Coś ostatnio obrotu spadły. Chyba fundusze powiazane z Orlenem dostały sygnał aby już nie kręcić wolumenu. Jeśli tak to.bedzie wyglądało dalej to możemy mieć obrót poniżej 1%. Co prawda zajmie to prawie 5-6 miesięcy ale wtedy orlen bez obawy mógłby zastosować się do pisowskiej ustawy o obrocie poniżej 1% I zaproponować cenę zgodna z wartością firmy w wezwaniu
Dnia 2025-09-26 o godz. 11:04 ~Pepe napisał(a): > Coś ostatnio obrotu spadły. Chyba fundusze powiazane z Orlenem dostały sygnał aby już nie kręcić wolumenu. Jeśli tak to.bedzie wyglądało dalej to możemy mieć obrót poniżej 1%. Co prawda zajmie to prawie 5-6 miesięcy ale wtedy orlen bez obawy mógłby zastosować się do pisowskiej ustawy o obrocie poniżej 1% I zaproponować cenę zgodna z wartością firmy w wezwaniu
Jeśli choć trochę chcesz być obiektywny to podaj jaka stopę zwrotu chciałbyś mieć lub licz od inflacji bo 8,35 z 2020 roku to w 2025 już nie jest 8,35 więc nie manipuluj faktami Ns pewno twoje Huny lepsze bo "chleb dwa lata temu po 8 zł kupowałem a teraz po 9 płacę" Jeśli nie rozumiesz o czym pisze to się nie smuci bo trzeba troszke inteligencji żeby pojac
obroty siadły bo nie ma komu kupować akcji - wszyscy się obawiają jaki scenariusz będzie grany pamiętajmy że mamy do czynienia z politykami i finał tej historii jest mocno nieprzewidywalny a biorąc pod uwagę płynność tym bardziej wielu woli nie ryzykować zwłaszcza że Orlen już wielokrotnie przesuwał termin wyjaśnienia sprawy z Energą co również może uczynić i tym razem
(....) pewno twoje Huny lepsze bo "chleb dwa lata temu po 8 zł kupowałem a teraz po 9 płacę"(....)
-pepciu,gdybyś Ty jadł chleb po 9 zł,to nigdy byś takich bzdur nie pisał;-)pierwsza okazja skorzystania z przepisu 79/3a była w I półroczu 23',wiesz kto wtedy rzadził?
Dnia 2025-09-26 o godz. 12:41 ~darek napisał(a): > (....) pewno twoje Huny lepsze bo "chleb dwa lata temu po 8 zł kupowałem a teraz po 9 płacę"(....) > > -pepciu,gdybyś Ty jadł chleb po 9 zł,to nigdy byś takich bzdur nie pisał;-)pierwsza okazja skorzystania z przepisu 79/3a była w I półroczu 23',wiesz kto wtedy rzadził?
Pepe i Darek kłócący się czy PiS czy po lepsze to jak świnie które się kłócą czy chcą pojechać do jednego zakładu mięsnego czy drugiego w innym mieście
Ty kłamliwy manipulancie darku przez ile.dni był ten obrót poniżej 1% ??? PRZEZ TRZY DNI 2023 ROKU!!!! Wbij sobie to do tej pustej pary- 3 dni a nie całe pierwsze półrocze 2023 r jak skrótowo piszesz. Nie da się zrobić wezwania w 3 dni bo twoi koledzy peowcy robią już go 2 lata
Dnia 2025-09-26 o godz. 13:47 ~Pepe napisał(a): > Ty kłamliwy manipulancie darku przez ile.dni był ten obrót poniżej 1% ??? > PRZEZ TRZY DNI 2023 ROKU!!!! > Wbij sobie to do tej pustej pary- 3 dni a nie całe pierwsze półrocze 2023 r jak skrótowo piszesz. Nie da się zrobić wezwania w 3 dni bo twoi koledzy peowcy robią już go 2 lata
mam kolegów wsród peowców,pisowców,konfederatów a nawet lewaków,tylko oni faktycznie /zdrowy chleb jedzą/i po raz enty Ci odpowiadam,całe I półrocze 23',to obrót ponizej 1% wolumenu,a nie da się,to parasola w ...tylku,otworzyc,gdy się chce i 3 dni wystarczy....,gdzy się nie chce czegoś zrobic,to i życia mało
Dnia 2025-09-26 o godz. 13:58 ~darek napisał(a) ....,gdy się nie chce czegoś zrobic,to i życia mało
Chyba teraz piszesz o tych Hunach fafarowych bo od dwóch lat robią i nic zrobić nie mogą. Tylko miliony wydaaja na pseudo analizy a potem zaczynają wszystko od nowa bo politycy i przedsiebiorcy z pomorza którzy nie maja ani jednej akcji a tylko doją Eneerge mają o nas decydować!!! I teraz wklej swój tekst : ,gdy się nie chce czegoś zrobic,to i życia mało Gdzie ta analiza z tamtego roku? Czemu jest ukryta a nieupublixzniona? Co Orlen boi się uczciwie zapłacić? Przecież to nie on was okradł tylko obajtek!
Dnia 2025-09-27 o godz. 05:03 ~Pepe napisał(a): > Dnia 2025-09-26 o godz. 13:58 ~darek napisał(a) > ....,gdy się nie chce czegoś zrobic,to i życia mało > > Chyba teraz piszesz o tych Hunach fafarowych bo od dwóch lat robią i nic zrobić nie mogą. Tylko miliony wydaaja na pseudo analizy a potem zaczynają wszystko od nowa bo politycy i przedsiebiorcy z pomorza którzy nie maja ani jednej akcji a tylko doją Eneerge mają o nas decydować!!! I teraz wklej swój tekst : ,gdy się nie chce czegoś zrobic,to i życia mało > Gdzie ta analiza z tamtego roku? Czemu jest ukryta a nieupublixzniona? Co Orlen boi się uczciwie zapłacić? Przecież to nie on was okradł tylko obajtek! >
Masz trochę racji ,pisdzielce szły, na rympał ich nic nie obchodziło można było Ruch kupić i utopić 1 miliard a o innych sprawach nie wspomnę . Nie Obajtek was okradł tylko Sasin sprzedał za jedna czwarta wartości tylko po to aby osłabić Pomorze
Dnia 2025-09-26 o godz. 11:42 ~Pepe napisał(a): > Jeśli choć trochę chcesz być obiektywny to podaj jaka stopę zwrotu chciałbyś mieć lub licz od inflacji bo 8,35 z 2020 roku to w 2025 już nie jest 8,35 więc nie manipuluj faktami > Ns pewno twoje Huny lepsze bo "chleb dwa lata temu po 8 zł kupowałem a teraz po 9 płacę" > Jeśli nie rozumiesz o czym pisze to się nie smuci bo trzeba troszke inteligencji żeby pojac
Ironii nie zrozumiałeś ,może po noce jesteś . Za pisowców dolar po 4,3 zł za Tuska po 3,61zł . Mnie te 8,39 Obajtkowe nie dotyczy ,bo po 7 zł brałem ,teraz mogę więcej chleba kupić, bo Energa po 14 ,6 zł . Dam Ci przykład pisowca ,pracownik Energi dostał akcje za darmo ,brał co roku dywidendę ,cena akcji była powyżej 20 zł . Przyszły Huny wyr..hały Go bez mydła sprzedał w wezwaniu akcje . Ale ten baran dalej jest szczęśliwym pisowcem
Jak kupiles po 7 to dziekuj obajtkowi i posowi ze Ci pozwolili bo bez nich nie mialbys zysku teraz. To chyba nie wiesz że twój kolega darek pisał kiedyś do mnie że takim co kupili po 6- 7-8 to nic się nie należy i nic nie powinni od Orlenu dostać.
Pepe weż sie uspokuj i przestan pisac te głupoty bo nawet na trolla nie dorastasz Obajt zrobił oszukane wezwanie 8,35 / ja oddalem / i bezposrednio po nim ktos rzucił miliony akcji zbijając cene nawet do 6,08 Chyba łatwo odpowiedziec kto niby mógł zapomniec oddac w wezwaniu Zapewne tutaj na forum nawoływania głownie darka zwrociły uwage takich osob jak ja i te akcje zostały przez nas kupione i są pomalutku brane do dzisiejszego dnia Sam odpowiedz do ile moglaby spasc cena gdyby nie optymizm darka i ile osob wytrzymaloby ten spadek? Wiadomo ze wiele firm na niespotykanym od 2007 r wzroscie gieldy poszybowły jeszcze wyzej ale pozostaje pytanie czy wytrwalibysmy z papierami do konca A tu trwamy bo wiemy ze przewał idzie wielki Pepe ucz sie analizowac i logicznie myślec bo prawdziwy polityk to ten co innego mysli ,co innego mowi a jeszcze co innego robi
Dnia 2025-09-26 o godz. 14:17 ~tor napisał(a): > Pepe weż sie uspokuj i przestan pisac te głupoty bo nawet na trolla nie dorastasz Obajt zrobił oszukane wezwanie 8,35 / ja oddalem / i bezposrednio po nim ktos rzucił miliony akcji zbijając cene nawet do 6,08 Chyba łatwo odpowiedziec kto niby mógł zapomniec oddac w wezwaniu Zapewne tutaj na forum nawoływania głownie darka zwrociły uwage takich osob jak ja i te akcje zostały przez nas kupione i są pomalutku brane do dzisiejszego dnia Sam odpowiedz do ile moglaby spasc cena gdyby nie optymizm darka i ile osob wytrzymaloby ten spadek? Wiadomo ze wiele firm na niespotykanym od 2007 r wzroscie gieldy poszybowły jeszcze wyzej ale pozostaje pytanie czy wytrwalibysmy z papierami do konca A tu trwamy bo wiemy ze przewał idzie wielki Pepe ucz sie analizowac i logicznie myślec bo prawdziwy polityk to ten co innego mysli ,co innego mowi a jeszcze co innego robi >
ODP. po pisowsku . Powinieneś być wdzięczny za wezwanie, bo ta wasza perełka poleciałaby na 5 zł jak Enea (spanikowałbyś i sprzedał ) , Dzięki temu, że ktoś "zapomniał "sprzedać w wezwaniu odkupiłeś taniej i powinieneś być wdzięczny pisowi .
pepe to hipokryta jakich mało,pierwszy beczy jaki on teraz poszkodowany,jak to długo trwa itd,a w zadnym z V pozwów go nie ma,poprzednio gdy dochodziło do tego 'złodziejsta"z przejęciem Energi za grosze siedział cichutko,wtedy wszystko było ok w/g jego,ba nawet GG w której niby jest dyskredytuje tym,że to tylko kilkanaście osób
Dnia 2025-09-26 o godz. 15:25 ~tor napisał(a): > To giełda i kazdemu z nas czasem udało sie wskoczyc w odpowiednią cene a czasem stracić
Tor,ale ja nie robię z tego tytułu nikomu żadnego zarzutu,to tylko stwierdzenie faktu,jeżeli chcesz to odszukaj sobie wyrokTK chyba z 2004r tam jest napisane co to jest poszkodowanie i kogo/jakich sytuacji moze dotyczyć?
takie są fakty,wtedy dokładnie o tym pisałem,nikt kto wskoczył w Energę po wezwaniach,nie udowodni przed żadnym sądem swojego poszkodowania bo wiedział w co wchodzi,tylko GG ma agumenty na poszkodowanie akcjonariatu Energi i zamiast rumakować,racjonalny akcjonariusz Energi powinien skontaktować się z GG by zapytać.Jak moze pomóc,bo cel mamy wspólny?
Wezwanie nie było poszkodowaniem. Nikt nikomu nie kazał sprzedawać akcji w wezwaniu. Poszkodowani dotyczy spółki a przez to wszystkich drobnych akcjonariuszy. Orlen po prostu wypłacał sobie ekwiwalent dywidendy przez wiele lat w różnych formach z pominięciem drobnych. Dlatego nie ma znaczenia kiedy akcje były kupowane.
Dnia 2025-09-27 o godz. 17:33 ~Finansista napisał(a): > Wezwanie nie było poszkodowaniem. Nikt nikomu nie kazał sprzedawać akcji w wezwaniu. Poszkodowani dotyczy spółki a przez to wszystkich drobnych akcjonariuszy. Orlen po prostu wypłacał sobie ekwiwalent dywidendy przez wiele lat w różnych formach z pominięciem drobnych. Dlatego nie ma znaczenia kiedy akcje były kupowane.
wezwanie delistingowe było postawieniem akcjonariusza w sytuacji przymusu,bez należnej premii za wyzbycie się korzysći z posiadania akcji spółki publicznej,możliwość k/s akcji w dowolnym momencie to cenna cecha spółki publicznej,już pomijam inne kwestie,jak cena I wezwania,pandemia itd.od kwesti poszkodowania z powodu braku dywidend sa 4 pozwy dywidendowe któe /Pepe/nazywa pozwami złożonymi przez półgłówków bo skoro mnie tak określa,to rozumiem,że i pozostałych nastu powodów z tych pozwów też tak ocenia
Pan Trzciński składając pozew o delisting znacznie obniżył ryzyko pozostania z akcjami poza GPW. Jaki dokładnie odstęp czasowy był między ostatecznym terminem sprzedaży akcji w wezwaniu a złożeniem pozwu przez P. Trzcińskiego?
I jeszcze jedno. Jak się zachował kurs po terminie wezwania delistingowego. Z tego co pisałeś to spadł więc drobni, którzy sprzedali w wezwaniu zostali wynagrodzeni a nie pokrzywdzeni. Następnie gdy Pan Trzciński złożył pozew ws delistingu, ci sami drobni mogli odkupić akcje i zarobić. Zatem nie widzę nic nadzwyczajnego. Prawdziwie pokrzywdzeni są obecni posiadacze akcji przez te wszystkie ostatnie lata, którzy dodatkowo wykażą, że nie robili kółeczek.
Czekam ptak1234 abyś podał zadowalającą stopę zwrotu z tych lat i uwzględnił inflację do tego. Sama tylko inflacja to 50% od 2020 roku dodaj do tego stopę zwrotu za każdy rok jaką byś chciał to Ci wyjdzie że obecne 14,70 to mniej niż 8,35 w 2020 roku!!!!! *TAK 14,80 obecnie to więcej niż 8,35 obecnie *NIE 14,80 obecnie to mniej niż 8,35 w 2020 jeśli weźmiemy pod uwagę inflację i do tego przyzwoita stopę zwrotu za każdy rok inwestycji !!! Ptak1234 podaj zadowalająca Cie roczna stopę zwrtou. Policzymy razem skoro sam nie umiesz!!!
Dnia 2025-09-27 o godz. 05:37 ~Pepe napisał(a): > Czekam ptak1234 abyś podał zadowalającą stopę zwrotu z tych lat i uwzględnił inflację do tego. > Sama tylko inflacja to 50% od 2020 roku dodaj do tego stopę zwrotu za każdy rok jaką byś chciał to Ci wyjdzie że obecne 14,70 to mniej niż 8,35 w 2020 roku!!!!! > *TAK 14,80 obecnie to więcej niż 8,35 obecnie > *NIE 14,80 obecnie to mniej niż 8,35 w 2020 jeśli weźmiemy pod uwagę inflację i do tego przyzwoita stopę zwrotu za każdy rok inwestycji !!! > Ptak1234 podaj zadowalająca Cie roczna stopę zwrtou. Policzymy razem skoro sam nie umiesz!!!
Ja ma zadowalająca stopę zwrotu . Tak jak pisałem nie byłem na Enerdze jak Obajtek robił wezwania kupowałem od 7 zł ,nawet ostatnio kupiłem po 14,24zł . ile mógłbyś dolarów kupić za 8,35 wtedy a dziś po 14,80zł (takie porównanie )Pytanie osobiste czy Ty jesteś kretem w GG , bo poszkodowany nie jesteś ?Kiedy wstąpiłeś czy za Obajtka jak tak to wiele by to wyjaśniało .
Dnia 2025-09-27 o godz. 12:11 ~darek napisał(a): > ciekawy trop z tym kretem ptaku,mental też pasuje,bo żeby s...ć we własne gniazdo,to trzeba mieć jakieś ubytki
ok,ale nie idzmy tą drogą,chociaż to,że w GG są krety jest pewne,nawet podczas pozwu delistingowego były przytaczane rozmowy z zamkniętej grupy facebook-owej GG,wszystkiego to "towarzystwo"się czepiało,ale i tak przegrali pozew