Czasem trwa to trzy miesiące, czasem dwa lata, więc ciężko się zobowiązać, że akurat w grudniu odpalimy z czymś dużym od strony partnerstw czy live eventów."
Cieszy mnie to że dorotka wróciła. Szuka nowej grupki dzieciaków wierzących w jej brednie. Dzieciaki z przed 2 miesięcy straciły połowę kasy ale dzieciakom z przed paru lat została 1/10 zainwestowanej kwoty.