Mega blokowanie kursu widac. Ma byc 16 zl i nie licza sie dla nich koszty. Zobac po transakcja ile dzis kupilem i wciaz na koniec dnia za punkt obrali zamknac na 16zl. Juz wszystko wiedza....i na tyle kurs beda trzymać...zeby byla niska ...zanim podadza wartosc wykupu
a zgłosił kolega gracz giełdowy żądanie wykupu w ramach sell out w terminie chociaż minimalnego pakietu akcji aby być pewnym wykupu ? pytam z ciekawości bo moje żądanie do wykupu dotarło w terminie do CSSF, KERNELA, tylko najważniejszy odbiorca , czyli NAMSEN "nie odebrał " bo poczta na Cyprze nie zdołała dostarczyć do Namsena, dostałem zwrot listu , tyle w temacie
Kolejny przykład oszustwa i brutalnego łamania praw akcjonariuszy mniejszościowych, a prawo karne przewiduje kary za takie przestępstwa. Czas, aby KNF i prokuratura w Polsce zaczęła przestrzegać prawa i podjęła zdecydowane działania przeciwko oszustwom na GPW oligarchy, rady dyrektorów kernela i członkom zarządu Nemsena w AFERZE KERNELA.
Chciałbym aby tak było ale jest jak jest :) sami wiecie że jakiś doktorek się wypowiadał że wszystko jest w porządku a drugi mówił że sami jesteśmy sobie winni
Dnia 2025-06-21 o godz. 11:47 ~Kolber napisał(a): > Chciałbym aby tak było ale jest jak jest :) sami wiecie że jakiś doktorek się wypowiadał że wszystko jest w porządku a drugi mówił że sami jesteśmy sobie winni
Winny jest dziurawy system który zezwalana na działanie w oparciu o 2 prawodastwa. W naszym konkretnym przypadku Kernela bezpieczniej dla nas ,że prawo Luxemburskie zabezpiecza nasze interesy. Cena godziwa 30 a po anulowaniu fejkowej emisji??? Wiadomo ,że bedą strzelać korki szampanów. Nasze bedzie wygranko!!! Nie tego od daj daj daj daj.
Dnia 2025-06-21 o godz. 01:44 ~AA napisał(a): > a zgłosił kolega gracz giełdowy żądanie wykupu w ramach sell out w terminie chociaż minimalnego pakietu akcji aby być pewnym wykupu ? > pytam z ciekawości bo moje żądanie do wykupu dotarło w terminie do CSSF, KERNELA, tylko najważniejszy odbiorca , czyli NAMSEN "nie odebrał " bo poczta na Cyprze nie zdołała dostarczyć do Namsena, dostałem zwrot listu , tyle w temacie
Było walne którego nie było. Listy wysłane i odsyłane.
Ależ oligarcha pragnie naszych akcji!!?? Sorry ale tego akcjonariatu nie da się złamać.
Kolego Kolber to oczywista oczywistość ,że nam drobnym nie zależy na dobrowolnym pozbyciu się tych cennych akcji. Po co zgłaszać się dobrowolnie? Cena godziwa tylko będzie rosła!
Dodam tylko ,że jeśli oligarcha chce faktycznie i nie blefując zdjąć spólkę z giełdy niech ogłasza wykup po cenie godziwej. Osobiście wolę trzymać ten papier i niech gra jak Wielka Orkierstra Jurka. Niech zostaje notowana na GPW.
Nemsen nie posiada adresu na Cyprze a więc fakt ten już jest oszustwem ze strony spółki. Kernel nie może być zdjęty z giełdy przed zbadaniem wszystkich okoliczności przez prokuraturę a nie tylko przez sąd
No to jadą na bezczela. Z tego jak czytam procedurę na CSSF oni mieli miesiąc po wpłynięciu żądania podać cenę do regulatora i niezwłocznie poinformować Kernel oraz resztę akcjonariuszy o wycenie spółki. Nie ma komunikatu, bo pewnie nie przyjęli żądań wg nich. Ruska bezczelność na pełniej…
Pisałem już dużo wcześniej o tym i nawet parkiet pisał że były osoby które zgłosiły taką chęć. Przydałby się artykuł w parkiecie wyjaśniający ten cały bajzel bo to stało się już śmieszne. Inwestorzy mniejszościowi są robieni w balona ale to świadczy tylko o tym do jakiego poziomu się już zniżają i mam nadzieję że ktoś kiedyś się pięć razy zastanowi nad kupnem tych akcji. Ale jest jeszcze czas na rozwiązanie tej sprawy - cena godziwa
Parkiet pisał, ale nie pisał, że Nemsen bezczelnie nie odbierze żądania. Ciekawe co na to CSSF? Wygląda na to, że Ukrainiec idzie na noże i się nie boi. Moim zdaniem wybranie Cypru jest nie przypadkowe bo w polskim sądzie już dawno by przegrał pomijając już różnice w wezwaniach. Tutaj sell-out to prosta i opisana procedura więc on idzie chamsko w wariant błędu formalnego, że nie dostał wezwania. Na 100% obstawiałem zaniżoną wycenę ale ten numer to jednak zaskoczenie.
Pytanie czy to wszystko klepnie cssf jakoś nie chce mi się wierzyć że lux to zatwierdzi. Przecież to nie jest republika bananowa tylko państwo unii europejskiej. A druga sprawa jeżeli to byłoby takie proste już dawno byłyby wyroki nie widzę w tym żadnego problemu. Kernela już dawno miało nie być na giełdzie a ta batalia już trwa ponad dwa lata i dalej konca nie widać. Dla nas mniejszościowych może pomóc tylko zakończenie wojny wtedy skończą się argumenty na ekstremalne zaniżanie kursu.