Obecne zachowanie kursu to stagnacja i nie ma co się podniecać jak kurs trochę spadnie lub tez trochę wzrośnie. Najblizszę miesiące bedą oscylowac w granicach 8,2-8,8 pln za akcję.
Bez kolejnej ważnej informacji (pozytywnej jak i negatywnej) kurs nie powinien ulec znaczącej zmianie.
W obecnej sytuacji zalecana jest cierpliwość i oczekiwanie na wyniki za Q2.
Mówię, że jeśli spółka nie dzieli się informacjami na bieżąco i ukrywa wszystko do ostatniego momentu. To jedyną opcją poznania obecnej kondycji spółki i jej planów są wyniki za drugi kwartał. One mogą być zarówno negatywne jak i pozytywne. Nie naganiam, ani nie obrzydzam spółki. Podaję jedynie realną sytuację jaka nas czeka.
Mam pytanie. Ile kurs urósł procentowo prze ostatnie 3 lata? Pomóżciezawsze byłem nogą z matematyki. Sam już nie wiem czy należy się jakieś schłodzenie? Wzrosty mizerne przez te trzy lata to i schłodzenie będzie delikatne:)
Nawet amerykańskie big techy nie rosną całe czas. Też zdarzają się na nich korekty. Cierpliwość na Lubawie się opłaci. No chyba, że przydarzy się ogólny krach ba rynkach, wtedy wszystko poleci.
Dokładnie będzie się tak bujać dopóki nie skupię odpowiednio dużo akcji a obroty dzisiaj tylko 2 000 000. Do skupienia jest jakieś 700 000 000 tzn akcji za tyle. Łatwo policzyć że będzie się tak bujać do końca roku albo dłużej.