Po dwóch dniach wzrostu o 50% po genialnym info, teraz korekta ze spadającymi obrotami i możemy lecieć dalej w górę. Kolejne dobre ESPI może wywalić spółkę w kosmos.
Dnia 2025-09-17 o godz. 11:34 ~WŁODZIMIERZ napisał(a): > https://stooq.pl/q/?s=ali&c=3y&t=l&a=lg&b=0 > > > > Po dwóch dniach wzrostu o 50% po genialnym info, teraz korekta ze spadającymi obrotami i możemy lecieć dalej w górę. Kolejne dobre ESPI może wywalić spółkę w kosmos.
Dnia 2025-09-17 o godz. 12:14 ~Remigiusz_66 napisał(a): > Wczoraj obroty 1,5 mln zł, dzisiaj 0,168 mln zł. To typowa korekta po dużym wzroście. Na wykresie widać, że minimalny zasięg wzrostów, to 3,60 zł
Czekamy na wnioski o zwrot kar, wraz z odsetkami karnymi i wniosek do sądu o odszkodowanie. Spółce należą się pieniądze za to, że swojego czasu prawie ją położyli.
Spółka w 2018 roku chodziła po 14 pln. Przez bezprawne zrzucenie odpowiedzialności na Altus za getback działaność się ograniczała i wycena mocno spadła. W międzyczasie spółka się odbudowała i zaczęła corocznie zwiększać zysk netto. Za zeszły rok, to ponad 15 milionów złotych zysku netto. Teraz jak w prokuraturze została oczyszczona z zarzutów, to zaczynamy walkę o odszkodowanie.
Dzisiaj kupiłem mały pakiet. Jednakże przyjrzałem się bliżej tej spółce i to spółka mająca prawie 200 mln zł kapitału własnego, 0 zadłużenia i jest w posiadaniu chociażby jednego z większych prywatnych funduszy inwestycyjnych Rockbridge, który wykręca z roku na rok coraz lepsze wyniki dla klientów, ale też coraz większy zysk netto dla Altus S.A. Już wiem, że będę zwiększał zaangażowanie w papier.
Spółka ma teraz karty w ręku jak to mówi Trump. Kartami są dowody przeciwko byłym prezesom KNF, które jak przedstawili prokuraturze, to ta umorzyła śledztwo wobec Altusa, a wszczęła postępowanie przeciwko byłym członkom KNF. Można o tym poczytać w internecie. Wystarczy wpisać Getback i słowo Altus
Po 60% wzroście i bardzo delikatnej korekcie kurs powinien kontynuować rajd w górę. Mali gracze praktycznie porealizowali zyski, a duży kapitał zaraz znowu może zacząć skupować :)
We wtorek będzie przesunięty raport. Podejrzewam, że może określą jasną ścieżkę walki o ogromne pieniądze będące zadośćuczynieniem za to co knf im zrobiło.