• Obniżenie rekomendacji. Autor: ~Quba [83.6.87.*]
    Chcą was wyleczyć więc zachęcają do ubrania się w tej cenie przed informacjami które niebawem nastąpią i wielkim spadkiem.
    rekomendacje spadają raczej to nie jest dobry sygnał.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Noble-Securities-obnizylo-rekomendacje-Pepco-Group-do-akumuluj-cena-docelowa-w-gore-do-21-90-zl-8963078.html
  • Re: Obniżenie rekomendacji. Autor: ~Rafał [185.55.64.*]
    według ciebie ubierali tych co brali poniżej 18z wtopiarzu łhahahhahahahha

Autor: ~Quba [37.109.33.*] 2025-06-11 11:25
    Upokorzenie to będzie dla tych co teraz kupują
    Autor: ~Quba [178.42.19.*] 2025-06-11 15:35
    Na tym walorze to ja raczej trafne diagnozy stawiam.
    Autor: ~Quba [178.42.19.*] 2025-06-11 14:36
    Teraz czekamy na korekty, raczej nie będzie to długo trwało.
    Autor: ~Quba [37.109.33.*] 2025-06-12 06:30
    Teraz czekamy na zakup poniżej 17. A będzie to dla niektórych szokiem jak to szybko nastąpi

• Re: Obniżenie rekomendacji. Autor: ~Myśleć [31.0.92.*]
    Zobaczcie jak kiedyś fundy rekomendowały PBG a ile dzisiaj kosztuje.
  • Re: Obniżenie rekomendacji. Autor: ~Cebulion [89.151.23.*]
    Jaki ty jesteś chłopcze pusty. Cena docelowa wzrosła czy spadła? Jesteś bez akcji to po chuy tu przyłazisz i naganiasz na spadki? Ja nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby tak robić. Ja nie pisze na forach spółek których akcji nie posiadam. Ty naprawdę musisz być jakaś bezrobotna menda społeczna
    quba pisze bo nie może zcierpieć ze sprzedał pepko poniżej 18 i kupił lpp gdzie leci tylko w dół i wisi na haku, pisanie to dla niego taka terapia na poprawę humoru hahhahahahhah
  • Re: Obniżenie rekomendacji. Autor: ~Quba [83.6.87.*]
    Nic nie naganiam, po prostu stwierdzam fakty. Nie zaglądałbym na to forum gdyby nie kilka osób które przylazło za mną, na LPP. Nigdy nie pisałem rzeczy żeby coś naganiać. Nigdy nie twierdziłem że tak na pewno się stanie wszystko co pisałem to tylko i wyłącznie prognozy które mają na celu minimalizowanie ryzyka. Prognozy nie zawsze się sprawdzają ale ważne jest ile procent ich się sprawdza a w moim przypadku jest to wysoko. Ja nie kupię w tej cenie Pepco a co zrobią inni to ich sprawa. Jak zwykle czas pokaże
    wiem jedno , prognozy pepco i lpp ci się nie sprawdziły, czy są jakieś co się sprawdziły , nie wiem bo nie widziałem hahhahahahhaha
    faktu są takie że mylisz się za każdym razem, poza tym kłamiesz bo sprzedałeś akcje pepko i po sprzedaży kilka dni z kolei tworzyłeś spadziowe teksty o tym że lecimy na 17żł, najpierw wodospad miał być w czwartek, póżniej w piątek, poniedziałk, wtorek itd, oraz że kto kupi to będzie upokorzny, tymczasem ci co kupili po 18 już zarabiają, przeciez te teksty kazdy może sobie spadziu przeczytać, wtopiłeś, wyszedłeś a kurs poszybował 10% w góre, przeproś, przyznaj się do błędu i odejdz a nikt się z ciebie nie będzie nabijał
    Emocje tobą kierują, pewnie nie mylę się że siedzisz tutaj na dużym haku w okolicach ipo albo i wyżej. widzę że widzę twoja jest znikoma, na kółkach się dobrze zarabia i nie tylko na Pepco. Teraz tutaj można tylko stracić. Powodzenia bo hak będzie bardziej się wbijał. Ja bym na twoim miejscu i kupił nawet po 40 to już dawno bym sprzedał i kilka kółek zrobił. Herbatka z melisy nie zwróci kasy ale zdrowia trochę zaoszczędzi... powodzenia
  • Re: Obniżenie rekomendacji. Autor: ~Lech [80.49.178.*]
    Dadej miał 3 na studiach z analizy finansowej więc jego rekomendacje mozna sobie wsadzić wiecie gdzie , tak jak i większość z Noble...
    Tak właśnie czułem że to nieuk :)
  • Re: Obniżenie rekomendacji. Autor: ~takmyślę [89.64.87.*]
    ale jaki problem kupic akcje - zastanów się jakie bzdury napisales? ten co wierzy we wzrosty kupic moze zawsze, nie wazne czy po 14 czy po 20 zł - a ten co nie wierzy sprzedaje, albo tak jak ja kupuje po 19,2 sprzedaje po 19,6 i tak w kólko; ludzie jakie wy macie problemy - tu psychiatra się kłania a nie forum
  • Re: Obniżenie rekomendacji. Autor: ~poco [84.84.5.*]
    Dnia 2025-06-18 o godz. 14:44 ~Quba napisał(a):
    > Chcą was wyleczyć więc zachęcają do ubrania się w tej cenie przed informacjami które niebawem nastąpią i wielkim spadkiem.
    > > rekomendacje spadają raczej to nie jest dobry sygnał.
    > > https://www.bankier.pl/wiadomosc/Noble-Securities-obnizylo-rekomendacje-Pepco-Group-do-akumuluj-cena-docelowa-w-gore-do-21-90-zl-8963078.html

masz synek:

W rekomendacjach biur maklerskich oba określenia odnoszą się do sugestii zakupu akcji, ale z pewnymi niuansami:

• Kupuj – to bezpośredni sygnał, że według analityków akcje spółki są atrakcyjne i warto nabyć je możliwie jak najszybciej. Taka rekomendacja często sugeruje, że akcja ma solidne fundamenty i perspektywę wzrostu już w krótkim lub średnim terminie. Inwestorzy, którzy otrzymują „kupuj”, mogą spodziewać się stosunkowo szybkiej zmiany ceny, wskazującej na potencjalne zyski.

• Akumuluj – ta rekomendacja sugeruje, że spółka jest wartą długoterminowej inwestycji, jednak zamiast agresywnego kupna teraz, warto budować pozycję stopniowo. Oznacza to, że nawet jeśli cena nie jest obecnie na najniższym poziomie, przy kolejnych korektach (czyli spadkach) warto dokupywać akcje, by w dłuższej perspektywie osiągnąć lepszy koszt wejścia. Taka strategia jest korzystna, gdy analitycy wierzą w solidne fundamenty spółki, ale oczekują pewnych wahań cenowych, które umożliwią korzystniejsze nabycie akcji.

Podsumowując, „kupuj” to wezwanie do jednorazowego, natychmiastowego zakupu, natomiast „akumuluj” zaleca stopniowe budowanie pozycji – czyli dokupowanie akcji przy niższych cenach w czasie korekt, co może korzystnie wpłynąć na średni koszt nabycia. Warto również pamiętać, że szczegółowa interpretacja tych terminów może się nieco różnić w zależności od biura maklerskiego, dlatego warto zapoznać się z objaśnieniami, które każde instytucja publikuje razem z rekomendacją.

od minimum historycznego papier wzrósł 53,4%
    jakby coś trudne było to pytaj ;)
  • Re: Obniżenie rekomendacji. Autor: ~As [46.134.120.*]
    Analitycy i ich rekomendacje na Pepco to pasmo sukcesów, od debiutu, aż do ceny 13 zł, zalecali mocne kupuj. Jak doszło do 13 pojawiło się kilka rekomendacji sprzedaj. No i od tej pory +50% :)
    Wytłumaczyłeś thebillowi merytorycznie ale on przecież specjalnie tak trolluje bo w swoim pustym łbie myśli że dzięki temu wskoczy na kolejne kółko. Z takimi trzeba jechać a nie dyskutować rzeczowo, bo to bezcelowe
    Cebul ty znasz ten walor chyba najlepiej, siedzisz z nim od IPO. To twoja sprawa ale nie okłamuj innych by też podzielili twój los. Herbatka z melisy w biedrze w promocji. Pozdrawiam
  • Re: Obniżenie rekomendacji. Autor: ~Rosutec [84.40.159.*]
    Chłopcze o jakich faktach ty piszesz? Fakty z ręki to cena docelowa 21,90, reszta to twoje pobożne życzenia:)
    Ja tu jestem na plusie, a po tobie jeżdżę bo zgrywasz glupio fachowca i jeszcze manipulujesz i naganiasz zakładając takie tematy
[x]
PEPCO 5,06% 33,62 2026-05-22 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.