Dzwoniłem dziś do działu notowań GPW, sympatyczna Pani po usłyszeniu mojego pytania przełączyła mnie do innego działu niestety nie usłyszałem jakiego ale mniejsza o to:
- na moje pytanie: czy rzeczywiście akcje KHS zostają wycofane z obrotu po 27.09.2009 kolejna sympatyczna Pani zapytała mnie z ironią w głosie na jakiej podstawie wysnułem taki wniosek oraz, że absolutnie nic jej o tym nie wiadomo. Ale aby się upewnić zasięgnęła informacji dalej po czym stwierdziła co następuje :] :
- nie ma żadnej informacji o zejściu akcji KHS z GPW oraz jeśli miałoby to nastąpić to stosownie wcześniej będzie na ten temat komunikat.
Niestety na pytanie co znaczy stosownie wcześnie - odpowiedziała, że minimum tydzień. (wg mnie to jednak zbyt krótki czas, ale skoro tak twierdzi to wszystko będzie jasne w poniedziałek).
pozdro
jeśli PRED ma transakcje kupna w okresie, gdy rozpowszechniał fałszywe informacje na temat spółki, bedzie to znaczyć, że robił to świadomie i w celu osiągnięcia własnej korzyści. Śmieci trzeba wyrywać, panowie!
Dwóch najwiekszych znawców Giełdy - RedFox i max buhahahaah
Pan RedFox i max którzy się chełpią że się tak dobrze znają na GPW i wszystkim mówią co robic :D:D:D:D aby nie sprzedawali i że akcje nie bedą bezwartościowe, a teraz sie OKAZAŁO ŻE NAWET TAKICH PODSTAW NIE WIEDZĄ O GPW I DZWONIĄ PO BIURACH MAKLERSKICH :D:D:D:D
wiec YNWESTORY napisze wam ponownie
************************************************************************************************
W przypadku Krosna, które jest obecnie w trakcie upadłości likwidacyjnej należy mieć na uwadze, poza postanowieniami Regulaminu GPW także przepisy ustawy o ofercie publicznej. Zgodnie z art. 91 ust. 10 oraz ust. 9 w przypadku ogłoszenia upadłości likwidacyjnej wycofanie akcji z obrotu na rynku regulowanym następuje w terminie 6 miesięcy od dnia uprawomocnienia się postanowienia o ogłoszeniu upadłości danej spółki. W przypadku Krosna takie uprawomocnienie nastąpiło 30 KWIETNIA 2009 r. , czyli **** 27.09.2009 KROSNO schodzi z GPW *** - nie wiem jakie Pan RedFox ma biuro maklerskie ale zastanowiłbym sie co dalej :D:D:D:D
pred ale z ciebie mega wielki anty preudo ciotny inwestor:D.....a przepraszam ty nawet nie masz akcji wiec tylko jestes ciotny:D, naucz sie liczyc piszesz wlasnorecznie ze jest 6 miechow od ogloszenia upadlosci czyli od 30.04 to sobie dodaj do kwietnia 6 miesiecy geniuszu, co to ciągle pisze o wrzesniu(29.09):DDD, jak tak patrze na twoje elementarne braki w rachunkach to wcale sie nie dziwie ze na maturze z powrotem jest obowiazkowa matematyka:DD
telefon do dzialu notowan no prosze Was... To oczywiste ze info bedzie na tydzien przed wyjsciem z GPW. Nie ma co sie klocic czy schodzi 27 czy 30, jezeli takie info wyjdzie to deadline dla krosna to bedzie 21 lub 23...
ok rozmawiamy o wycofaniu ale musi byc komunikat więc spokojnie czekamy na bombie Sobola albo sprzedajemy papier i odkupujemy jak sie wszystko wyjaśni
zastanawia mnie tylko to kto bronił kursu na 21, pewnie prezes dokupił trochę skoro walczy o spółkę
już dawno powinna być cena taka jak po ogłoszeniu upadłości
tez sie zastanawiam czemu cena sie tak trzyma jeszcze. chyba ktos podtrzymuje bo ma nadzieje ze sie uda- tylko jak sie nie udadza rozmowy to bedzie kastrowanie i predowi trzeba bedzie przyznac racje
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 28 / 2009
Data sporządzenia: 2009-04-30
Skrócona nazwa emitenta
KROSNO
Temat
Uprawomocnienie się Postanowienia Sądu o ogłoszeniu upadłości Krośnieńskich Hut Szkła "KROSNO"SA
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Syndyk Krośnieńskich Hut Szkła "KROSNO"SA informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał informację, że Sąd Okręgowy w Krośnie oddalił zażalenie Zarządu Spółki na Postanowienie Sądu Rejonowego w Krośnie o ogłoszeniu upadłości obejmującej likwidację majątku.
Tym samym Postanowienie Sądu Rejonowego w Krośnie z dnia 27 marca 2009 roku, sygnatura akt V GU 1/09 o ogłoszeniu upadłości Krośnieńskich Hut Szkła "KROSNO"SA w Krośnie obejmującej likwidację majątku jest prawomocne.
Raport stanowi uzupełnienie raportu bieżącego nr 22/2009 z 27 marca 2009 roku.
Czytajcie ze zrozumieniem. Ogłoszenie upadłości było 27 marca . Więc 6 miesięcy to jest 27 wrzesień.
Słuchaj Tom. Masz 2 możliwości. Albo pójdziesz na kurs czytania ze zrozumieniem albo zakładając, że masz tę sprawność przeczytasz odpowiednie ustawy i sam wyciągniesz wnioski.
6 MIESIĘCY OD UPRAWOMOCNIENIA SIĘ WYROKU!
WYROK----->27 MARCA
UPRAWOMOCNIENIE SIĘ------> 30 KWIETNIA
DODAJ 6MIESIĘCY DO 30 KWIETNIA I MASZ 30 PAZDZIERNIKA
wy zakrzyczycie wszystkich jak ktos nie napisze tutaj ze KROSNO urośnie.
Naskakujecie na preda, Tom-a i pewnie zakrzyczycie wszystkich innych , dlaczego ?? ano dlatego ze piszą inną opinię niż WY
oni piszą że KROSNO to bankrut a wam trudno sie z tym pogodzić
trzeba bylo sprzedawać KROSNo jak był czas ku temu a nie teraz sie wyrzywac na predzie i Tom-ie
nie odpisujcie mi bo szkoda mi czasu, podzielam zdanie preda
kupuję. Moim zdaniem będzie odpał około 28, bo pewnie więcej idiotów nie umie liczyć i wychodzi im że 27 września koniec. I 28 wejdą na notowania krosna, okaże się że jest nadal notowane, więc pomyślą sobie: "Hurra, uratowane!, to na pewno za tydzień będzie po złotówce!!".
Oczywiście do grona tych idiotów należy również Syndyk który w jednym z wywiadów podał datę 27 września jako termin zejścia KHS z giełdy. Również stwierdził, że w tym terminie akcje się zdematerializują.
podziwiam tych co mają akcje KROSNA i czepną sie każdej literówki aby tylko wcisnąc w swoim tekscie wzmianke że KROSNO nie zejdzie z GPW - a to pobozne ich zyczenia - KROSNO wg tego co mówił syndyk zejdzie z GPW :D:D:D:D
ps
nie zapomnijcie tez na syndyka napisac donosu buahahahahah i sprawdzić czy nie ma akcji buahhahaha
wyróżnianie daty **27.09.2009 ** to była twoja ulubiona czynność w kilku postach więc nie nazywałbym to literówką, zresztą jesteś zbyt głupi żeby to zrozumieć...