• Zapraszam do dyskusji Autor: ~cristofer [84.104.22.*]
    Inwestuję od maja, wiec jestem totalnym amatorem ( w dodatku bardzo młodym ). Stojąc przed faktami takimi jak to , ze Polska w najblizszych latach buduje Atom , mase elektrowni, CPK blablabla postanowiłem ze chce zainwestowac rowniez w sektor energetyczny i miec ekspozucje na ewentualne korzysci.. Postawiłem na polimex biorac pod uwage certyfikowanie sie pod Atom, solidne zaplecze fundamentalne, ponowne zyski w wynikach finansowych. No ale po co w ogole pisze ten post ? No bo na zadnych z innych spolek w ktore zainwestowalem nie odpierdziela się to co tutaj, totalny rollercoaster pod dyktando manipulujacych kursem, oderwane od rzeczywistosci procenty, spekulacyjne wzrosty i upadki. Dla osob ktorzy chcą inwestowac a nie "grać" polimex nie jest zdecydowanie rekomendowany
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~Ludek [77.65.110.*]
    Wszystko sie zgadza. Dobrze piszesz. Taraz napisz jaki bedzie kurs np na koniec roku.
    Ps. Jako mlody inaczej wszystko widzisz.
    Bedzie powyzej 7 zl?
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~cristofer [84.104.22.*]
    Uważam , że będzie pod warunkami :
    1. W Strategii we wtorek prezes odpali cos co podkreci spekule ( moze cos z odbudowa Ukrainy ? )
    2. wyniki kwartalne beda POZYTYWNE
    Ja po prostu juz wiem, ze to nie jest spolka dla mnie. Wy starsi , madrzejsi i doswiadczeni gracze rozumiecie przynajmneij w 80 % co sie odpierdziela. Ja nie i wolalbym stabilne i realne odwzorowanie faktow na kursie. Sytuacja typu wizyta tuska w rfk to zabawa w glupiego jasia, przed wizyta pompa w gore o zlotowke zeby tego samego dnia zjechac o 15 %.
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~rura [37.31.140.*]
    Jak nie dla ciebie to odpuść, proste. Na giełdzie jest wiele zasad, a "sprzedaż faktów" to jedna z nich. "Take profit" to inna, więc obserwujesz właśnie coś takiego. W tym okresie, wymęczona trendem bocznym, ulica oddaje, po pewnym czasie kurs rusza i osiąga wyższe poziomy. Ulica wraca i odbiera w górce. Cierpliwość to klucz, którego nie masz. Over
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~Jadzia [91.94.30.*]
    Tak, też mam takie samo zdanie na temat tej specyficznej spółki. Wybicie kursu nastapilo, bo Tusk pojechał do Rafako, niby co on tam miał powiedzieć na temat Polimexu? Nic wspolnego te dwie spółki nie mają. No i ten ostry zjaz kursu potem poniżej poziom sprzed tego wybicia. Ja mam szczerze dość tej spółki, poczekam trochę bo zawislam na haku, ale potem uciekam. Powinno trochę odrobić straty, ale te nieuzasadnione niczym duże spadki są denerwujące.
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~Kkk11 [46.134.112.*]
    Taka jest giełda chcesz spokoju w miarę spokoju to kupuj pod dywidendę szpulki i trzymaj kiedyś tak trzymałem torpol kupiony po jakies2 zł brałem piękne dywidendy a i kurs rusl tu może być podobnie jak się czyta informacje ale zawsze jest ryzyko jak to na giełdzie
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~cienkibolek [91.123.183.*]
    Źle zainwestowałeś. Poli to papier spekupacyjny. Zanim da zarobić zrobi dziesiątki zwodów. Trzeba mieć do niego wyjątkową cierpliwość. Nie polecam łapania dołków na nim chyba że pod grę intra. Leszczyna nakupowała między innymi pod naganianie na tej grupie i mamy płacz. Zbyt wysokie oczekiwania co do wejścia w zbrojeniówkę i jest padaczka. Powinno być podbicie pod strategię i niestety ale dalsze opadanie. Zasięg wg mnie 5,5-5,8.
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~cristofer [84.104.22.*]
    Z jakiegos powodu gra sie tutaj w styczniu rozpoczęła. Mam nadzieje ze dostana przetargi do najwazniejszych inwestycji i koniec koncow nie ucierpie finansowo ( psychicznie juz za pozno ) i uda sie sprzedac bez straty. Szczescie w nieszczesciu , ze mi sie totalnie nie spieszy. No nic, patrzmy co przyniesie jutro, moze akurat jakies kolejne -10%, czemu nie
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~lev_ [83.31.215.*]
    moim zdaniem za spadkiem kursu stoja 2 rzeczy
    1.prezes w licznych wywiadach opowiadał o planach i kierunkach rozwoju spółki w przyszłości ,więc trudno oczekiwać,że w przyszłym tygodniu dowiemy się czegoś nowego
    2.jeśli chodzi o wyniki Q3 to w ostatnim wywiadzie przyparty do muru powiedział 'po to pracujemy by były powtarzalne' -to oznacza,że rynek je praktycznie zna
    Przy powtarzalnych wynikach spółka nie jest warta 7 zł
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~ktos [89.229.197.*]
    To ile według was warte są te akcje przy wzroście zysków co kwartał ?
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~Terefere [188.146.160.*]
    Polecam czytać to forum jedynie dla rozrywki. Osobiście nie wierzę w uczciwe odpowiedzi. Opinie tutaj to wektory poszczególnych interesów. Często grają na emocjach. Pamiętaj wchodzisz z kasą, na którą tu polują
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~PolimexKupuj [37.248.169.*]
    Przecież to jest post członków szajki. Wszystko tu jest manipulowane i udawane. Wybrali po prostu tych bardziej rozgarniętych,całe po pierwszym poście widać, że to sztuczna dyskusja między nimi:)
    Czyli wybrali bardziej rozgarniętych od miejskiego jeł.pa z gminu nal V:)
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~PolimexKupuj [37.248.169.*]
    Nawet w sieci, online czuć hipokryzję i sztucznie wymuszoną niby dyskusję. To ich taktyka: ' jestem tu nowy, doradzicie mi? ", "pali się, uciekać" " "zwała" , "kupicie po 2 zł", itd. To świadczy tylko o tym, że inteligencją to towarzystwo nie grzeszy. A o kulturze postów nawet nie wspominam:)
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~Vip [46.205.205.*]
    A ja przez chwilę myślałem że to ty mule o kilku osobowościach bo faktycznie te posty to fejki ... całe szczęście że jesteś tam gdzieś zgapiaczu i napewno napiszesz Nam że znowu przeprowadziłeś jakąś spektakularną transakcję.
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~Kkk11 [46.134.112.*]
    Jeżeli zaczynasz to musisz się trzymać zasady nie wszystko w jedną spółkę można obstawić cześć jak to mówię na Czyrnego konia i liczyć że to będzie strzał a tak się zapowiada tutaj a resztę w szpulki dywidedowe masz spokuj i co roku jakiś zysk ale zawsze ręka na pulsie musi byc powodzenia zycze
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: gall333 [217.171.52.*]
    Jestem zdania że ta spółka jest za równo dla graczy jak i dla inwestujących na dłużej.
    Spółka co kwartał będzie rosła o złotówkę w górę. Będą i są oczywiście wahania bo przecież wiadomo że osoby które kupiły akcje po 2 zł. sprzedały je po 4 zł. Następni co kupili po 4 zł. sprzedają teraz. Wiadomo że przy wahaniach niektórzy ( tzw. trolle) sprzedali ze stratą i teraz gęgają pod spadki. Ci którzy kupili po 7 zł. niektórzy sprzedali lub są w trakcie sprzedaży inni gęgają pod wzrosty.
    Nie czytaj głupot tylko trzymaj się swoich zasad.
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~Terefere [188.146.160.*]
    Zapomniałeś o derywatach, które dopełniają czarę goryczy i w większości są dla instytucjonalnych
[x]
POLIMEXMS 0,83% 6,09 2025-11-28 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.