• Dlaczego Orlen jest po 100 zł? Autor: ~Finansista [93.108.235.*]
    Dlaczego Orlen jest po 100 zł? Ponieważ prezes Fąfara jest zajęty funkcją w Radzie Nadzorczej ENERGI więc nie ma czasu na psucie Orlenu.
  • Re: Dlaczego Orlen jest po 100 zł? Autor: ~Finansista [83.223.233.*]
    Ujawniona płynność się poprawiła w Enerdze. Czasem można było sprzedać 80K akcji po 14.xx a i po 15.xx można było upłynnić kilka tysięcy. Im wyżej tym ujawniona płynność większa. Na wyższych poziomach mniej się boją, że ktoś wejdzie w akcje? Może teraz chodzi o to żeby zachęcić do wyjścia z akcji tych, którzy mają około 100K akcji? Naiwność. Tak czy owak ta ujawniona płynność już jest zbliżona do Enei. Zbyt mała żeby weszli niepożądani ludzie z dużym kapitałem ale wystarczająca by oddawać po 100K akcji? Ciekawie Esaliens kombinuje z Fąfarą.
  • Re: Dlaczego Orlen jest po 100 zł? Autor: ~Finansista [83.223.233.*]
    Po sesji zarówno na Energa i Enea chowają popyt ujawniony. Też jest na tym samym poziomie około 50K. Dziwne, że na obydwu spółkach jest tak samo. Zatem to nie ma nic wspólnego z nieobecnością w indeksach.
  • Re: Dlaczego Orlen jest po 100 zł? Autor: ~darek [83.28.207.*]
    (...)Ciekawie Esaliens kombinuje z Fąfarą.(...)
    -chyba pierwszy logiczny wniosek,no cóż,póżno to póżno,ale chociaż załapałeś,teraz kombinuj dalej ile sprzedali Orlenu,ile kupili Energi itd;-)
  • Re: Dlaczego Orlen jest po 100 zł? Autor: ~tor [91.94.111.*]
    Rzeczywiscie duzy przebłysk mocy -bravo Finansista
  • Re: Dlaczego Orlen jest po 100 zł? Autor: ~LechWalesa [85.237.185.*]
    Dnia 2025-10-31 o godz. 09:21 ~darek napisał(a):
    > (...)Ciekawie Esaliens kombinuje z Fąfarą.(...)
    > -chyba pierwszy logiczny wniosek,no cóż,póżno to póżno,ale chociaż załapałeś,teraz kombinuj dalej ile sprzedali Orlenu,ile kupili Energi itd;-)

no to plują sobie w brodę !
    jeżeli zakładasz,że wchodzili w ciemno,to tak,ja tak nie zakładam z oczywistego powodu nikt nie wchodzi 40 mln w niepłynną Energę,więc,zarobią na tym,a jeżeli,mam rację,to żadnej wielomiliardowej emisji akcji nie bedzie,tylko dywidenda z Energi
  • Re: Dlaczego Orlen jest po 100 zł? Autor: ~Finansista [85.241.141.*]
    Darku, co się z Tobą dzieje? Ty zaczynasz myśleć? Nie, nie mogę ulec temu złudzeniu. A kysz! GrypaGdańska zbiera akcje więc piszesz, że emisji nie będzie. Nareszcie się przekonaliście, że nikt wam nie odda akcji. Niedługo będzie okres gdy pozwolicie kursowi opadać pod własnym ciężarem i wówczas Dariuszek Kłamczuszek będzie grzał temat wielomiliardowej emisji.
    (...)będzie grzał temat wielomiliardowej emisji.(...)
    -ten temat próbuje"grzać" ktoś inny,zachodzę w głowę-dlaczego?
  • Re: Dlaczego Orlen jest po 100 zł? Autor: ~Finansista [85.241.141.*]
    Mamy najwyższe zamknięcia od 10 lat. Sugerujesz, że emeryt nie jest w GG?
[x]
ENERGA 1,91% 19,20 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.