A jak spadało w 2023 z 40 na 16, to spadki się chłodziły? Rai na tygodniowce przez około 12 tygodni był poniżej 30. Na dziennym z 31 do 18 PLN ponad 20 sesji na RSI poniżej 30. Aktualnie 6 sesji z RSI powyżej 70.
Będzie chciało to skorekci. Nie będzie chciało nie skorekci.
Wg mnie rysujemy odwrotnie trzy swieczki tygodniowe, 10.09-10.10.2023.
Ale to bardzo optymistyczny scenariusz
Ostatnio też sie rysowała i co? Spadło na dół. Wiadomo, że wszystko sie może zdarzyć, ale przez ostatni czas cały czas mamy podobny schemat. Wzrost wysoko rsi na d1 i korekta
Dnia 2025-10-06 o godz. 10:32 ~Zuch napisał(a): > ~Rafał, euforia to zapowiedź spadków:)
To nie euforia, do niej daleko jeszcze. Na razie Rafał odreagowuje (w końcu) bardzo długi okres okradania przez spadziowe hieny. Na trwałe spadki będziesz musiał jeszcze sporo poczekać. Oby tyle, ile Rafał czekał na wzrosty. ;)
euforia to tu występuje u spadziowych peronowców jak tylko zobaczą -0,5% na kursie wieszczą katastrofę zamykanie luk i spadek, od 15zł przeżyłem tu takich setki od cykaczów, ppp, quby i innych, sa na każdym poziomie , wyleszczeni z akcji wypełzają z nory wróżąc ze szklanej kuli spadki, u mnie pełen spokój , stop-loss założony i ze spokojem obserwuje co tu się dzieje
Jacku napisz prosze co masz na myśli że się musi schłodzić, bo na razie tak się chłodzi że jesteśmy kilka procent wyżej od momentu napisania tego postu . Czy teraz jak spadnie te kilka procent to uznasz to że się już schłodziło , czy czekasz na zamknięcie luki , a może na - 20% albo jak niektórzy na forum czekasz na 16zł, rozwiń swoją myśl panie makler gdzie jest Twój target i do ilu to spadnie
Bądź twardy, niektórzy kupili w drugiej połowie września 2023 i czekają na domknięcie luki z 12.09.2023. Oni czekają dłużej, więc pewnie ich cierpliwość zostanie wynagrodzona wcześniej.
I tu cię nawet pochwalę...bo to słuszne postępowanie....nie ważne po ile się sprzedało ale ważne czy i ile można zarobić po ponownym odkupieniu/dokupieniu....Każdy się myli ale sprawny intelektualnie koryguje swoje błędy a mniej rozumny tkwi w swym błędzie..... Kiedyś napisałem na forum że większość/mniejszość /jakaś część drobnych to "mistrzowie" spekulacji.....jak kupują to w samym dołku a jak sprzedają....to wiadomo - na samej górce......Nie to jest jednak ważne... Jeśli ktoś ma zmysł tradingu na giełdzie potrafi odkupić uprzednio sprzedane akcje nawet po cenie wyższej niż sprzedał o ile jest szansa na wzrost tej pozycji i zarobek...Odkupując w takiej sytuacji akcje człek przyznaje się do błędu.....Gorzej z takim podejściem gdy ktoś sprzedał w złym momencie akcje i upiera się że akcje odkupi ale tylko po cenie sporo niższej niż sprzedał.....najczęściej prowadzi to do trwałego pozbycia się posiadanego pakietu akcji z potencjałem czyli jest to "wyrzucenie" inwestora z rynku..... Schemat : Jak ktoś kupi/odkupi akcje które wzrosły o 10-20% których nie chciał odkupić po cenie swojej sprzedaży lub niewiele wyższej skoro mocno wzrosły ??....w takiej sytuacji inwestor szuka nowej "okazji" inwestycyjnej na innej spółce ale schemat się powtarza za każdym razem......
Jacku spadziowy tu jak było 24zl to już pisałeś że musi się schłodzić i zamknąć Luke na 22zl i tam będziesz odkupował nagle piszesz że w jakiś cudowny sposób sprzedałeś po 26 i rozpatruje aż odkup nawet wyżej , a co z tą luką i chodzeniem ? wytrzeźwiej Jacku , grzej peron z godnością , nie opowiadaj bajek , widać że w głowie ci się od tego peronu poprzewacalo , temat do zamknięcia , szkoda czasu na takich jak ty , buziaki misiu
Dnia 2025-10-09 o godz. 13:46 ~Jacek napisał(a): > Reaguje na bieżąco, jak zobaczę, że trzeba wskoczyć, to wskoczę ponownie. Nawet wyżej jak sprzedałem, czyli 26.3
"...a wrzuciłeś list do skrzynki jak prosiłem..." ;)