Tak to znowu ja. Długo mnie nie było ale ostatnio jak spojrzałem na wykres to się nieźle przeraziłem. Najpierw taka jazda, a teraz taki zjazd. Co to za Himalaje? Co się stało? Ktoś was ubrał, czy teraz próbuje wyleszczyć? Pytam bo mam trochę gotóweczki i nie wiem czy troszkę badawczo nie zakupić. Poziom, który prognozuje Prorok czyli 5,15 w przyszły czwartek bardzo by mi pasował.
Z politycznego punktu widzenia lepiej żebys akcji tup`a nie posiadał miałeś spadało sprzedałeś rosło. :P
Teraz na poważnie:
1. Akcje Tup`a posiadam w niezmienionej ilości.
2. Zasięg spadku pierwszy opór 6,2x następny 5,7x ale testowanie jego nie powinno natąpić przed wig20 1750. Myślę ze 5,2x może okazać się nierealne, ale dynamika spadku wyskoka po za tym kończyłem ja ostatni zakup poczyniłem na 5,20 to juz o czyś świadczy.
3. Wig 20 odradzam zdecydowanie. Jestem prawie pewien, że JPM odwrócił pozycję na krótką w poniedziałek. Po za tym zlicz wynik netto każdej spółki za 1/2 roku. Ustal wynik roczny, który się nie zmieni za bardzo bo PKB 1-2% up to żaden wzrost. Następnie ustal kapitalizację wszystkich spółek z wig20. Podziel jedno przez drugie i zaobacz ile lat będziesz musiał czekac na zwrot z inwestycji.
Ja tam jednak wolę WIG-20, bo zawsze mogę sprzedać, bo chociaż na małym obrocie dziś to rośnie i w przeciwieństwie do TUPu nie spada 20% w dwa dni i potem stoi. TUP to niestety dalej spółka spekulacyjna i nie ma co owijać w bawełnę "śmieciowa". Ale jest też dobra strona nie kupię więc powinien rosnąć. Adios Amigos.
Coś nie idzie ten wasz TUP. Ja jadę na BRE, GTC i ASSECO i jestem już tyle do przodu, że jutro już będę w stanie założyć stopy powyżej ceny zakupu. Żałuję, że nie wziąłem więcej.
Tutaj analizy nie pomogą, jak wystrzeli to masakra a jak zleci to tez tak z partyzanta jak ostatnio, trzeba czekać, ja juz sie dlugo naczekalem przez moje gapiostwo takze mnie juz nic nie złami, czekam na 2 cyfrowy wynik
Pewnie znowu ponosi mnie wyobraznia ale czy aby napewno .Wojewoda mazowiecki Jacek Kozłowski podpisał w czwartek pozwolenie na budowę lotniska pasażerskiego Warszawa-Modlin - poinformowała rzeczniczka wojewody Ivetta Biały. Decyzja ma charakter natychmiastowej wykonalności. Koszt inwestycji to około 400 mln zł. Port zlokalizowany zostanie na terenie byłego lotniska wojskowego, wykorzystywanego obecnie do przelotów cywilnych (głównie prywatnych). Znajduje się na nim także bocznica kolejowa, łącząca planowany port lotniczy z Warszawą. Lotnisko położone będzie przy drodze ekspresowej S-7 Warszawa-Gdańsk i przy drodze wojewódzkiej nr 62.I teraz pytanie ktoś wie gdzie zlokalizowane są magazyny.Obiekt magazynowy Zakroczyn
Położony w pobliżu drogi Warszawa-Gdańsk i lotniska w Modlinie obiekt biurowo-magazynowy w stanie surowym, składający się z 3 hal magazynowych (każda o pow. użytk. 5 281m2), budynku socjalno-administracyjnego, portierni, stacji uzdatniania wody, budynku warsztatowego i stacji trafo. Budynki powstały w latach 80-tych z przeznaczeniem pod bazę dystrybucyjną, w większości nigdy nie były użytkowane. Ze względu na atrakcyjną lokalizację możliwa zmiana przeznaczenia inwestycji . Jeśli są to MAGAZYNY obok lotniska to pewni ich wartośc nieco wzrosnie;) Sory jeśli kogoś moja nadinterpretacja faktów denerwuje.
Czy to co widać za ogrodzeniem na zdjęciu to lotnisko bo jeśli tak to chyba w końcu te magazyny dadzą zarobic i to dobrze. http://www.tupproperty.pl/portfel_nieruchomosci/logistyka/obiekt_magazynowy_zakroczym.html