• Będzie rosło Autor: ~Początkujący [83.20.50.*]
    Póki co jestem 30% do przodu … nie widzę powodu żeby sprzedawać … taki zysk w tak krótkim czasie mam jeszcze tylko na Orlenie :)
  • Re: Będzie rosło Autor: ~Egola [188.33.42.*]
    Dnia 2025-07-11 o godz. 18:55 ~Początkujący napisał(a):
    > Póki co jestem 30% do przodu … nie widzę powodu żeby sprzedawać … taki zysk w tak krótkim czasie mam jeszcze tylko na Orlenie :)

Jeśli mogę coś radzić, jeśli masz 30% zysku, tzn że kupowałeś po 16 zł. Ustaw sobie jakiś poziom, kiedy uciekniesz gdyby spadało, przy którym będziesz do przodu, np. 17 zł. (Choć nie spodziewam się spadków poniżej 20 zł).

BTW, wczoraj czytałem rady jednego z zarządzających hedge fundami, który mówi:
    1. Największy błąd jaki popełniają inwestorzy to wychodzenie jak zarobią 20% - kurs ma w nosie to gdzie ty chcesz widzieć kurs, on pójdzie gdzie ma iść, a ludzie bardzo nie lubią trafić papierowych zysków i stąd sprzedają za wcześnie
    2. "jeśli kupują akcje po 40 i wg mnie mają dojść do 80, to nie sprzedaje po 80, czekam co dalej. Wolę sprzedać po 75 gdyby się odbiło od 80, bo sprzedając po dojściu do 80 traciłbym wiele z ruchu, który pójdzie jeszcze dużo dalej.
  • Re: Będzie rosło Autor: ~Początkujący [83.20.50.*]
    Masz rację. Trzeba trzymać. Tym bardziej że najazd troli spadkowych … a niby po co tu piszą skoro nie mają akcji :)
  • Re: Będzie rosło Autor: ~Tor [5.173.147.*]
    Widzę że większość na forum kupuje na samym dołku a sprzedaje na szczytach, mistrzowie gpw śmiech bierze jak to się czyta
  • Egola mistrzu hahaha Autor: ~krk [109.95.94.*]
    Kupuje sie po 30% żeby uśrednić w dół lub w gore tak samo się sprzedaje po 30% od ustalonego przez siebie pułapu to najlepszy sposób!!!
[x]
PEPCO 0,35% 28,55 2025-11-12 16:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.