Wszystko jasne. O widzę strata netto w 2Q około 20 mln zł. Produkcja węgla tylko 1,22 mln ton. Strasznie mało. W kolejnym kwartale nie ma co się spodziewać zysku - a też straty zwłaszcza jak sprzedawany był węgiel z hałdy. Nie ma pod co grać, po znaczy... Trzeba oddać.
Myślałem że już nie uda się kupić poniżej 15 zł i się pomyliłem. Dzięki temu dobrałem po 14. Ostatnio spółka rosła dopiero 3 dni po wynikach za 1 kwartał, zobaczymy jak będzie tym razem.
Nie koniecznie. Może dostanie zielone swiatlo do sprzedaży węgla do Ukrainy. Boicie sie tej decyzji jak ognia , a to moze byc kura znoszaca zlote jajka.
Jakoś po wydobyciu nie widać exportu, to mniej więcej jak o metalach ziem rzadkich. Gadki szmatki i dalej 10 lat i nic. Komunikaty a rzeczywistość to nie to samo
Olo czytałeś komunikat z 16.06 o 8 mln wydobycia? Czytałeś w ostatnim raporcie ze sprzedaż była większa od wydobycia? Myśl chłopie wiem że ciężko kupić akcje bo przy dziennym wolumenie 400 tys. zł bez podnoszenia ceny to takie żebranie o akcie.
Taka durna teoria. Jesli jednak sprzedaja wegiel do Urainy,a zyski pojawia sie za kilka miesiecy? Odroczona płatność. Wykazali koszty,ale zysk bedzie za kilka miesiecy
No i co z tego że sprzedaż była wyższa od wydobycia, skoro wydobycie było ledwo 1,22mln ton, dlaczego? Dlatego ze zwyczajnie nie mają komu tego czarnego złota sprzedać. Wydobycie na poziomie 1,22 mln ton przy możliwościach na poziomie 2,5 mln ton to praca na pół gwizdka. Mogą wydobywać więcej a nie wydobywają bo nie mają komu tego sprzedać a nie dlatego ze maklerzy im nie pozwalają.
żal mi was chłopaki. 90% wpisów to biadolenie jak jest źle i poprawy nie widać. Mam taką radę. Sprzedajcie jutro rano wszystkie swoje akcje i będzie ból z głowy. Nawet nie będziecie musieli na tym durnym forum przebywać. Wakacje za oknem. Sprzedać i nad wodę , a nie tutaj ciepłe pierdzenie uprawiacie. JS
Premier rozdaje nie swoje pieniądze bogatym akcjonariuszom JSW, PGE i innym Orlenom na chore inwestycje, zadłuża Polskę i prowadzi kraj w przepaść gospodarczą...
Cała prawda o wynikach jest taka netto strata 20 mln a na Ebita zysk 13 mln a wszystko dzięki capex w sumie w pierwszym półroczu zainwestowano prawie 300 mln zł. Myśleć i nie dać się manipulować. Nauczyć się analizy finansowej. https://isbiznes.pl/2025/09/08/lw-bogdanka-miala-1923-mln-zl-straty-netto-1363-mln-zl-zysku-ebitda-w-ii-kw-2025-r/