Duzo strachu i naganianie na spadki = ktos chce zaniżyc cenę i kupić te akcje. I akurat na tej spółce jest tylko tak, poniewaz się rozwija i długoterminowo rośnie i ma dobre perspektywy. Jak pojawi się przewaga postów o wzrostach, to warto będzie rozważać sprzedaż (ale to jeszcze pewnie nie w tej dekadzie - choć nie wiem tego na pewno). Trole są od tego, zeby wprowadzać drobnych w błąd. Tworzą FUD - Fear, Uncertainty, Doubt - po to są Picie, superfani xtb, dextery itd. Nie czytajcie tego chłamu, czutajcie raporty, probujcie prognozować.
Przypomnę kilka faktów - ostatnie ABB (o wartosci 700 mln) bylo po 78 zlotych i nie kupowała wtedy ulica. Spółka wypłaca regularna dywidendę, jest w ciągłym rozwoju, zarabia setki milionów rocznie przy stabilnym rynku. Przy krachu zarobi miliardy.
Pełna zgoda. Osobiście na XTB nie siedzę, ale widziałem wczoraj istny masyw wpisów na ogólnej liście postów. Cóż za zbieg okoliczności, że tego samego dnia wjechał BlackRock na shorcie. Jeśli ktoś poważnie traktuje jakiekolwiek informacje z tego forum bez samodzielnej weryfikacji to współczuję x)
Widzisz a wasz nagonowy motyw jest jaki? Zobacz taki kaczan, stal murem za spolka i zniknął. Zrobil interes życia bo upchnąl ten smrodliwy papier bardzo wysoko. Poza tym to ze ktoś kupił w abb po 78 nie znaczy ze dobrze zrobił. Ile sie słyszy o wtopach funduszy. Jak Blackrock wchodzi w szorta to musi coś oznaczać .
Głosisz nieprawdę. Ja wyrażam swoje subiektywne zdanie. Nie czerpie z tego żadnych korzyści materialnych. Jesteś jednym wielkim manipulantem oraz wyznawca kultu ekstebe, który przybija każdemu korzyści materialne i argument 22,70, w zwiazku z odmiennym zdaniem niż ty masz.
To po co ty tu Piciu jesteś w ogóle ? dlaczego piszesz tu 24/7 po 100 postów dziennie ? jaki jest Twoj cel ? ja Ci powiem o swoim - jestem inwestorem i trzymam akcje XTB, bo pobieram dywidende i licze na wzrost ceny akcji. Jaki jest Twoj ?
Bo ubieracie tu ludzi i znikacie. Czytaj taki kaczan. Poza tym stało sie to moim hobby, zeby ludzie sie 2x zastanawiali. Poza tym darze ogromną sympatią kolegów mentora I dexia reksia stąd tez nie mogę ich tak zostawić samym sobie.
I robisz od miesięcy codziennie przez wiele godzin ? Naprawdę dusza człowiek z ciebie. Ja jestem ubrany od kilkunastu złotych i za każdym razem, kiedy są jakieś spadki, czytam te same rzeczy. Nie musisz mnie przed niczym chronić. Dokupiłem te akcje również za 60 złotych i dokupię być moze jeszcze teraz. Nie obawiaj się o moje i innych pieniądze - to brzmi mało wiarygodnie. Zajmij się swoimi (tzn wiemy, ze juz sie zajmujesz, bo jesteś opłacony), ale w sposób uczciwy - bez ściemy
i takimi wpisami zachecasz nieświadomych ludzi do zakupu ślepo akcji, bo perełka zawsze będzie rosła...
Przez takich jak ty, ludzie tracą pieniądze. Może nie robisz tego świadomie, ale realnie wpływasz na ich decyzje inwestycyjne, wypisując zachęcające do zakupu posty...
ja tutaj piszę 1 post raz na miesiąc może. szczerze i otwarcie - mam duzo akcji xtb (ostatni zakup po ok 60 zł) i licze na wzrost ich ceny i kolejna dywidendę. nikogo nie zachęcam. Zachecam do wlasnych analiz, a nie kierowanie się informacjami z tego forum przy decyzjach inwestycyjnych. Natomiast wiem, ze trole piszą po to (nie mowiac, czy maja akcje, czy kupią), zeby ludzie sie bali. tacy jak wy - jestescie super przykladem. Szkoda mi was, bo robicie to za grosze, a robicie coś złego
Trolle piszą bzdury na wątkach że są po to żeby ludzi ostrzegać a jest wręcz odwrotnie są po to żeby zniechęcić do akcji a nóż ktoś odda w tej cenie a jeśli chodzi o BR to oni doskonale wiedzą że jak odbiorą jak najwięcej akcji w tych cenach to sporo zarobią w ciągu przyszłych kilku lat bo widzą że to nie jest jednorazowa akcja jak jeszcze pisali parę lat wcześniej o XTB ,mamy 2025 i XTB celuję w 3 miliony klientów niech za rok ,dwa zrobią monetyzacje to wtedy już nie zobaczymy takiej ceny akcji tylko zdecydowanie większa i właśnie po to są tutaj PIT i inni teraz