• Cena akcji Take Two Autor: ~phealot [88.156.137.*]
    Obserwuję od dłuższego czasu cenę akcji spółki Take Two pod premierę GTA 6, która to ma być wydana w maju 2026, czyli 9 miesięcy.

I kurczę nie widzę tam jakiś mega wzrostów szczerze mówiąc... Obawiam się z Cdpr może spotkać coś podobnego pod W4. Doszliśmy prawie do 300 i mam szczerą nadzieję że nie będzie tam jakiejś konsoli do 2027... Wiem że Redzi wydają teraz parę gier a nie tylko Cyperpunka, i perspektywy wzrostu są o wiele większe, ale może ten wzrost do grudnia 2020 to bardziej efekt covida że wszyscy będą siedzieć w domu i grać... Z drugiej strony Cyberpunk to było nowe terytorium dla redów, a Wiedźmin to ich sprawdzony produkt. Byłem tylko się spieszyli z tym silnikiem..

W Take Two niestety nie można zobaczyć cena/zysk bo mają ujemny wynik netto.
  • Re: Cena akcji Take Two Autor: ~phealot [88.156.137.*]
    *byle tylko nie spieprzyli z tym silnikiem
  • Re: Cena akcji Take Two Autor: ~Dave [46.112.82.*]
    Przecież cena akcji przed pokazem 1 trailera GTA 6 wynosiła 100 a dobili do 230 więc rajd był tylko bardziej rozłożony w czasie a jeszcze cena do premiery wzrośnie, kiedy wypuszcza jakis typowy gameplay z gry. Tym bardziej że ten wzrost to tylko 2 trailery i zero marketingu.
  • Re: Cena akcji Take Two Autor: ~Dave [46.112.82.*]
    Poprawka 140 przed trailerem i dobili do 240
  • Re: Cena akcji Take Two Autor: ~Hmm [77.222.254.*]
    troche trudniej spektakularnie rosnąć spółce która ma 43mld usd kapitalizacji o takiej co ma 7,5mld usd
  • Re: Cena akcji Take Two Autor: tgolik [91.94.13.*]
    Gdybym był na miejscu akcjonariuszy TTWO, przerażałyby mnie plotki o 2 mld USD budżetu gry. Bałbym się też kanibalizacji zysków z GTA V online przez GTA VI Online. No i wydanie GTA 6 tylko na konsole sprawi, że sprzedaż z roku premiery (30-40 mln) nie pokryje jeszcze kosztu produkcji.
[x]
CDPROJEKT 2,85% 256,40 2025-11-28 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.