Trzeba wówczas mieć na uwadze, że spadek z 3 groszy na 2 grosze to 33,33% straty. Natomiast wzrost z 2 groszy na 3 groszy to aż 66,67% zysku! Gdyby tak było, to się dopiero zacznie eldorado :) Ale nie wierzę, że przed wycofaniem tych akcji z GPW osiągną one aż tak niską wartość. Problem polega na tym, że najprawdopodobniej proces likwidacji potrwa znacznie dłużej, niż do III dekady lipca 2025 roku, który to okres zresztą przypada w szczyt sezonu wakacyjnego.
Dnia 2025-06-19 o godz. 16:56 ~Bambi napisał(a): > Trzeba wówczas mieć na uwadze, że spadek z 3 groszy na 2 grosze to 33,33% straty. Natomiast wzrost z 2 groszy na 3 groszy to aż 66,67% zysku! Gdyby tak było, to się dopiero zacznie eldorado :) > Ale nie wierzę, że przed wycofaniem tych akcji z GPW osiągną one aż tak niską wartość. Problem polega na tym, że najprawdopodobniej proces likwidacji potrwa znacznie dłużej, niż do III dekady lipca 2025 roku, który to okres zresztą przypada w szczyt sezonu wakacyjnego.
Nikt nigdy nawet nie mówił, że proces likwidacji ma trwać do lipca, do lipca spółka ma być notowana, natomiast istnieć w tym kształcie może jeszcze długie lata zwłaszcza przy opcji dzierżawy całości lub części majątku. Na chwilę obecną nasz największy problem to zbliżający się delisting. Raport za 1kwaetał był spoko, nie wiem skąd ten przychód, nie wiem skąd ten zysk operacyjny, nie chce mi się tego nawet nie ukrywam czytać i nawet nie wiem czy w tej sytuacji to cokolwiek zmienia.
No właśnie, co dalej z tym atrakcyjnym wszakże majątkiem? Osobiście obstawiam ok. 90%, że zostanie sprzedany, a 10%, że nastąpi ewentualna reaktywacja, ale - jeśli już - to raczej nie przed wycofaniem akcji z GPW, przy czym jest to duże ,,raczej''.
Teoretycznie przed wycofaniem akcji z obrotu na GPW powinno zejść jeszcze dużo niżej. Likwidacja potrwa długo. Wydaje się, że szanse na reaktywacje są marne, ale na pewno nie zerowe. Rozważam strategię kupienia akcji Rafako do wartości 5-10 % portfela tuż przed wycofaniem akcji z obrotu na GP, np. w dniu 24 lipca o godz. 16:49, gdy cena będzie minimalna lub do minimalnej zbliżona. Niech to by było np. te 5 groszy. A potem - zobaczymy.
Dnia 2025-06-19 o godz. 22:13 ~Bambi napisał(a): > Teoretycznie przed wycofaniem akcji z obrotu na GPW powinno zejść jeszcze dużo niżej. Likwidacja potrwa długo. Wydaje się, że szanse na reaktywacje są marne, ale na pewno nie zerowe. Rozważam strategię kupienia akcji Rafako do wartości 5-10 % portfela tuż przed wycofaniem akcji z obrotu na GP, np. w dniu 24 lipca o godz. 16:49, gdy cena będzie minimalna lub do minimalnej zbliżona. Niech to by było np. te 5 groszy. A potem - zobaczymy.
OJ TO 24 OBKUPISZ SIĘ NA MAXA SZCZEGÓLNIE ŻE DELISTING 21 LIPCA HAHAHAHAHHAAAAA
Wydaje mi się, że kupno w ostatnim dniu notowań po jak najniższej cenie przed wycofaniem akcji z obrotu na GPW do 5-10% wartości portfela może mieć pewien sens.