• Ćwiczenie Autor: ~Ćwiczenie [37.30.22.*]
    Wejdźcie na stronę wybierzcie srtowanie po ytd i na tle rankingu patrząc w lustro odpowiedzcie sobie czy Rainbow to byl dobry wybór w 2025 roku

https://www.biznesradar.pl/stopy-zwrotu/akcje_gpw,ror,22,2
  • Re: Ćwiczenie Autor: luckymatys [94.254.171.*]
    Zależy na ile kto liczy- jak ktoś chciał i sprzedał to w 6 mies od 125 do 175 ma 40%,teraz kupił zgarnie dywidende sprzeda w listopadzie lub grudniu i swoje ma-to nie spółka gamingowa,czy ś.p. rafako-ja żałuję, że nie sprzedałem po 169(tylko kilka),bo czekałem na 185-190-analiza wsteczna zawsze jest skuteczna-glowa do góry,dywidende brać i czekać-paliwo na wakacje już w maju kupione,dolar jeszcze potanieje,euro się trzyma,w lot zamówione już około 15% więcej miejsc na zimę- a rekomendacja jest niedoszacowana-nagle rekordowa marża się skończyła 31 marca,a od primmiaprilisu poniżej średniej, tutaj powinno być min. 350mln zysku w tym roku i 15 dywidendy .Szczechura powiedział kiedyś, że 1 wycieczka do egzotyki,to taki sam zysk jak 5 do Turcji,czy Egiptu-mi się podoba rbw,dobry risk-reward ratio
  • Re: Ćwiczenie Autor: ~niecierpliwy [178.43.127.*]
    też żałuję, że nie sprzedałem na szczycie tylko w momencie jak wyprzedawali udziałowcy. Okazało się, że zrobiłem i tak ok bo coś tam zarobiłem. Odkupione po 134 średnio i trzymam to aż zarobi.
  • Re: Ćwiczenie Autor: ~serio [128.127.105.*]
    Mógłbyś rozwinąć poruszony temat paliwa: "paliwo na wakacje już w maju kupione".
    To istotna kwestia dla każdego inwestora w kontekście możliwego dalszego wzrostu cen ropy a wakacje, jak wiemy, są najważniejsze dla Rainbow Tours.
    Paliwo lotnicze jest zamawiane na min. 3 miesiące z góry, nikt nie płaci tzw. spot price tzn. ceny dnia chyba,że tankujesz awionetkę
    Dodatkowo rainbow ma wykupiony tzw hedge coś w stylu ubezpieczenia na wachanie cen kerozyny i fluktuacje kursów walut-mniejsze ryzyko,ale też nie wszystko do kieszeni przy bardzo niskich cenach paliwa i walut-przeczytaj uważnie ostatnią niedoszacowaną rekomendacje
  • Re: Ćwiczenie Autor: ~serio [128.127.105.*]
    Dzięki. To bardzo ważna informacja. Czyli również za Q3 może być rekordowy wynik.
  • Re: Ćwiczenie Autor: ~Wig [37.47.185.*]
    Jeżeli wszystko się uspokoi , to w następnym roku paliwo lotnicze będzie kosztować nie więcej niż 650 $ za tonę przy kursie dolara 3,65 . Koszty przelotów mocno spadną , a dodatkowo niski kurs dolara podniesie marże w okresie zimowym. Zwłaszcza wtedy wyjazdy egzotyczne są wyceniane w dolarach. Kurs euro stabilny 4,3
    Poczekajmy jeszcze na oficjalne wejście na rynek rumuński. 19 milionów mieszkańców. Jeżeli chodzi o ich zarobki , to już za pięć lat mogą prześcignąć Polskę. Prezes powiedział o potencjale nawet 300 tyś klientów.
    Paliwo sprawdzaj na Iata.org fuel-monitor w tamtym tyg było po 680$.pozdrowienia dla przytomnych ludzi
    Dzisiaj 840
    Dobrze,że nie muszą płacić dzisiaj przy zalewaniu-gorzej jak się będzie utrzymywać przez 1-2 mies(zresztą to i tak nie jest cena kosmos)- czekamy na spokój w ciesninie Ormuz,bo ropy jest dużo na rynku
[x]
RAINBOW 0,32% 125,00 2025-11-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.