• Hehehe lecimy na 13 Autor: ~Beee [45.11.61.*]
    Kokosów tu nie zarobicie :)
  • Re: Hehehe lecimy na 13 Autor: ~Trek [195.136.100.*]
    Jest mega duża podaż . Jak tak się dzieje to jest oznaką braku zaufania do spółki . Sam prezes nie kupuje więc wzmaga kierunek podaży . No nic obiektywnie niby jest lepiej niż rok dwa trzy lata temu a na kursie jest lipa . Dzisiaj w cenie są skorupy gamingowe . No nic siedzę na dupie po 23 zł i czekam kiedyś odrobię . Spadam na jakiś czas . Powodzenia dla wszystkich . XXX miał rację po premierze żeby uciekać sam go wyśmiewałem . Good Luck kochani .
  • Re: Hehehe lecimy na 13 Autor: ~dR [217.119.79.*]
    Z tą mega dużą podażą to bym nie przesadzał. Przy takich obrotach wywołanie presji spadkowej nie jest wielkim problemem ale weź jeszcze pod uwagę, że jednak na niższych poziomach ktoś kupuje. Do tego dochodzi czyszczenie grupy. Zanosi się na pewne zmiany. No cóż, czasami trzeba poczekać.Też nie odpuszczam Powodzenia
  • Re: Hehehe lecimy na 13 Autor: ~Ksiegowy123 [213.17.175.*]
    fakt grupa wyczyszczona koszt ok. kilkunastu mln . gdzie i kto ma akcje i ile nie ma większego znaczenia ( chyba ,że czysta spekulacja) , mityczne usługi obce - odsyłam do sprawozdań rocznych tam jest wszystko zestawione - prawdziwy problem tej spółki to brak przyzwoitych przychodów a bez tego kurs nadal będzie spadał . Moim zdaniem jedyna gra o trochę wyższym budżecie to RT2 - robione przez ROAD , może brak wypłaty dywidendy ( bo to co jest uchwalone to moim zdaniem będzie tylko do opowiadania przez prezesa iż spółka dokonuje wypłat) , chyba ,że coś sama Spółka zaczęła tworzyć , bo moim zdaniem ma zasoby do samodzielnego stworzenia czegoś fajnego .
    Papier przyjmie wszystko, sprawozdania zawsze wyglądają dobrze zwłaszcza gdy są odpowiednio skomentowane przez prezesa. Wystarczy rozrysować sobie MG z zależnymi spółkami i prześledzić przeplywy, zyski,straty, pożyczki, koszty utrzymania, zatrudnienie , relacje personalne ,wkład jaki wniosły w rozwój MG itp . Potem zestawić z tym posunięciami prezesa i samemu wyciągnąć wnioski. Dlaczego w akcjonariacie nie ma żadnych funduszy, oficjalnie to nie ma nikogo powyżej 5% za wyjątkiem 2panów. Dlaczego nikt z większych akcjonariuszy nie bierze udziału w WZA choć mógłby mieć wpływ chociażby na dywidendę , czyżby dla tego, że musiałby się ujawnić? Skąd to czyszczenie spółek? Skąd tak zaniżany kurs? Skąd taki atak trolli? Mówisz że bez znaczenia jest , kto ma akcje? Dobre. A jeżeli to konkurencja? A jeżeli chodzi o ciche przejęcie? Mnie interesuje, kto ma duże pakiety i dla czego się nie ujawnia, bo jakoś nie chce mi się wierzyć że po ABB ulica kupiła za 20 baniek akcji. Tak to widzę. Oczywiście każdy może odrębne zdanie ale dyskutujmy na argumenty.
  • Re: Hehehe lecimy na 13 Autor: ~zorro [37.47.125.*]
    Dnia 2025-06-30 o godz. 14:59 ~dR napisał(a):
    > Papier przyjmie wszystko, sprawozdania zawsze wyglądają dobrze zwłaszcza gdy są odpowiednio skomentowane przez prezesa. Wystarczy rozrysować sobie MG z zależnymi spółkami i prześledzić przeplywy, zyski,straty, pożyczki, koszty utrzymania, zatrudnienie , relacje personalne ,wkład jaki wniosły w rozwój MG itp . Potem zestawić z tym posunięciami prezesa i samemu wyciągnąć wnioski. Dlaczego w akcjonariacie nie ma żadnych funduszy, oficjalnie to nie ma nikogo powyżej 5% za wyjątkiem 2panów. Dlaczego nikt z większych akcjonariuszy nie bierze udziału w WZA choć mógłby mieć wpływ chociażby na dywidendę , czyżby dla tego, że musiałby się ujawnić? Skąd to czyszczenie spółek? Skąd tak zaniżany kurs? Skąd taki atak trolli? Mówisz że bez znaczenia jest , kto ma akcje? Dobre. A jeżeli to konkurencja? A jeżeli chodzi o ciche przejęcie? Mnie interesuje, kto ma duże pakiety i dla czego się nie ujawnia, bo jakoś nie chce mi się wierzyć że po ABB ulica kupiła za 20 baniek akcji. Tak to widzę. Oczywiście każdy może odrębne zdanie ale dyskutujmy na argumenty.

i dużo racji ...
  • Re: Hehehe lecimy na 13 Autor: ~Cvn [5.184.109.*]
    He he mamy 10 groni dywidendy
    Sygnał dla funduszy, nie macie tu czego szukać i próba zwalenia kursu. Tak to widzę.
  • Re: Hehehe lecimy na 13 Autor: ~Ara252 [37.225.16.*]
    Nastepny jasnowidz jak z koziego zadu trabant hahahaha
  • Re: Hehehe lecimy na 13 Autor: ~123 [217.96.213.*]
    No i jasnowidz chyba ma rację, że w tym tępię to do końca tygodnia znowu będziemy obijać dno 13.xx. A potem przez 3 miesiące będzie rosło i rosło na 16.xx. Kółko małe można zrobić. Co mnie podkusiło żeby czekać co będzie po premierze DDS2. Kara za życzeniowe myślenie jest.
  • Re: Hehehe lecimy na 13 Autor: ~Ara252 [46.205.200.*]
    I gdzie masz te 13 ciołku? Chyba w rozporku
  • Re: Hehehe lecimy na 13 Autor: ~xxx [89.228.178.*]
    a ty gdzie masz te pompy i rakiety ? o których wypisywaliście na forum ? do 13 to tak daleko że masakra... ,bliżej jest do minimum 40cm na premierke dds2
  • Re: Hehehe lecimy na 13 Autor: ~Ara252 [46.205.200.*]
    A ja coś pisałem o pompach i rakietach jak ty co tydzień prawie że w poniedziałek wielka pompa? Kiedyś tylko rodzina wiedziala
  • Re: Hehehe lecimy na 13 Autor: ~xxx [89.228.178.*]
    dokładnie tumanie ! to ja obiecywałem pompy i rakiedy w poniedziałek na premierke dds2 ! tak to ja xDDDDD a później śmiałem się sam z siebie aż do teraz xDDDDDD
  • Re: Hehehe lecimy na 13 Autor: ~Beee [188.33.40.*]
    I było mówione, nikt nie słuchał to teraz płaczcie
[x]
MOVIEGAMES -1,25% 11,10 2025-11-13 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.