I będzie ciekawie bo przy obecnej cenie ok.9 zł kapitalizacja 30 mln złotych a Pgmsa ponad 2.2 MILIARDA i pociski za dwa lata tak jak Iryda Plus czyli 100 zł jak wejdzie info o rozszerzeniu projektu to chwila moment do miesiąca czasu bo jest śmieszna ta kapitalizacja MBF konsorcjum
Myślę, że MBF naprawdę poważnie buduje potężne konsorcjum. Polskie firmy inżynieryjne (Binary, Squadron), do tego firma matka Squadrona ma w pakiecie technologie wodorowe, samo MBF handluje mocznikiem, a więc kluczowym materiałem do wytwarzania materiałów wybuchowych dla bomb, ale nawet rakiet przenoszących ładunki atomowe. Wstępna umowa z Chińczykami dale dostęp do metali ziem rzadkich. Turcja ma ogromny potencjał wojskowy też dronowy. Indie to mocarstwo z ogromnymi ambicjami. Binary współpracowało z armią ukraińską. Jak to wszystko się dopnie to ... jedziemy na wakacje do końca życia :D:D;
Dzisiaj WIPLER (poseł z konfy) mówił, że polscy specjaliści szkolili ukraińców obsługi instalacji do zwalczania dronów a teraz ci wyszkoleni ukraińcy bedą szkolić nasze wojsko obsłuji tych systemów , ale my jesteśmy porabani jako naród
Polacy pokazali Ukraińcom instukcje obsługi dronów a to co oni potem z tym zrobili w boju to magia. Teraz świat będzie się od nich uczył. Wczoraj Kosiniak Kamysz na Ukrainie dał zielone światło dla Polskich Konsorcjów militarnych a GŁÓWNIE dronowych. Będzie szybkie i duże wsparcie Państwa. Otwarta została tzw szybka ścieżka dofinansowań i grantów dla firm "dronowych". Myślę, że nasza IRYDA dostanie najwięcej z tego tortu. Mamy najlepszy projekt i to mocno zaawansowany. Tu naprawdę się dzieje i to poważnie.
A przepraszam, że tak zapytam , a ten doktor kaszysz to on wie co on tam w tym ministerstwie ON robi ? Tylko w kraju nad wisłą doktor może być Ministrem ON , jaja jak berety