Moje prognozy bazujące na obserwacji platform sprzedażowych spółki wskazują na zysk za trzeci kwartał Ok. 6.5 miliona (+/-1.2 mln) To da ponad 10 mln zysku i wskaźnik Cena / Zysk ok. 2.6 (przy kursie 17zl).
To się nazywa okazja zakupowa Mocno zakupiłem w środę na IKE, średnia 16.1 zł liczę na 100% w ciągu roku
Karmy Lovira faktycznie premium. myślę, że będzie na nie popyt, ale warto by było zrobić większe promocje, bo właściciele przywiązują się do marki, gdy ich pupile nie mają objawów alergicznych w przypadku karm monobiałkowych.
Co do karmy to bym sienie martwił, oni wiedzą jak promować produkty, a sam po sobie wiem że ludzie testują karmy bo czasem w ulubionych sklepach nie ma na stanie faworyzowanych. Wyniki bomba bardzo mila niespodzianka ale tutaj najważniejsze że Co roku jest taki skok...60 mln cap to minimum jakie tu powinno być przed wynikami za 3 kw
Nie popadajmy w huraoptymizm. Patrzmy realnie. Rok temu 3Q był słabszy niż 2Q do tego w czwartym była strata i to należy dyskontować w bieżącej cenie. Lepiej się zdziwić na plus. Gdyby się odnieść do 2024 to zysk netto za 3Q - będzie w przedziale 3.3 -4.3 mln. W 4Q zakładam stratę 1.5 mln . Co nam daje zysk na akcję 3.66 - 4.3 zł. Maksymalne P/E jakie można "wycisnąć" to 10. Czyli koniec roku przedział 35-40
Założenia do "prognozy"
Produkty związane z klimatyzacją - w 3 kwartale można było zaobserwować walkę cenową więc nawet przy większej sprzedaży marża może być niższa.
Lovira dopiero co wystartowała więc to czy się przyjmie czy nie będzie można zaobserwować w przyszłym roku a koszty trzeba będzie ponosić
w 2025 można założyć wzrost cen półproduktów i materiałów więc w 4 kwartale można się pokusić o jakieś zapasy.
Jak by napisali że wchodzą w drony to to kupują nie patzrzą na spólkę ale niestety to jest giełda troche spekuli musi być.Cierpliwość na giełdzie zarabiają cwaniacy większość traci bądżmy tymi cwaniakami i trzymajmy akcje.
No dobra, fajnie to wygląda tylko o co chodzi z tą aplikacją wpadnij, mam nadzieję że to nie ma większego wpływu na ich zarobki. Pobrałem to i ok na pierwszy rzut oka jest w miare ale w praktyce to słabiej. Nie wiem jak to ma konkurować z bookingiem, jakością to raczej będzie ciężko, cena? Sam nie wiem czy jest tu miejsce na drugą aplikacje tego typu, na tą chwilę raczej gorsza.