Ujawniona płynność się poprawiła w Enerdze. Czasem można było sprzedać 80K akcji po 14.xx a i po 15.xx można było upłynnić kilka tysięcy. Im wyżej tym ujawniona płynność większa. Na wyższych poziomach mniej się boją, że ktoś wejdzie w akcje? Może teraz chodzi o to żeby zachęcić do wyjścia z akcji tych, którzy mają około 100K akcji? Naiwność. Tak czy owak ta ujawniona płynność już jest zbliżona do Enei. Zbyt mała żeby weszli niepożądani ludzie z dużym kapitałem ale wystarczająca by oddawać po 100K akcji? Ciekawie Esaliens kombinuje z Fąfarą.
Po sesji zarówno na Energa i Enea chowają popyt ujawniony. Też jest na tym samym poziomie około 50K. Dziwne, że na obydwu spółkach jest tak samo. Zatem to nie ma nic wspólnego z nieobecnością w indeksach.
(...)Ciekawie Esaliens kombinuje z Fąfarą.(...) -chyba pierwszy logiczny wniosek,no cóż,póżno to póżno,ale chociaż załapałeś,teraz kombinuj dalej ile sprzedali Orlenu,ile kupili Energi itd;-)
Dnia 2025-10-31 o godz. 09:21 ~darek napisał(a): > (...)Ciekawie Esaliens kombinuje z Fąfarą.(...) > -chyba pierwszy logiczny wniosek,no cóż,póżno to póżno,ale chociaż załapałeś,teraz kombinuj dalej ile sprzedali Orlenu,ile kupili Energi itd;-)
jeżeli zakładasz,że wchodzili w ciemno,to tak,ja tak nie zakładam z oczywistego powodu nikt nie wchodzi 40 mln w niepłynną Energę,więc,zarobią na tym,a jeżeli,mam rację,to żadnej wielomiliardowej emisji akcji nie bedzie,tylko dywidenda z Energi
Darku, co się z Tobą dzieje? Ty zaczynasz myśleć? Nie, nie mogę ulec temu złudzeniu. A kysz! GrypaGdańska zbiera akcje więc piszesz, że emisji nie będzie. Nareszcie się przekonaliście, że nikt wam nie odda akcji. Niedługo będzie okres gdy pozwolicie kursowi opadać pod własnym ciężarem i wówczas Dariuszek Kłamczuszek będzie grzał temat wielomiliardowej emisji.