Podaż zdecydowanie większa od popytu, ale gdyby ten gość co kupował po 13, zrobił to na fixingu, to utrzymał by na zamknięciu tą cenę, myślenie nie boli
Dnia 2025-10-31 o godz. 18:14 ~Gg napisał(a): > Podaż zdecydowanie większa od popytu, ale gdyby ten gość co kupował po 13, zrobił to na fixingu, to utrzymał by na zamknięciu tą cenę, myślenie nie boli
Chodzi o to żeby kupić ale finalnie nie podbijać ceny, w poniedziałek tez jest dzień :)
Ktos duzy kupil akcje wiec moze byc jakies info na dniach.. tylko czemu nie zrobil tego partiami tylko na raz i z kursu 12.4 polecial.do 13 i kupil za 110 tys
Uwierz mi, że to nie był nikt duży, sam posiadam więcej akcji niż to co on dziś kupił i jestem drobnicą, Calvink wyjaśnij to dobrze, był to niedoświadczony inwestor
Jak ktos wklada 110tys w tak mala plyna spolke to raczej duzy bo chyba nie inwestuje wszystkiego w jedna spolke a pozatym zwykly kowalski ktory zarabia 7 tys nie kupil tego
nie obraź się, ale jesteś młody na giełdzie prawdopodobnie. Jeśli ktoś ma przekonanie/duże zaufanie co do tematu to takie zagranie nie jest niczym nadzwyczajnym i nie musi być to wieloryb, nawet nie musi mieć łacznie miliona w różnych akcjach. Inna sprawa, to też może być insider lub ktoś ze świata medtech cardio zafascynowany tą technologią. Nie wiemy. Wiemy że zostały 4 dni sesyjne do WZA.
Chyba się nie dogadamy, nie masz pojęcia jakimi kwotami dysponują duzi inwestorzy, poza tym sposób w jaki to rozegrał dowodzi, że jest na początku swojej przygody z inwestowaniem :)
mogło mu si też jedno zero za dużo wpisać. Albo nie sprawdził arkusza zleceń. Albo był pijany ;-) Wiele opcji. Lepiej skupić się wokół faktów dotyczących spółki niż randomowych zagrań.
Dziwne że robicie takie larum w okół inwestora który kupił nagle około 8k akcji między 11,44 a 13 zł za jednym zamachem. Mógł podbierać powoli. To fakt. Ale to tylko była różnica 56 gr. Chciałem zauważyć że transakcje w okolicy 11.40 były od dwóch dni bardzo mizerne. Chyba ten inwestor swój pakiet kupowałby przy tym mizernym ruchu, i przy tym kursie długie tygodnie.. A tak kupił wszystkie prawie akcie do 13 zł i ma spokój. I jeszcze jedno pytanie. A co by się nagle stało, gdyby pojawiło się znaczące cenotwórcze ESPI. Już by tych akcji w tej cenie nie kupił. To tyle.