"GRODNO: Zysk netto w I kwartale* wyniósł 2,46mln zł wobec 0,092mln w analogicznym okresie roku ubiegłego!
Pierwszy kwartał roku finansowego 2025/2026 napawa optymizmem, ponieważ pomimo wciąż trudnej sytuacji rynkowej przełamaliśmy negatywne tendencje w rezultatach finansowych. Miniony okres kwiecień-czerwiec był rekordowym pierwszym kwartałem roku obrotowego Grupy GRODNO pod względem przychodów (297,6 mln zł).
Przyszłość GRODNA rysuje się w jasnych barwach i co ważne, jesteśmy przygotowani do wykorzystania spodziewanego ożywienia w branży. W ostatnich tygodniach zaprezentowany został największy plan modernizacyjny w historii Polski po 1989 roku, tzn. Krajowy Plan w dziedzinie Energii i Klimatu, w ramach którego w latach 2026-2030 mają zostać zrealizowane inwestycje o wartości 1,1 bln zł, w tym na nowe moce OZE, rozwój sieci i termomodernizację. Korzystne perspektywy dla branży elektrotechnicznej nakreślane są również przez „wielkie budowanie” z inwestycjami publicznymi idącymi w setki miliardów złotych. Kluczowe programy skierowane do odbiorców indywidualnych to Czyste Powietrze, Moje Ciepło, Mój Prąd, Ciepłe Mieszkanie. Wszystko to jest dobrym zwiastunem na przyszłość, a pozytywną perspektywę biznesową dla Grupy GRODNO potwierdza podniesienie rekomendacji inwestycyjnej przez DM BOŚ w raporcie z 11 sierpnia br. do „kupuj” z ceną docelową 14,4 zł za akcję. - napisano w liście do akcjonariuszy
*okres od kwietnia do czerwca"
źródło: grupa fb - Najbardziej perspektywistyczne akcje GPW NC, inwestowanie na giełdzie