• Jak to rozumieć - wyciąg z dzisiejszego raportu Autor: ~ZnakZapytania [188.146.154.*]
    "...uczestnicy wspólnego przedsięwzięcia o nazwie BRIdge VC, o którym mowa w ww. raporcie bieżącym zgodnie postanowili wydłużyć do dnia 30 września 2025 roku termin na dokonanie (i) sprzedaży wszystkich aktywów Joint Polish Investment Fund C.V. oraz (ii) płatności (rozliczenia) całości nadwyżki kapitału zwrotnego na rzecz NCBR."

Czyli:
    1) do 30.09 br. może nastąpić sprzedaż aktywów Polish Investment Fund C.V.

2) płatności (rozliczenia) całości nadwyżki kapitału zwrotnego na rzecz NCBR.

Jak rozumieć drugą część dzisiejszej informacji Spółki?
    Co oznacza zwrot "całość nadwyżki kapitału zwrotnego na rzecz NCBR"?

Czy to oznacza, że całość ze sprzedaży Polish Investment Fund C.V. trafi na konto NCBR?

Jeżeli tak, to gdzie tu korzyść dla Adiuvo?
  • Re: Jak to rozumieć - wyciąg z dzisiejszego raportu Autor: ~Wyjaśniam [46.112.116.*]
    A no taka ze zaplaci NCBR to co wyłożył na projekty. Sama nic nie zarobi niestety.
  • Re: Jak to rozumieć - wyciąg z dzisiejszego raportu Autor: ~Wyjaśniam [46.112.116.*]
    Tj. Adivo odzyska to co zainwestowało a sporo zainwestowało. Reszta na NCBR.
  • Re: Jak to rozumieć - wyciąg z dzisiejszego raportu Autor: ~Pytam [37.225.15.*]
    Ooooooooooo wyjaśniam się pojawił :-))))))))
    A gdzie "zgubiłeś" m.in vatovca, Jahrealt i jw??? :-))))))))))

Ale ad rem, bo nie ma co zajmować się dziecinadą, naganianiem, w tym wielo.nikowcami.
    Spółka kolejny raz przedłuża termin.

Pierwotnie nieprzekraczalnym terminem ( stwierdzenie z raportu "najpóźniej") był koniec marca. Teraz mamy po końcu czerwca, koniec września.

Czy to jest ostateczny termin???
    Wątpię.

A ja pytam, czy nastąpi w ogóle sprzedaż aktywów? Jak ktoś jest zainteresowany, to chce kupić i zarabiać, a nie czekać. Odwrotne działanie nie ma nic wspólnego z biznesem.

Jak jednak nastąpi sprzedaż to za jaką cenę i ile, jak w ogóle, zostanie kasy w Spółce, jak ma być spłacony NCBR.
  • Re: Jak to rozumieć - wyciąg z dzisiejszego raportu Autor: ~Difihuho [89.67.108.*]
    Zapoznaj się z umowa z przed 10 lat to zrozumiesz
    Przecież to oczywiste że nie ma sprzedaży z powodu braku zatwierdzenia układu. Czego Ty nie rozumiesz?
    Pytam nie interesuje Cię spółka, to po kiedo tu siedzisz
  • Re: Jak to rozumieć - wyciąg z dzisiejszego raportu Autor: ~Difihuho [89.67.108.*]
    A ty do mnie czy do pytam?
    Pytam. Kopiuje jakieś wpisy. Oszo...m. bankier nie podaje pełnego IP. Jak wpisze swoje IP to wyskoczą wpisy na różnych forach z różnymi nockami których ja nie pisałem. A ten foliarz chodzi po wątkach i kopiuje , wkleja jak jakiś totalny odklejeniec.. Pewnie też uważa że wybory bracia kamraci sfałszowali. Pytam po co tu siedzisz jak spółka be?
  • Dla wyjaśnienia dzisiejszego espi Autor: ~Difihuho [89.67.108.*]
    Zarząd Adiuvo Investments S.A. [Spółka, Emitent] informuje o zawarciu w dniu 13 grudnia 2021 roku aneksu do umowy z dnia 26 czerwca 2014 r. dot. publiczno – prywatnego wsparcia komercjalizacji wyników projektów badawczych i rozwojowych [Umowa] z udziałem funduszy kapitałowych w ramach projektu pilotażowego BRIdge VC prowadzonego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju NCBR [NCBiR].
    Umowa z udziałem m.in. NCBiR oraz spółki zależnej od Emitenta tj. Adiuvo Management sp. z o. o. została opisana w prospekcie emisyjnym Spółki zatwierdzonym we wrześniu 2015 r.
    Aneks do Umowy wprowadza zmiany zasad rozliczania przychodów programu BRIdge VC [opisane w ww. prospekcie emisyjnym na str. 159] w ten sposób, że dodaje do rozliczenia stron Umowy tzw. opłatę za zarządzanie, która obejmuje wszelkie koszty i wydatki poniesione przez fundusz Joint Polish Investment Fund CV. z siedzibą w Holandii oraz spółkę zarządzającą [podmiot powiązany z Emitentem powołany w celu realizacji Umowy]. Rozliczenie sfinansowanej przez inwestorów prywatnych oraz NCBiR opłaty za zarządzanie będzie przysługiwało w trzeciej kolejności, tj. po zwrocie w pierwszej kolejności wszelkich kwot wniesionych przez inwestorów prywatnych do Funduszu w celu finansowania inwestycji we wszystkie spółki portfelowe, a w drugiej kolejności po zwrocie środków zaangażowanych przez NCBiR jako kapitał zwrotny. Z kolei w czwartej kolejności pozostałe przychody z projektu BRIdge VC zostaną podzielone między NCBiR [10%], inwestorów prywatnych [70%] i podmiot zarządzający [20%].
    Hierarchia rozliczeń przychodów programu BRIdge VC ustanowiona zgodnie z zawartym aneksem oznacza, że wcześniejsze poziomy rozliczeń mają pierwszeństwo w przypadku braku wystarczających środków na przystąpienie do dalszych poziomów rozliczeń.
    Poza powyższym aneks do Umowy nie wprowadził innych istotnych zmian do Umowy.
  • Re: Jak to rozumieć - wyciąg z dzisiejszego raportu Autor: ~Pytam [37.225.15.*]
      Re: Jak to rozumieć - wyciąg z dzisiejszego raportu Autor: ~Wyjaśniam [46.112.116.*] 2025-07-02 18:59
    Pytam. Kopiuje jakieś wpisy. Oszo...m. bankier nie podaje pełnego IP. Jak wpisze swoje IP to wyskoczą wpisy na różnych forach z różnymi nockami których ja nie pisałem. A ten foliarz chodzi po wątkach i kopiuje , wkleja jak jakiś totalny odklejeniec.. Pewnie też uważa że wybory bracia kamraci sfałszowali. Pytam po co tu siedzisz jak spółka be?

Ale ja nie wklejam twoich "wpisów" z róznych for tylko z forum Adiuvo :-)))))))
    Przez przypadek z jednej Spółki są takie same :-))))))))
    Przez przypadek ci "różni forumowicze" używają tych samych znaków graficznych ":]]]" tak niespotykanych na innych spółkach :-)))))
    Na fakty reagujesz nerwowo. Jakie to charakterystyczne w takich przypadkach :-)))))))))

Re: Taraz czas na adiuvo Autor: ~Wyjaśniam [46.151.18.*] 2025-05-23 21:11
    Pytam powiedz nam proszę co inwestor robi :]]]]]]]. Ty taki obyty a my prości ludzie.

Re: Coś zaniemoglo Autor: ~Jahrealt [46.151.18.*] 2025-07-01 22:02
    Tak, tak Pytam i co jeszcze? Bracia kamraci wybory sfałszowali:]]

• Re: Jak to rozumieć - wyciąg z dzisiejszego raportu Autor: ~Wyjaśniam [46.151.18.*]
    Ehhh.... po co tu siedzisz? Idź dalej. Nie zaśmiecaj.
    Biblioteczkę jakis wpisów zrobil i próbuje tym zainteresować innych. Chłopie ty jesteś zdrowo p.....Ty:])))))) po kiedy tu siedzisz skoro Ci spółka nie odpowiada?
[x]
ADIUVO 2,10% 0,68 2025-11-28 16:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.