Widzieliście szacunkowe wyniki PTWP? Super rozwijają przez to taki wzrost akcji. Za 2025 rok sowita dywidendę wpadnie dla DGA. Teraz czekamy aż DGA zacznie zarabiać porządnie z tych wszystkich kontraktów
Jak tak dalej pójdzie to w przyszłym tygodniu pakiet w PTWP będzie więcej warty niż całe DGA. Czy inwestorzy naprawdę nie widzą tej okazji inwestycyjnej aktualnie?
Na razie to zyski na papierze z tego pakietu. Przez lata zarzad dga zapracowal na to co sie dzieje. Nikt tego nie chce, bo nie wierzy. Nie wierzy w te kontrakty, w to, ze drobny akcjonariusz zobaczy wieksza gotowke z tego. Niska wycena? Moze i tak, ale zaklinanie nic nie daje. Trzeba kupowac, zeby poprawic notowania, a kupujacych brak. Natomiast chetnych do sprzedawania w okolicy 20 zl nie brakuje.
Pakiet PTWP nie jest tylko na papierze bo z każdym rokiem dostają sowite dywidendy. Myślę że z samych dywidend już im się ten pakiet zwrócił a patrząc po pierwszym półroczu to za 2025 rok dostaną parę milionów dywidendy do kasy DGA. Zgadza się że marzenia i przyszłość się kupuje na giełdzie. Jak DGA zacznie pokazywać teraz dobre wyniki plus przeanalizujemy wszystkie aktywa które posiada to kurs wtedy już będzie po 50zl a nie 19zl...
Wcale nie przesadziłem... Za rok 2024 wypłacili ponad 7mln czyli ponad 7zl na akcje dywidendy (850tys zł dla DGA). Za pierwsze półrocze 2025 ptwp ma już 15 mln zysku więc już ponad dwa razy więcej a jeszcze całe drugie półrocze... Można założyć, że przy utrzymaniu polityki dywidendowej DGA może liczyć na 3-4 mln zł z samej dywidendy za rok 2025
Jak tam barszczyki,dusicie się dalej we własnym sosie na tym dziwnym gniocie,oddałem wam pakiet po 19,60 i teraz poczekam kolejny raz na 15, bo 20, tu jeszcze długo nie będzie przy takim popycie,
Taa,będziesz widział tu 30, taki poziom jest tu średnio co 20lat ,nie z takim nie udacznym zarządem,który dba jedynie o swoje interesy ,widać pocobrotach jakie zainteresowanie jest tym czymś tu adekwatna wycena to 8-10 zł.
Gadu gadu a tym czasem ptwp kolejne ATH... Zaraz pakiet w PTWP przekroczy kapitalizację DGA no ale jak 30 września raport pokażą dobry bo za 1 kwartał były przesłanki że jest lepiej to kto nie kupi poniżej 20zl zostanie na peronie z akcjami
Przy tej wycenie PTWP to DGA powinno kosztować spokojnie 40zl. Wszystko przed nami bo widać że PTWP też nie chce się zatrzymać w trendzie wzrostowym dzięki wynikom