• Mają rekord w udzielonych pożyczkach! Autor: ~Jan [37.248.168.*]
    Do tego sporą nadpłatę podatku. Cała ta sytuacja z 70gr to jest maskarada stworzona przez spekulantów. Tu powinna cena śmigać po 1,5zł+ bez mrugnięcia okiem. Ale spekuła musi swoje zarobić. Znając życie sami ze sobą handlują w tak niskiej cenie by robić wrażenie że jest źle. Ten szalony nagon na spadki na tym forum tylko potwierdza moje przypuszczenia. Gdyby było źle to psa z kulawą nogą by tu nie było.
  • Re: Mają rekord w udzielonych pożyczkach! Autor: ~ojo [213.17.155.*]
    No tak, 30 mln w pożyczkach + cholera wie ile jeszcze w kredytach z banku na %. Sytuacja wydaje się świetna, a wszystkie poprzednie infa były tylko po to, żeby kurs zaniżyć. Widać na na dłoni, że występują tu manipulacje, ze które powinni wisieć za jaja, ale KNF sobie patrzy i się z nas śmieje. Pozdrawiam i mam nadzieję, że w końcu osiągniemy wartość godziwą, jak już oddadzą słabe rączki, które uległy wpisom gości, rozczarowanych itd.
  • Re: Mają rekord w udzielonych pożyczkach! Autor: ~Karol [5.173.214.*]
    Im niżej spadło tym wyżej cena poleci w górę. Sądzę że po wybiciu już poleci wniosek o przeniesienie notowań na parkiet główny. Z takimi fundamentami nie ma spółek na NC. Aby wybić kurs jest wskazana wcześniej korekta, ale z tymi 70 groszami to grubo przesadzili.
  • Re: Mają rekord w udzielonych pożyczkach! Autor: ~TK [83.22.23.*]
    Prezes nie ma żadnego interesu w przejściu na rynek główny. O wiele łatwiej sterować kursem i wyciągać kasę od akcjonariuszy na NC. Przecież on na nas zarabia - skupuje i sprzedaje wyżej naszym kosztem rok po roku. Ostatni wałek z krzak firmą z koncesją na broń to tylko jeden z przykładów.
    Nawet gdyby wasze teorie spiskowe były prawdą, bo ludzie wymyślają cuda nie widy, cena już nie może być niższa. W razie gdyby cena coś spadła to istnieje już ryzyko przejęcia. Każdy chciałby kupić 38 milionów zł za połowę ceny. Prezes będzie zmuszony zacząć skup akcji własnych czy tego chce czy nie. Myślcie i analizujcie. Jak nie potraficie myśleć to darujcie sobie giełdę bo tylko psujecie statystyki, które i tak są fatalne. Ja nie jestem sobie w stanie wyobrazić nawet jak to jest możliwe że ponad 80% ludzi traci na giełdzie, ale jak czytam na tych forach komentarze to szczerze mówiąc się nie dziwię. Płacz i lament będzie jak zaraz śmigać cena tu znaczenie po 1,4zł i więcej.
  • Re: Mają rekord w udzielonych pożyczkach! Autor: ~TK [5.173.64.*]
    Być może to jest dobry moment na zakup, być może prezes zaraz zacznie kolejną pompę pod jakieś nowe cuda, niemniej tu nie trzeba teorii spiskowych, wystarczy samo spojrzenie na fakty - przejrzenie espi spółki z okresu kilku lat, aby zobaczyć jak się prezes bawi i zarabia. Czy rozsądne jest kupowanie akcji spółki, w której jesteś zależny od nieprzewidywalnego faceta? W czasie pamiętnej akcji sprzed paru lat, w której prezes zjechał z 1,7 na parędziesiąt groszy sam do niego dzwoniłem z zapytaniem o logikę wyprzedawania akcji gdy spolka opublikowała świetne wyniki. Usłyszałem tylko "decyzja akcjonariuszy". Dzień później espi że to on był sprzedającym. Kurs się nie podniósł do dzisiaj z groszowek. Pamiętamy.
    Ja też pamiętam. Kupowałem od 72gr aż do 58gr. Średnią nawet pamiętam że miałem 64gr. Sprzedałem wszystko w przedziale 1 a 1,16 a miałem tego tyle że już nie mogłem nic kupić bez raportowania. Wszystkie strzały na Novinie pamiętam a było tego sporo. W prezesa interesie jest już parkiet główny jak już o tym wspomniałeś. Wtedy wycena pójdzie już na ponad 2zł. Pojawia się fundusze i inne sprawy. Prezes sprawdza się na swoim stanowisku w 100%. Zobacz raporty choćby z 2021 a teraz. Robi to co jest jego zadaniem, rozwija biznes.
    Dodam że długo nie czekałem od kupna do sprzedaży wtedy. W dzień ostatniego kupna zaczęło rosnąć a kolejnego dnia dobiło do docelowej ceny. Ale teraz już mamy zupełnie inną Novinę i inne perspektywy przed nią.
  • Re: Mają rekord w udzielonych pożyczkach! Autor: ~MasterP [89.77.131.*]
    Od tamtego czasu prezes nie ma już pakietu większościowego tylko kontrolny. Raczej wie, że musi już być bardziej czujny żeby ktoś go nie wysiutał.
[x]
NOVINA -0,31% 0,64 2025-11-28 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.